Mercur retrograd. GHID practic: Ce să faci şi ce să NU faci

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Mercur retrograd. GHID practic: Ce să faci şi ce să NU faci (sursa foto: Carlos Kenobi / Unsplash.com)
Mercur retrograd. GHID practic: Ce să faci şi ce să NU faci (sursa foto: Carlos Kenobi / Unsplash.com)

Mercur îşi începe prima retrogradare din 2022 în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Fiecare semn are o energie aparte şi vine cu reguli diferite. Efectul retrogradării va fi resimţit până pe 10 martie. Pentru a trece mai uşor de acest aspect atât de blamat pentru toate problemele de comunicare, avem câteva sfaturi uşor de urmat:

Mercur retrograd: Ce să faci

Verifică totul de DOUĂ ori

Şi aşa tehnologia este adesea afectată în timpul retrogradării lui Mercur, iar acum, cu energia Vărsătorului, ce ţine de tehnologie şi inovaţie, putem să ne aşteptăm la nereguli în ceea ce priveşte reţelele sociale, telefoane, mailuri.

Nu uita niciodată să salvezi orice document în care lucrezi pentru a nu pierde din greşeală tot ce ai scris, verifică bine să nu existe greşeli înainte să trimiţi vreun text şi verifică atent în toate căsuţele de e-mail pentru a vedea dacă nu ai ratat vreun mesaj important.

Gândeşte înainte să vorbeşti

Mercur retrograd poate provoca serios aspectele ce ţin de comunicare şi nu doar în scris. De la traduceri care pot fi înţelese greşit, neînţelegeri, tensiuni, omisiuni de informaţii, aproape orice se poate întâmpla, aşa că încearcă să te gândeşti înainte să spui ceva ce poate fi interpretat greşit şi caută să te asiguri că ai înţeles bine ce vrea să spună celălalt, chiar dacă trebuie să pui întrebări suplimentare.

Fii precaut în relaţiile de prietenie

Vărsătorul şi Uranus guvernează casa a XI-a, respectiv casa prieteniei, iar retrogradarea lui Mercur poate avea efecte nefaste în cercul tău social, precum certuri, neînţelegeri. 

Fii mai empatic şi mai răbdător cu prietenii tăi în această perioadă şi nu lăsa discuţiile pornite de la subiecte mărunte să escaladeze.

Mercur retrograd: Ce să NU faci

Nu te grăbi când semnezi ceva

Mercur retrograd este cunoscut pentru stările de confuzie şi încurcăturile pe care le aduce, în special când vine vorba de chestiuni administrative, de aici şi vechea recomandare că în aceste perioade nu este bine să semnezi nimic.

Cum vremurile s-au schimbat şi uneori suntem puşi în situaţia să facem alegeri şi să semnăm chiar şi când astrele ne spun să facem o pauză, este recomandat să citeşti de mai multe ori şi cu atenţie orice contract care se încheie pe termen lung, de la angajări, credite, afaceri, etc. Cu alte cuvinte, nu te grăbi!

Ajută-ţi comunitatea

Cum Vărsătorul reprezintă societatea, volunatiatul, comunitatea, este important să avem grijă de mediul nostru şi de cei din jur. Iar în aceste vremuri, oamenii au nevoie de orice gest care le poate aduce o bucurie sau le poate lua din greutăţile de zi cu zi. Te poţi gândi să faci voluntariat sau să îţi ajuţi vecinii mai în vârstă cu cumpărături.

Nu te epuiza la locul de muncă

Mercur în vizionarul Vărsător ne poate da idei măreţe. Dar când Mercur intră în semnul Capricornului, nivelul de ambiţie şi determinare poate să crească şi ne putem trezi în ipostaze în care muncim peste măsură, ignorându-ne nevoile personale. 

Nu uita să iei pauze şi să ai grijă la alimentaţie, somn şi nu ezita să impui limite sănătoase la locul de muncă, astfel încât să nu te epuizezi.

Nu te întoarce în trecut

Foşti parteneri (la pachet cu toate sentimentele rămase în urma lor) pot reveni în peisaj în perioadele retrogradării lui Mercur.

Te poţi aştepta să vezi sau să auzi de la prieteni cu care nu ai vorbit de mult timp, ori cu care ai rupt legătura. De asemenea, ne putem aştepta şi la probleme mai vechi să reapară.

Cum Mercur retrograd este despre reajustare şi rezolvarea problemelor vechi, încearcă să nu te laşi purtat de nostalgie spre aceleaşi probleme vechi, ci să rămâi ancorat în trecut şi să încerci să îţi clarifici aceste aspecte o dată şi pentru totdeauna.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel