Mercur retrograd: ce se recomandă să facem și ce ar fi mai bine să evităm? Sfaturi utile

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
Freepik.com

Azi, pe 21 aprilie, Mercur retrogradează în semnul Taurului. Ca de obicei, putem asista la diferite încurcături, bruiaje, anulări, reluări sau răzgândiri. Așa că avem câteva sfaturi pentru tine, ca să poți trece mai ușor peste acest aspect astrologic.

Retrogradarea lui Mercur în Taur va avea loc de pe 21 aprilie până pe 15 mai. Dar, să ne amintim că planeta comunicării a intrat în semnul contaminat de retrogradare pe 3 aprilie și va scăpa de el abia pe 11 iunie. 

Trebuie să știi un lucru: acest tranzit nu vine să ne pedepsească, ci doar să ne ofere un răgaz pentru a construi ceva solid. Pentru a nu mai fi atât de superficiali.

Mai mult, Mercur retrograd ne oferă și o lecție importantă: suntem umani și nu putem controla totul. Nici nu trebuie până la urmă, aceasta este frumusețea vieții, de fapt. Va trebui (că ne place sau nu), să avem răbdare. 

Ce SĂ FACI când Mercur este retrograd?

1. Alege precauția în relațiile de prietenie

Retrogradarea lui Mercur poate avea efecte destul de neplăcute în cercul tău social, fie ca vin certuri sau diferite neînţelegeri. 

Ce poți face? Fii mai empatic şi mai răbdător cu prietenii tăi în intervalul retrogradării lui Mercur şi nu lăsa discuţiile pornite de la subiecte minore să se transforme în adevărate drame.

2. Gândește înainte să spui ceva și nu invers

Da, Mercur retrograd poate provoca aspectele ce ţin de comunicare şi nu doar în scris. Textele pot fi înţelese greşit, vorbele, neînţelegeri, tensiuni, omisiuni, aproape orice se poate întâmpla.

Deci, încearcă să gândeşti înainte să spui ceva ce poate fi interpretat greşit şi caută să te asiguri că ai înţeles bine ce vrea să spună celălalt.

3. Verifică și iar verifică. Măcar de două ori

Știm deja că tehnologia este des afectată în timpul retrogradării lui Mercur și că putem asista la o serie de bruiaje.

Pot să apară nereguli pe partea de tehnologie, mailuri, telefoane sau inclusiv rețele sociale, așa că în tot acest interval, verifică documentele de mai multe ori, salvează-le, ca să nu pierzi textele sau citește-le atent, să te asiguri că nu au greșeli. 

Ce SĂ NU FACI când Mercur este retrograd?

1. Nu reveni în trecut

Foştii parteneri pot reveni în peisaj în perioadele retrogradării lui Mercur, asta este clar. Mai mult, te poţi aştepta să vezi sau să auzi de la prieteni cu care nu ai vorbit de mult timp, ori cu care ai rupt legătura.

Mercur retrograd este despre reajustare şi rezolvarea problemelor vechi, deci încearcă să nu te laşi purtat de val spre aceleaşi probleme, ci să rămâi ancorat în prezent şi să încerci să îţi clarifici aceste aspecte o dată pentru totdeauna.

2. Nu le poți face singur pe toate.

Așa că acceptă ajutorul. Nu poți fi în zeci de locuri deodată. Deși Mercur retrograd ne învață să avem răbdare, nu o să fie ușor în această perioadă. De aceea, trebuie să înveți să delegi din sarcinile pe care le ai de făcut. Atât cât se poate.

3. Nu te grăbi și nu forța nicio situație

Mercur retrograd este binecunoscut pentru confuzia și încurcăturile pe care le aduce pe plan administrativ. Ar fi recomandat să nu semnezi nimic în acest interval, dar, dacă este neapărată nevoie, fii foarte atent la tot.

Citește de mai multe ori contractele, documentele legate de credite sau alte afaceri pe care le ai.

Mai mult, nu este momentul potrivit să forțezi nimic în această perioadă, pentru că nu vei obține rezultatele dorite.

Citește și: LECȚIA lui Mercur retrograd în Taur pentru fiecare zodie și ascendent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel