Luna Zăpezii. Tot ce trebuie să știi despre Luna Plină din februarie

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Noutati
Pixabay.com
Pixabay.com

Știai că fiecare Lună Plină are un nume unic? Este determinat de luna anului în care aceasta apare, nu de semnul zodiacal în care se află. În februarie, Luna Plină este denumită Luna Zăpezii.

Înțelegerea semnificaţiilor din spatele numelui Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

Înainte ca metodele științifice și studiile empirice să devină predominante, oamenii observau fazele Lunii pentru a înțelege schimbările sezoniere și pentru a măsura trecerea timpului. Ca urmare, amerindienii au început să atribuie denumiri Lunilor Pline, acestea având rădăcini în folclor sau semnificând ciclurile naturale ale anotimpurilor. Denumirile au fost consemnate în publicația anuală "Almanahul Fermierilor" începând cu anii 1930. Cele 12 denumiri ale Lunilor Pline au povești interesante și continuă să fie relevante în cercetările astrologice și astronomice moderne.

Luna Plină din februarie 2024

Din punct de vedere astrologic, pe 24 februarie, Luna Zăpezii este, totodată, o Lună Plină în semnul pragmatic și perfecționist al Fecioarei.

Când vorbim despre arhetipul Fecioarei, accentuăm aspecte precum matematica, eficiența și optimizarea. În contrast, atunci când ne referim la arhetipul Peștilor, întâlnim concepte precum dizolvarea, haosul și confuzia. Atunci când aceste două semne sunt în opoziție, este necesar să găsim un echilibru. De data aceasta, Soarele se va afla în conjuncție cu Saturn, ceea ce va aduce momente de neîncredere în forțele proprii și riscul de a ne lăsa influențați.

Cam White, astrolog internațional, menționa că Luna Plină în Fecioară aduce cu ea o energie care ne îndeamnă să ne concentrăm pe detalii și să fim mai organizați. Această Lună Plină este oportunitatea perfectă pentru a reveni cu picioarele pe pământ și a nu ne lasă copleșiți de confuzia și schimbările aduse de sezonul Peștilor.

Luna Plină aduce mereu momente de încheiere, apogeu, finalitate și renunțare.

Care este semnificația Lunii Zăpezii?

Luna Plină din februarie este denumită „Luna Plină a Zăpezii” în Almanahul Fermierilor. Este o microlună. Va fi cea mai îndepărtată de Pământ din toate Lunile Pline ale acestui an. Se va afla la punctul său cel mai îndepărtat, numit apogeu.

Numele "Luna Zăpezii" provine de la amerindieni din America de Nord, care denumeau Luna Plină din februarie astfel datorită căderilor abundente de zăpadă întâlnite în mod obișnuit în această regiune, precum și în toate țările din emisfera nordică din întreaga lume.

Calendarul Lunilor Pline din 2024, conform Almanahului Fermierilor

Februarie 2024 - Luna Plină a Zăpezii

Martie 2024 - Luna Plină a Râmelor

Aprilie 2024 - Luna Plină Roz

Mai 2024 - Luna Florilor

Iunie 2024 - Luna Căpșunilor

Iulie 2024 - Luna Cerbului

August 2024 - Luna Sturionului

Septembrie 2024 - Luna Plină a Porumbului

Octombrie 2024 - Luna Vânătorului

Noiembrie 2024 - Luna Castorului

Decembrie 2024 - Luna Rece

Rămâi informat despre această Lună Plină și citește în continuare Astrologii internaționali despre Luna Plină în Fecioară de pe 24 februarie: ”Este momentul să fim disciplinați!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel