Medicul Simona Carniciu, despre beneficiile și riscurile consumului de carne roșie: Este o sursă sănătoasă de proteine

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Medicul Simona Carniciu, despre beneficiile și riscurile consumului de carne roșie
Medicul Simona Carniciu, despre beneficiile și riscurile consumului de carne roșie

Simona Carniciu, medic specialist diabet și boli metabolice, doctor în științe medicale, a dezvăluit, la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, din data de 16 februarie, care sunt beneficiile și riscurile consumului de carne roșie și cât de des ar trebui să o consumăm.

"Nutriționiștii se uită pe studiile care au demonstrat că tot ce înseamnă carne roșie este  dăunător. De asemenea, și consumul exagerat de carne roșie este dăunător. Analizând studiile vezi că persoanele care au fost diagnosticate cu cancer și probleme cardiovasculare au mâncat multă carne procesată.  

Carnea roșie este sănătoasă în două condiții: dacă animalul este crescut cât mai sănătos și fără antibiotice și dacă carnea este consumată cât mai aproape de starea ei naturală", a povestit medicul Simona Carniciu. 

"Cârnații făcuți în casă sunt și ei aproape de starea naturală a cărnii, deoarece noi controlăm conținutul lor. Și atunci dintr-un aliment care poate să fie nesănătos putem face unul sănătos. 

Când vorbim despre steak acesta trebuie să fie gătit mediu. De ce să nu bucurăm de o carne cât mai gustoasă și cât mai nutritivă, decât să omorâm niște toxine. Fibrele și proteinele sunt mai ușor digerabile, atunci când bucata de carne este gătită mediu", a mai spus Simona Carniciu. 

 

De câte ori pe săptămână putem mânca carne?

 

"Trebuie să avem alternative. Azi mâncăm carne de vită, un steak. A doua zi mâncăm carne de porc, iar a treia - carne de curcan sau pui. Să nu uităm și de pește, deoarece de două-trei ori pe săptămână trebuie să mâncăm pește. Într-o zi la o masă putem mânca carne, iar la altă masă - pește. Cel mai important este să ne ferim de carnea procesată și să avem în meniu cât mai multe fructe și legume, cereale integrale.

Un steak trebuie consumat cu o salată, nu cu cartofi. Trebuie să avem un stil de viață sănătos, fără alcool, tutun și fără alimente procesate. Nu vă feriți de carnea roșie, care trebuie consumată cu multe legume. Este o sursă sănătoasă de proteine, dacă ținem cont de regulile despre care am vorbit", a mai povestit Simona Carniciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel