Mercur intră in Capricorn. Ce ne pregătește acest tranzit?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Noutati
Pixabay.com
Pixabay.com

Mercur va tranzita cel mai matur semn al zodiacului. În discuțiile noastre își vor avea locul pragmatismul și maturizarea. Și oarecum, avem nevoie de acest tranzit pentru că ne pregătim de un nou an. Astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu, ne aduce informații importante despre acest tranzit.

Mercur intră în Capricorn pe 1 decembrie și va sta acolo până pe 5 februarie. 

Mercur îl reprezintă pe Hermes care este zeul comunicării. Această planetă se ocupă de proximitate și de limbajul verbal, cât și de cel nonverbal.

În astrologie există două puncte importante atunci când vorbim despre gândire și mental:

  • Mercur - arată deciziile pe care le luăm de zi cu zi
  • Pallas Athena - se ocupă cu strategiile mentale pe termen lung

Arhetipul Capricornului ține de seriozitate, responsabilitate, asumare, maturizare, înțelepciune și răceală. Întotdeauna are nevoie de o siguranță mare pentru a se deschide. Puteți asocia Capricornul cu o piatră sau un vârf de munte deoarece nu poți găsi toleranță și empatie. Are o energie frustrantă

În teoria astrologică, guvernatorului Capricornului este Saturn, căruia i se zice „Lordul Karmei”. De fapt, este mai mult un profesor foarte dur. Copiii care se vor naște între 1 decembrie și 23 decembrie vor avea Mercur în Capricorn, dar și cei care vor veni pe lume între 14 ianuarie și 5 februarie

Când Mercur va intra în Capricorn, vom fi capabili să ne detașăm de emoții și să putem lua decizii serioase. Pe moment, s-ar putea să ne displacă ceea ce-am ales. Finalul anului 2023 este foarte bun pentru a ne hotărî în situațiile pe care le-am amânat. Este o perioadă foarte bună pentru concentrare și studiu. 

Mercur în Capricorn este rudimentar, selectiv, nu apreciază discuțiile fără sens. Pe de altă parte, are și o eficiență extraordinară. Întotdeauna o să observați că aceste persoane nu se întind la vorbă mai mult decât este cazul. Nu le place bârfa.

Această perioadă ne ajută și la a ne schimba modul de a interacționa cu cei din jur. Dacă veți simți că oamenii sunt mai reticenți în discurs și în decizii, trebuie să știți că ei se pregătesc, de fapt, pentru lucruri serioase.

Arhetipul Capricornului este arhetipul organizației, autorității, disciplinei și al structurii. Chiar și la nivel mondial, unii lideri vor lua decizii care nu vor fi pe placul nostru, dar trebuiau să fie luate de mai multă vreme.

Mercur în Capricorn face o persoană să se îndrepte către tot ce înseamnă retragere, izolare. Deci, dacă vreți să țineți post, să vă spovediți sau să vă acceptați greșelile din cursul anului, o puteți face chiar la finalul lui 2023.

Iată aspectele pe care Mercur le va face în Capricorn!

13 Decembrie - Mercur își începe retrogradarea în Capricorn

23 Decembrie - Mercur retrograd se întoarce în Săgetător

2 Ianuarie - Mercur își oprește retrogradarea în Săgetător

14 ianuarie 2024 - Mercur revine în Capricorn

2 Decembrie - Mercur sextil cu Saturn - Vom fi foarte serioși, lenți și metodici.

8 Decembrie - Mercur trigon cu Jupiter - Avem idei și soluții geniale, știm cum să ne manevrăm bugetele și să eficientizăm tot ce ține de zona financiară

Astrologul recomandă ca în timpul perioadei de retrogradare să stați departe de a ține cu dinții de anumite planuri. Rolul lui Mercur retrograd este de a ne învăța că nu suntem perfecți, mai greșim și viața ne pregătește tot felul de surprize la care trebuie să ne adaptăm. 

Totodată, în această perioadă ne putem întâlni cu oameni pe care nu i-am mai văzut de mult, ni se dau planurile peste cap, ni se strică tot felul de obiecte prin casă. Mercur retrograd în Capricorn presupune și o serie de cheltuieli suplimentare. Va fi un moment prielnic pentru decizii profesionale, pentru a accepta ce altă dată nu puteați și pentru maturizare.

Dacă veți avea discuții cu rudele, prietenii, colegii, trebuie să vă împăcați cu gândul că nu îi puteți schimba. Interiorizați acest proces, iar data viitoare când vă întâlniți cu ei fiți mai cumpătați în comunicare. Nu încercați să îi convingeți de absolut nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel