Mercur în Leu, de pe 11 iulie: "Vorbim cu mai multă încredere, curaj și îndrăzneală". Ce trebuie să știm?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

De azi, Mercur își începe tranzitul în semnul Leului, unde va sta până pe data de 30 iulie. Ce aspecte trebuie să reținem?

Întâi de toate, să realizăm o scurtă recapitulare!

În mitologie, Mercur este întruchipat de Hermes. Acesta era mesagerul zeilor, așa că ducea informația dintr-un loc în altul. De asemenea, era cel care se ocupă de gândire, de idei, de tot ce ține de comunicare și transport.

De fapt, Mercur îți arată cum comunici și cum gândești.

Și da, Mercur ține și de deciziile pe care le luăm zi de zi. Se ocupă cu ceea ce gândim, cu ce spunem, cu gesturile noastre, cu modul în care mergem.

Totodată, când acest simbol al gândirii și al comunicării se lasă îmbrățișat de energia Leului, putem observa clar cum oamenii comunică diferit. Sunt mai încrezători, poate că par și mai aroganți și mai încărcați de o aură dramatică. De multe ori, nu mai privesc cu atenție detaliile, ci privesc la imaginea de ansamblu. 

În plus, un nativ cu Mercur în Leu este expresiv și creativ. Vrea întotdeauna să își facă auzit punctul de vedere. Să nu uităm că Leul este un semn fix. Când îl ai aici pe Mercur, este destul de rigid, fiindcă totul se bazează pe ce crede el și pe ce vrea să comunice.

Știm deja că Leul este că un rege care nu suportă să fie criticat. Ba din contră, vrea să fie lăudat, apreciat, validat.

Odată cu tranzitul lui Mercur în Leu, ne apărăm mai mult drepturile, devenim mai egoiști. 

Mercur în Leu se alătură lui Lilith și lui Venus. Așa că discuțiile despre vacanță vor fi pe buzele tuturor, la fel și declarațiile romantice. Suntem mai îndrăzneți, de aceea acest tranzit o să funcționeze de minune pentru persoanele care lucrează în domenii creative, în educație sau vânzări.

De fapt, Mercur în Leu ne aduce tupeu. Spunem clar ce gândim, știm să creăm și să acționăm cu tact, acolo unde avem o bază solidă. 

Mercur în Leu are adevărate calități pedagogice, actoricești, de vânzare. Să ne vindem nouă ceva, o idee, un proiect, un concept. După o să le vindem atât de ușor celorlalți. Mercur în Leu știe să împodobească și să împacheteze. Știe să te facă să strălucești.

Este bine ca în această perioadă să citim, să mergem la un curs de actorie, de public speaking, de scriere creativă, să găsim ceva care să ne scoată în față. Este bine să avem obiective susținute, obiective ale noastre, nu lucruri pe care ni le cere societatea, ci ceea ce vrem noi. 

Să ne amintim și că Venus este în prezent tot în semnul Leului. Iată că anul acesta, va sta în Leu din iunie până pe 9 octombrie. Și asta pentru că va și retrograda,  în perioada cuprinsă între 23 iulie și 4 septembrie.

Laitmotivul acestui tranzit este respectul, care poate fi moneda noastră de schimb. Ofer, dacă oferi și tu, pentru că Venus ține și de valoare, de iubirea față de noi înșine. Arhetipului Leului îi place să fie admirat, iubit și adorat. Cere respect. Iar dacă nu îl primește, devine arogant, vanitos, exagerat de cele mai multe ori.

Vezi și: Aceste ZECE persoane celebre s-au născut cu Mercur în Leu în astrogramă. Ce știm despre ele?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel