Luna Plină din mai este și Luna Florilor. De unde provine denumirea?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Pixabay.com
Pixabay.com

Știai că fiecare Lună Plină are un nume special? Este determinat de luna anului în care aceasta apare, nu de semnul zodiacal în care se află Luna. În mai, Luna Plină este denumită Luna Florilor.

Învățarea semnificațiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

Înainte de apariția metodelor științifice și a studiilor empirice, oamenii studiau fazele lunii pentru a înțelege anotimpurile și lunile, chiar și pentru a ține evidența timpului. Ca rezultat, amerindienii au început să atribuie nume Lunilor Pline, care aveau rădăcini în folclor sau semnificau ciclurile sezoniere. Aceste nume au fost înregistrate de publicația anuală ”Almanahul Fermierilor”, care a început să le documenteze în anii 1930. Aceste 12 nume ale Lunilor Pline au istorii  interesante și continuă să aibă semnificație în studiile astrologice și astronomice de astăzi.

Luna Plină din mai 2024

Din punct de vedere astrologic, pe 23 mai, Luna Florilor este, totodată, o Lună Plină în Săgetător.

Luna Plină din Săgetător va beneficia de susținere de la Pluto din Vărsător! Luna în Săgetător vrea ca lucrurile să fie făcute corect. De asemenea, se va da o luptă între „eu știu" și „eu cred", care va fi destul de aprigă.

Luna Plină aduce mereu momente de încheiere, apogeu, finalitate și renunțare.

De ce se numește Luna Florilor?

Numele Lunilor Pline folosite de Almanahul Fermierului Vechi provin din diverse surse, inclusiv amerindiene, coloniale americane și europene.  Luna Florilor este unul dintre cele mai populare nume pentru luna plină din mai. De ce se numește așa? Răspunsul este ușor de ghicit: în emisfera nordică, luna mai este un sezon de înflorire pentru multe flori. Încântați de frumusețea naturii înflorite, amerindienii au numit o Lună Plină după aceasta. „Luna Florilor” a fost atribuită popoarelor Algonquin.

Lună Plină pe 23 mai. Avertismente pentru patru zodii

Nume alternative pentru Luna Plină din mai

Numele Lunii din mai tind să sugereze sosirea primăverii și tot ce implică aceasta!

  • În sud-est, Creek și Choctaw se refereau la aceasta ca „Luna Dudului”. Fructele dudului roșu nativ au fost de mult timp apreciate în multe forme. Ca fruct uscat, ca aditiv la apă și chiar amestecate în pâinea de porumb. Fructele, frunzele și crenguțele erau folosite pentru a face vopsea, iar ramurile erau folosite pentru a face arcuri.
  •  În nord-vestul Pacificului, Luna Plină din mai este cunoscută de Kalapuya drept „Timpul înfloririi Camasului”. Florile albastre de camas acoperă pajiștile din Oregon, estul Washingtonului și nordul Idaho. Camas a fost o sursă cheie de hrană în dietele native din nord-vest de secole. Când florile se ofilesc și produc semințe în iunie și iulie, popoarele native recoltau rădăcinile bogate în nutrienți. Păstrau bulbii mai mari și returnau rădăcinile mai mici în sol pentru a asigura o recoltă bună anul următor.
  • Luna plină din mai a fost un vestitor al sezonului de plantare numit „Luna facerii câmpurilor” de Abenaki, și „Luna porumbului” de Winnebago.
  • Passamaquoddy din nord-est în regiunea râului St. Croix o numesc „Luna heringului de râu”.
  • Locuitorii din câmpiile nordice până în Canada o numesc „Luna broaștei”. Oricine a auzit chemarea broaștei de primăvară poate atesta acest nume.
  • În Europa, luna din mai este cunoscută drept „Luna laptelui”. Acest nume datează din vremurile medievale pentru că luna mai era luna când vacile erau mutate în pășunile lor de vară. Aceste câmpuri ofereau vacilor-mamă hrană bogată pentru a-și hrăni vițeii nou-născuți.
  • Alte nume celtice și engleze vechi pentru această lună plină includ „Luna mamelor”, „Luna strălucitoare”, „Luna iepurelui” și „Luna ierbii”.

Calendarul Lunilor Pline din 2024, conform Almanahului Fermierilor

Iunie 2024 - Luna Căpșunilor

Iulie 2024 - Luna Cerbului

August 2024 - Luna Sturionului

Septembrie 2024 - Luna Plină a Porumbului

Octombrie 2024 - Luna Vânătorului

Noiembrie 2024 - Luna Castorului

Decembrie 2024 - Luna Rece

Jupiter în astrologie: noroc, expansiune și înțelepciune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel