Luna Plină în Capricorn: Ritualuri pentru securitate și stabilitate

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
Freepik.com

Astăzi, beneficiem de o Lună Plină în semnul Capricornului. Iată la ce ritualuri poți să apelezi.

Soarele în Rac vrea rădăcini puternice. Vrea să aibă o ancoră, un refugiu. Mai concret, își dorește să fie liniște și bine. Dar ce își dorește arhetipul Capricornului, unde va fi Luna azi? Vrea maturitate! Nu dorește visare. Deci, o Lună Plină în Capricorn este rece, tăioasă, pragmatică.

De asemenea, o Lună Plină este cea care te îndeamnă la eliberare. Vrea de la tine să te extinzi, dar și să sărbătorești și să vezi cât de departe ai ajuns.

1. Apă + pământ

Capricornul este un semn de pământ, care se întâlnește cu un semn de apă, cel al Racului, unde se află în prezent Soarele. Încorporarea acestor două elemente sacre în ritualul tău este o modalitate minunată de a celebra Luna Plină.

Când combini pământul și apa, rezultă lutul. Așa că lucrul cu mâinile, cu pământul, poate fi folosit ca un ritual potrivit. Sau, dacă ai ocazia, plantează o floare sau mergi la un curs de ceramică.

Dacă sunt idei prea îndrăznețe, gândește-te la tot ce înseamnă pământul: plante, flori, pietre, cristale, nisip. Și folosește-le.

2. Creează o listă cu tot ce nu îți mai este de folos

Pe scurt, renunță la orice nu te mai ajută. Cu ocazia Lunii Pline în Capricorn, ai face bine să creezi o listă cu tot ce te depășește sau simți că nu te mai inspiră și nu îți mai sprijină creșterea. Apoi, tu alegi ce faci cu această listă. Fie o rupi, fie o păstrezi, fie o îngropi în pământ.

Mai mult, ai ocazia să scapi de obiectele care nu îți mai servesc. Poți alege să le donezi sau să le vinzi. Dacă este vorba despre o credință, întreabă-te dacă îți mai servește la ceva. Sau poate fi vorba de o relație. Vrei să mergi mai departe sau alegi să tai complet orice legătură cu acea persoană? Acționează mereu pe baza binelui tău.

3. Bucură-te de o baie relaxantă

Cu ocazia acestui fenomen astrologic, poți să încorporezi elemente care sărbătoresc tema astrologică a fiecărei luni pline. Poate că asta înseamnă o baie caldă și relaxantă, după o zi lungă de luni.

Poți include cristale, flori, uleiuri, pe care să le incluzi în apă. De asemenea, poți adăuga săruri, uleiuri esențiale,  ulei de cocos și orice altceva dorești.

Aprinde niște lumânări, pune niște muzică de fundal liniștită și relaxează-te. Acesta este ritualul perfect pentru oricine tinde să muncească mai mult decât să se odihnească sau să se joace și are nevoie de mai multă îngrijire de sine.

Luna plină din Capricorn îți poate lăsa impresia că, oricât de mult ai munci, nu este suficient. Oricine are marcaj de Capricorn în harta natală cunoaște acest sentiment, mai ales că acest semn este cel mai muncitor din tot zodiacul. Însă, trebuie să ne amintim că trebuie să ne câștigăm și dreptul la odihnă și la joacă. Merităm și timp liber, chiar dacă adesea tindem să renunțăm la el.

Dar cu energia opusă a Soarelui în Rac, ni se reamintește că odihna nu trebuie câștigată. Ești mai mult decât suficient așa cum ești acum. Nu te da peste cap.

Din acest motiv, merită să te bucuri de tot ce ai realizat până în prezent. Să reflectezi asupra echilibrului tău, asupra odihnei. Dacă te-ai chinuit prea mult în ultima vreme, trebuie să îți oferi mai mult spațiu, mai mult timp pentru îngrijirea ta personală. 

Acum este momentul să te recalibrezi. Să faci alegeri înțelepte, care să se vadă de fiecare dată.

Poți să vezi și: Luna Plină: moment de eliberare. Cum îi putem folosi energia?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel