Marile zeițe din mitologia greacă. Cine a fost Hera?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
freepik.com
freepik.com

Citește câteva aspecte importante despre Hera, figură importantă în mitologia greacă!

Hera este una dintre cele mai importante zeițe din mitologia greacă, cunoscută și ca Regina Zeilor sau Regina Cerului.

Iată câteva aspecte importante despre ea:

Rolul și titlul

Hera este zeița căsătoriei, a fertilității și a familiei. Ea este soția lui Zeus, regele zeilor, și, conform mitologiei, este regina Olimpului.

Fațetele feminității în astrologie. Cine este Juno în harta natală?

Originea și genealogia

Hera este fiica lui Cronos și a Rheei și face parte din generația zeilor titani. Ea este sora și, mai târziu, soția lui Zeus.

Personalitate și caracter

Hera este adesea descrisă ca fiind o zeiță puternică și mândră, dar și ca o figură vindicativă și geloasă. Multe mituri o prezintă luptând împotriva aventurilor și infidelităților lui Zeus. Vezi aici mai multe despre Zeus.

Pentru că era soția lui Zeus, o întruchipa pe „soția absolută”, însă era geloasă și extrem de răzbunătoare, mai ales că avea în vedere infidelitățile lui Zeus.

Simboluri

Pe lângă titlurile și atribuțiile sale, Hera este asociată cu simboluri precum păunul (considerat sacru pentru ea), pavilionul său regal și lotusul.

Mituri celebre

Hera este prezentă în multe mituri grecești celebre, inclusiv în cele legate de nașterea lui Hercules, care a fost rezultatul unei aventuri a lui Zeus cu o muritoare, și în războiul troian, unde și-a manifestat puterea și ura față de troieni.

Cult și venerare

Hera a fost venerată în întreaga lume greacă antică, mai ales în regiunile unde se credea că se născuse sau că avea temple mari, precum Argos și Samos. Festivalurile și ritualurile dedicate ei erau parte integrantă a culturii grecești.

Cultul Afroditei. Ce trebuie să știm despre una dintre cele mai cunoscute zeițe din mitologia greacă?

Reprezentări artistice

Hera este adesea reprezentată în arta antică precum o femeie nobilă, într-o poziție regală, purtând o coroană sau o diademă și uneori, ținând în mână un sceptru.

În ansamblu, Hera este o figură importantă în mitologia greacă, cu o prezență puternică în miturile și tradițiile culturale ale lumii antice.

Astrosens îți recomandă și: ZECE Vărsători faimoși care au SCHIMBAT lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel