Mercur retrograd. Cele TREI zodii care îşi vor repara GREŞELILE până pe 10 martie

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Mercur retrograd. Cele TREI zodii care îşi vor repara GREŞELILE până pe 10 martie (sursa foto: krakenimages / Unsplash)
EXCLUSIV
Mercur retrograd. Cele TREI zodii care îşi vor repara GREŞELILE până pe 10 martie (sursa foto: krakenimages / Unsplash)

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Trei dintre semnele zodiacale vor avea însă o şansă să repare greşeli din trecut în această perioadă.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

 

Despre prima retrogradare din 2022

 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare scurtă pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi o încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.

Cele trei zodii care îşi vor repara greşelile

Rac / ascendent în Rac

Mercur retrogradează din casa a 8-a în casa a 7-a, casa parteneriatelor, unde avem deja Venus retrogradă, Pluto şi Soarele pentru o bună bucată din lună. Ce înseamnă asta? Înseamnă că undeva nu sunt nişte limite stabilite cu partenerul, sau undeva nu ştiţi cine ce face. Adică nu v-aţi împărţit foarte bine sarcinile. 

Trebuie discutate şi reanalizate chestiunile financiare din cuplu. Dar și din parteneriatele profesionale. Dacă la serviciu aveţi tot felul de contracte, de proiecte şi undeva simţiţi că nu prea vă mai convine, poate fi o bună perioadă de renegociere, de a pune limite. Atenţie, trebuie să fie ambele părţi implicate, nu doar o parte. Că dacă e doar o parte, înseamnă că doar voi trageţi de o relaţie. Şi da, şi cu Venus retrogradă acolo, puteţi relua o relaţie măcar la nivel de discuţie, să mai daţi o şansă.

Capricorn / cei cu ascendent în Capricorn

Mercur se întoarce în semnul vostru. Nu o să vă supere foarte mult această retrogradare. Vă ajută mult să mai aşezaţi un strat, o cărămidă, să vă asiguraţi că aţi pornit bine la drum.

Şi voi vă întâlniţi cu oameni pe care nu i-aţi mai văzut de mult. La serviciu revin proiecte, lucrurile merg încet. Dar sunteţi obişnuiţi cu acest ritm, adică vouă vă place ca lucrurile să meargă pas cu pas. Dacă mai apare o problemă, o rezolvaţi, să nu vă speriaţi.

Atâta timp cât nu faceţi multe cheltuieli în această perioadă, vouă o să vă priască enorm această retrogradare. 

E ca şi cum v-aţi întâlni cu un consilier. Voi aţi făcut nişte acţiuni, v-aţi implicat în anumite situaţii, dar nu aveţi o privire obiectivă a faptelor. Mercur vă ajută să strângeţi informaţii şi să vă construiţi o imagine realistă. Ştiţi şi voi cine sunteţi.

Vouă o să vă priască această perioadă.

Vărsător / cei cu ascendent în Vărsător

Mercur va retrograda lângă Saturn, în semnul vostru. Deci, blocaj mental sau emoţional. Adică vă va fi foarte greu să spuneţi ce simţiţi. Poate Venus retrogradă în casa 12-a vă aduce nişte persoane în viaţă pe care vi le-aţi dorit. Ele revin. Dar dintr-o dată aveţi un blocaj. Poate nu este momentul.

Cu Mercur retrograd lângă Saturn, toate acţiunile pe care le-aţi făcut de la începutul anului, chiar şi din decembrie, acum va trebui să le revizuiți. Dacă aţi avut contracte pe care le-aţi semnat aşa, să fie, acum trebuie să fiţi atenţi la eventualele greșeli.

Totul va decurge în ritmul melcului, încet, apăsător. Uitaţi sau pierdeți lucruri din cauza conjuncției Mercur-Saturn. Câteodată e bine să uităm lucruri, dar la voi nu este cazul. Când vă este lumea mai dragă, atunci aveţi un lapsus. Dacă aveţi examene, proiecte, nu o să vă ajute mult acest Mercur retrograd. 

Când se va întoarce în Capricorn, veţi fi anxioşi, fricoşi, nesiguri sau veţi avea o tendinţă de retragere. Până pe 4 februarie, veți trece printr-o oboseală mentală permanentă. 

Când Mercur se va întoarce pe 26 ianuarie în casa a 12-a, dobândiți dorinţa de retragere şi de a lucra din spate. Nu aveţi chef să vorbiţi la telefon, să daţi mesaje.

Dar după 10 martie, lucrurile se schimbă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel