Mănânci cu telefonul mobil în mână sau uitându-te la televizor? Iată de ce aceste obiceiuri zilnice îngrașă

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Suntem obișnuiți să mâncăm și ne uităm la televizor sau să stăm pe telefon. Din punct de vedere nutrițional nu este cel mai recomandat pentru că nu suntem atenți la ceea ce mâncăm și consumăm mult mai mult decât are nevoie organismul nostru. Acest lucru ne afectează sănătatea și, de asemenea, greutatea.

Cu mâncarea într-o mână și cu telefonul mobil în cealaltă, este un obicei foarte comun și nesănătos la care trebuie să renunțăm dacă vrem să slăbim și să fim sănătoși.

Trebuie să fi atenție la ceea ce mâncăm și cât mâncăm. Atunci când corpul nostru are nevoie să mănânce, creierul nostru știe acest lucru și de aceea știm să identificăm că ne este foame. Același lucru se întâmplă și când suntem sătui, corpul nostru ne dă semnalul că este suficient.

Mănânci cu telefonul mobil în mână sau uitându-te la televizor?

Dacă mâncăm cu telefonul în mână, pe lângă faptul că ne provoacă o falsă senzație de sațietate, nici nu vom fi atenți la ceea ce avem în farfurie. Același lucru se întâmplă și când ne uităm la televizor: suntem prea distrași privind filmul și fără să ne gândim prea mult, mâncăm fără să ne oprim, informează 20minutos.es.

Cum să eviți să mănânci prea mult?

- Nu te mai lăsa distras de alte lucruri. Trebuie să fim pe deplin conștienți de ceea ce mâncăm și acest lucru se întâmplă dacă lăsăm de o parte telefonul mobil sau televizorul, care blochează semnalul pe care stomacul îl trimite creierului nostru, mai exact că suntem sătui.

- Ascultă semnalele corpului. Savurează mâncarea -  fie că este sărată sau dulce, recunoaște mirosul și textura. În acest fel, nu numai că face mâncarea mai plăcută, ci ne spune și când este atins nivelul de sațietate.

- Trebuie să mănânci încet. Mestecatul încet ajută la evitarea creșterii în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel