Prima retrogradare a lui Mercur din 2022(14 ianuarie-4 februarie): LECŢIA pentru fiecare ZODIE!

astrosens Team | Dată: 10 ian, 14:16 | Categorie: Recomandari
Mercur retrograd 2022: LECŢIA pentru fiecare ZODIE!
EXCLUSIV
Mercur retrograd 2022: LECŢIA pentru fiecare ZODIE!

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de energia acestui tranzit important? Află de la astrologul Daniela Simulescu:

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

Despre prima retrogradare din 2022

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare scurtă pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi o încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.

Cum afectează prima retrogradare a lui Mercur din 2022 fiecare zodie/ascendent

Berbec / ascendent în Berbec

La voi, Mercur îşi începe retrogradarea în casa a 11-a, se va întoarce în casa a 10-a. Adică în ianuarie şi februarie vor fi rediscutate subiecte la care ai crezut că s-a renunţat de mult timp, mai ales în zona profesională. Sau ai avut planuri, idei pe care nu le-ai pus în aplicare. Primele două luni ale anului, dacă te apuci de treabă, vei putea să vezi aceste planuri concret, în plan real. A putea să revii acum asupra lor şi să îţi dai seama de ce nu au funcţionat, de ce nu le-ai pus în aplicare.

Cu Mercur întorcându-se în Capricorn, şi discuţiile cu superiorii, cu autorităţile, trebuie să fie purtate altfel. Se vor lua nişte decizii la nivelul organizaţiei, companiei care nici nu îţi vor plăcea, dar nici nu îţi vor displăcea 100%.

Mulţi veţi lua decizii pe plan profesional. Dacă nu a funcţionat ceva în 2021, dintr-o dată vă veţi gândi că este cazul să nu mai aşteptaţi. Pentru că Mercur retrograd în Capricorn vine şi zice: "Nu mai aştepta". Şi gândiţi-vă că Mercur se va întâlni cu Pluto pe 29 ianuarie. Pe 26 ianuarie, Mercur intră în Capricorn şi pe 29 se întâlneşte cu Pluto. Deci, partea profesională va fi cea afectată de prima retrogradare a lui Mercur din acest an.

Taur / ascendent în Taur

La locul de muncă vor fi situaţii în care vă veţi simţi limitaţi, că nu ştiţi destul de multe sau că alţii ştiu mai multe, veţi crede că nu aţi avut noroc să învăţaţi, să studiaţi. Dar Mercur asta zice: Ok, nu ai avut noroc să studiezi, dar ce ar fi să te apuci să înveţi acum ceva. Să îţi dai seama că ţi-ai creat singur o cutie din care nu ieşi. Ia, mai lasă ce se întâmplă în exterior şi vezi cu tine ce poţi să faci.

Mercur se va întoarce din casa a 10-a în casa a 9-a. Şi în casa a 9-a, ori călătoreşti (o să ai câteva boacăne pe acolo), ori nu ai vrut să mergi într-o călătorie, nu ai vrut să înveţi ceva. Te poți trezi cu examene sau "restanțe". Adică reveniţi asupra unor idei, decizii pe plan educaţional, formaţional. Dacă aţi renunţat la un studiu, la un curs, la o facultate, poate vă vine curajul să le reluaţi. Sau vă daţi seama că nu poţi să stai aşa, ci trebuie să mai înveţi lucruri ca să te simţi mai puternic în zona profesională.

Gemeni / ascendent în Gemeni

Mercur este guvernatorul vostru, deci veți trăi altfel perioada următoare. Mercur va retrograda din casa a 9-a în casa a 8-a. Înseamnă că începutul anului vă zguduie pe interior şi vă întreabă care este baza voastră financiară. Aveţi un buget de risc? Adică există ceva acolo la care puteţi să apelaţi în momentele grele?

Veți descoperi cât de mult depindeţi de ceilalţi. Uneori nu avem ce să facem, trebuie să depindem de ceilalţi. Dar sunt şi situaţii în care ne putem baza pe noi, mai ales dacă începem din timp să ne facem bugetul acela de risc. Vedeţi cheltuieli, impozite, taxe. Aveţi grijă că Mercur retrogradează acolo.

Rac / ascendent în Rac

Mercur retrogradează din casa a 8-a în casa a 7-a, casa parteneriatelor, unde avem deja Venus retrogradă, Pluto şi Soarele pentru o bună bucată din lună. Ce înseamnă asta? Înseamnă că undeva nu sunt nişte limite stabilite cu partenerul, sau undeva nu ştiţi cine ce face. Adică nu v-aţi împărţit foarte bine sarcinile. 

Trebuie discutate şi reanalizate chestiunile financiare din cuplu. Dar și din parteneriatele profesionale. Dacă la serviciu aveţi tot felul de contracte, de proiecte şi undeva simţiţi că nu prea vă mai convine, poate fi o bună perioadă de renegociere, de a pune limite. Atenţie, trebuie să fie ambele părţi implicate, nu doar o parte. Că dacă e doar o parte, înseamnă că doar voi trageţi de o relaţie. Şi da, şi cu Venus retrogradă acolo, puteţi relua o relaţie măcar la nivel de discuţie, să mai daţi o şansă.

Leu / ascendent în Leu

Mercur se întoarce în casa a 6-a. Puteţi să vă treziţi că aţi aplicat la un loc de muncă anul trecut şi v-aţi găsit între timp alt loc de muncă, iar oamenii aceia îşi aduc aminte de voi şi vă cheamă la interviu. Asta, ca un exemplu.

Dar puteţi să mergeţi la interviuri, puteţi să vorbiţi cu foşti colegi, să îi întrebaţi sau să depuneţi un CV.

De asemenea, relaţiile cu colegii s-ar putea să fie puţin mai complicate acum. Să nu vă bazaţi pe promisiuni, să nu credeți tot ce auziţi, să fiţi puţin mai circumspecţi. Adică nu să nu aveţi încredere în ceilalţi.

Pur şi simplu pot apărea tot felul de situaţii ciudate pentru că Mercur retrograd în casa a 6-a vă dă peste cap programul, rutina, cotidianul. Vă va fi foarte greu să împăcaţi toate părţile din rutina voastră.

Dacă aţi avut un diagnostic şi nu v-aţi ocupat de el, ar fi cazul să o faceţi până pe 4 februarie.

Fecioară / cei cu ascendent în Fecioară

Mercur este guvernatorul vostru, deci este o perioadă importantă şi pentru voi pentru că Mercur se va întoarce din casa a 6-a în casa a 5-a. Iarăşi vorbim despre iubirea de sine. Cei care aveţi copii, veţi trece prin nişte evenimente legate de aceştia, cei care nu aveţi copii, vorbim despre voi şi despre cât de bine vă îmbrăcaţi când vă este frig, cât de multă apă beţi când vă este sete, cât de mult dormiţi sau câte clipe de linişte, de relaxare vă oferiţi pentru că energia Fecioarei este ceva de genul: "Dacă nu e nimic practic, ce să stau eu pe canapea şi să visez, să beau un ceai..."

Ei, Mercur retrograd se întoarce acolo, unde avem şi Venus retrogradă, unde avem şi Pluto şi Soarele pentru o bună bucată de timp. Ce înseamnă asta? Relaxare, iubire de sine, afecţiune, linişte, pasiunile voastre.

Mercur retrograd vă arată că munca nu o să vă împlinească. E adevărat că Mercur îşi începe retrogradarea din casa a 6-a, dar o să vă daţi seama că da, muncesc trei ore în plus, dar seara, când pun capul pe pernă, mă simt bine sau nu? Mai gândiţi-vă.

Balanţă / cei cu ascendent în Balanţă

Mercur îşi începe retrogradarea lângă Saturn în casa a 5-a. Mă gândesc să nu fie o problemă legată de un copil sau de copiii celor dragi.

Mercur îşi începe retrogradarea acolo, dar se va întoarce în casa a 4-a, unde strică, deranjează, apar situaţii ciudate cu vecinii, nu merge o ţeavă, uşa nu se mai închide bine, se strică chiuveta. Asta face Mercur, strică lucruri şi vă obligă să scoateţi banii din buzunar.

Primul impuls ar fi să cumpărăm altceva nou. Nu! Pe Mercur retrograd este bine să reparăm, să chemăm specialişti. Nu spunem că ne luăm o trusă şi reparăm singuri.

Mercur se întoarce în Capricorn şi vrea să fie cu specialişti, cu oameni care ştiu ce fac. Zice: "Momentan, repară. Vedem după aceea dacă mai cumpărăm ceva nou". Pe Mercur retrograd nu prea e bine să cumpăraţi ceva nou. Deci, toate chestiunile de casă vor fi destul de importante pentru voi.

Scorpion / cei cu ascendent în Scorpion

Mercur își începe retrogradarea în casa a 4-a, lângă Saturn. S-ar putea să aveți un moment de revelație, ca și cum astea sunt neamurile, mai mult de atât nu puteți să faceți. Nu puteți să trageți nici de mamă, nici de tată, nici de bunici. Astea sunt deciziile lor, învățați să le respectați, nu mai încercaţi să îi schimbaţi, chiar dacă acele decizii s-ar putea să provoace lucruri mai neplăcute în viaţa lor. Dar nu puteţi să trageţi de ei. Trebuie să învăţaţi să vă conservaţi. Adică aţi făcut tot ce aţi putut, dar nu se mai poate de acolo.

Mercur va retrograda în casa a 3-a. Aveţi grijă şi la relaţiile cu fraţii şi surorile.

Aveţi grijă la drumurile pe care trebuie să le faceţi. Dintr-o dată, descoperiţi că nu mai faceţi drumul pe care l-aţi plănuit, că trebuie să vă întoarceți sau să reprogramați. Chestiuni administrative, acte, relaţii cu tot ce înseamnă contabilitate, audit financiar, partea de investiţii, banca vă sună, vă caută, trebuie să faceţi alte acte, tot felul de negocieri pe care trebuie să le închideţi. O să fie o agitaţie serioasă pe Mercur retrograd la voi.

O să vă întâlniţi vecini, verişori, oameni pe care nu i-aţi mai văzut de mult timp. Nu se întâmplă ceva extraordinar, nu trebuie să daţi un sens anume acestor întâlniri.

Aveţi grijă la drumuri, la acte, chestiuni administrative.

Săgetător / cei cu ascendent în Săgetător

Mercur retrogradează la voi din casa a 3-a în casa a 2-a. Dacă voi, în ultimele două luni, aţi făcut nişte investiţii, acum o să vă daţi seama dacă le-aţi făcut bine. Şi dacă nu, ceva acolo nu funcţionează, mai trebuie să mai cheltuiţi nişte bani sau aţi uitat că mai era nevoie şi de altceva.

Mercur vă bate la uşă şi vă întreabă: "Când ţi-ai negociat ultima dată o creştere de salariu sau o primă? Nu ar fi cazul să te gândeşti? Să înveţi să ceri? Să înveţi să te lauzi cu ce ştii să faci?".

Sau dacă aveţi un interviu în perioada următoare - e adevărat că Mercur îşi opreşte retrogradarea lângă casa a 3-a şi nu o să vă facă foarte vorbăreţi sau lăudăroşi - învățați să negociați altfel. Şi nu doar bani, dar şi alte beneficii. Învaţă să ceri şi altceva, învaţă să renegociezi. Sper să vă găsiţi joburi cu mai mulţi bani.

Capricorn / cei cu ascendent în Capricorn

Mercur se întoarce în semnul vostru. Nu o să vă supere foarte mult această retrogradare. Vă ajută mult să mai aşezaţi un strat, o cărămidă, să vă asiguraţi că aţi pornit bine la drum.

Şi voi vă întâlniţi cu oameni pe care nu i-aţi mai văzut de mult. La serviciu revin proiecte, lucrurile merg încet. Dar sunteţi obişnuiţi cu acest ritm, adică vouă vă place ca lucrurile să meargă pas cu pas. Dacă mai apare o problemă, o rezolvaţi, să nu vă speriaţi.

Atâta timp cât nu faceţi multe cheltuieli în această perioadă, vouă o să vă priască enorm această retrogradare. 

E ca şi cum v-aţi întâlni cu un consilier. Voi aţi făcut nişte acţiuni, v-aţi implicat în anumite situaţii, dar nu aveţi o privire obiectivă a faptelor. Mercur vă ajută să strângeţi informaţii şi să vă construiţi o imagine realistă. Ştiţi şi voi cine sunteţi.

Vouă o să vă priască această perioadă.

Vărsător / cei cu ascendent în Vărsător

Mercur va retrograda lângă Saturn, în semnul vostru. Deci, blocaj mental sau emoţional. Adică vă va fi foarte greu să spuneţi ce simţiţi. Poate Venus retrogradă în casa 12-a vă aduce nişte persoane în viaţă pe care vi le-aţi dorit. Ele revin. Dar dintr-o dată aveţi un blocaj. Poate nu este momentul.

Cu Mercur retrograd lângă Saturn, toate acţiunile pe care le-aţi făcut de la începutul anului, chiar şi din decembrie, acum va trebui să le revizuiți. Dacă aţi avut contracte pe care le-aţi semnat aşa, să fie, acum trebuie să fiţi atenţi la eventualele greșeli.

Totul va decurge în ritmul melcului, încet, apăsător. Uitaţi sau pierdeți lucruri din cauza conjuncției Mercur-Saturn. Câteodată e bine să uităm lucruri, dar la voi nu este cazul. Când vă este lumea mai dragă, atunci aveţi un lapsus. Dacă aveţi examene, proiecte, nu o să vă ajute mult acest Mercur retrograd. 

Când se va întoarce în Capricorn, veţi fi anxioşi, fricoşi, nesiguri sau veţi avea o tendinţă de retragere. Până pe 4 februarie, veți trece printr-o oboseală mentală permanentă. 

Când Mercur se va întoarce pe 26 ianuarie în casa a 12-a, dobândiți dorinţa de retragere şi de a lucra din spate. Nu aveţi chef să vorbiţi la telefon, să daţi mesaje.

Dar după 10 martie, lucrurile se schimbă.

Peşti / cei cu ascendent în Peşti

Despre ce vorbim? Sănătate!

Mercur începe retrogradarea lângă Saturn, în casa a 12-a. Dacă aţi evitat să vă duceţi să discutaţi cu un doctor sau să vă faceţi analize, o să vă treziţi cu o durere şi o să ziceţi: "Hai, că trebuie să mă duc!"

Veţi fi puşi în faţa faptului împlinit la locul de muncă, în relaţii. Acum se întâmplă exact inversul. Nu mai staţi acolo. Decideţi să vă luaţi catrafusele şi să plecaţi. Decideţi să vă faceţi un CV.

Hotărâţi-vă! Daţi-vă un ultimatum!

Dar trebuie, de multe ori, să se întâmple lucruri care nu o să vă convină, că altfel nu vă schimbaţi. Altfel, o să mergeţi pe aceeaşi linie.

Mercur îşi va termina retrogradarea în casa a 11-a. Deci, dacă voi aţi terminat anul 2021 gândindu-vă că anul 2022 o să fie într-un fel, o să vedeţi că spre februarie încolo, ce aţi gândit voi în decembrie 2021, nu mai are nicio treabă cu viaţa de acum.

Discuţiile cu prietenii, planurile, partea socială, totul se agită. Totul porneşte de la sănătate, pe toate planurile şi de la nivelul vostru de suportabilitate, de rezilienţă şi de toleranţă.

Urmăreşte emisiunea completă realizată de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play