Medicul Vasi Rădulescu, veste despre finalul pandemiei

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de Edward Jenner, de la Pexels
Fotografie creată de Edward Jenner, de la Pexels

Medicul Vasi Rădulescu a venit cu o "veste bună privind evoluția pandemiei, dar ea vine la pachet cu un val 5 complicat pentru noi".

Medicul Vasi Rădulescu a transmis câteva informații cu privire la varianta Omicron și evoluția pandemiei, prin intermediul blogului său. Medicul are „vești bune și nu atât de bune”, dat fiind faptul că „avem ceva speranțe că vom putea termina pandemia”, dar „ne așteaptă o perioadă foarte grea până prin martie”.

Devine clar că tulpina Omicron se impune cu rapiditate și o dislocă pe cea Delta. Totodată, „devine la fel de clar că, chiar dacă posedă 32 de mutații și asta înseamnă posibilități sporite de a evita răspunsul imun, această tulpină este mai blândă și dă mai puține cazuri grave. Al doilea enunț ne dă speranțe. Mari. O tulpină care se transmite cu rapiditate și nu e atât de puternică devine un licăr de speranță pentru topirea pandemiei. Atingerea unei imunități înalte ca număr într-un timp scurt cu daune minime, fără apariția unei alte tulpini complexe care să evite orice răspuns imun este sinonimă cu terminarea pandemiei. Dar aici intervine o problemă. Țările care au vaccinat peste 70-80% din populație au acum sute de mii de cazuri noi pe zi, firește cu Omicron. Tot ele înregistrează relativ puține decese – de unde reiese faptul evident că vaccinurile funcționează încă. Nu e momentul să dramatizăm și să ne concentrăm doar pe numărul de cazuri, pentru că cifrele devin aproape irelevante când cazurile severe sunt puține. Asta, repet, în țările care au vaccinat peste 70% din populație.

Problema uriașă care va apărea, negreșit, la noi, vine din lipsa de aderență la vaccinare. Vedem deja o creștere abruptă a cazurilor cu Omicron și ne așteptăm să trecem de 10.000 de cazuri în scurt timp. Cum nici nu testăm suficient, probabil în realitate vom avea 2-3X față de raportarea oficială. Dacă ajungem la 30.000 de cazuri pe zi, când populația e încă nevaccinată în număr mare, când e îmbătrânită și bolnavă, asta se poate traduce într-un scenariu mai negru decât valul 4. Valul 5 ne poate aduce sute de decese pe zi. Vom trece și de el, dar cu pierderi semnificative, apoi vom putea doar spera că nu vine altă tulpină”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

Prin urmare, Vasi Rădulescu a punctat că „avem o veste bună privind evoluția pandemiei, dar ea vine la pachet cu un val 5 complicat pentru noi. Avem ceva speranțe că vom putea termina pandemia, dar jumătatea lui ianuarie și toată luna februarie vor arăta rău de tot.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel