Mercur retrograd în Capricorn 29 decembrie-18 ianuarie: Trecutul se actualizează din nou

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Noutati
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens.ro, ne oferă cele mai importante vești despre retrogradarea lui Mercur în Capricorn, între 29 decembrie și 18 ianuarie. Nu uita că efectele se vor simți până pe 11 februarie!

Ultima săptămână a anului 2022 vine cu câteva surprize pentru noi. Una dintre ele este începerea retrogradării lui Mercur în semnul Capricornului, de pe 29 decembrie. În consecință, nu prea vom simți spiritul sărbătorilor și vom avea multe de rezolvat. Această retrogradare va dura până pe 18 ianuarie, însă efectele se vor întinde până pe 11 februarie, când va intra în Vărsător.

Tot pe 29, Mercur va face o conjuncție cu Venus în semnul Capricornului. Asa că prima fază a retrogradării va fi mai îndulcită. Ne vom alege cuvintele cu mare grijă, vom fi mai atenți la cum ne vom declara emoțiile, la cum vom negocia resursele pentru ceea ce ne place cu adevărat. Vom îmbina utilul cu plăcutul!

Ce vrea Mercur Retrograd de la noi? Vrea să fim mai selectivi, să ne bazăm pe ce avem, să fim siguri, să ne reparăm greșelile făcute până acum. Nu vine în niciun caz să ne pedepsească, ci doar să ne ofere un răgaz pentru a putea construi solid, pentru a nu mai fi atât de superficiali, dar și o lecție importantă: suntem umani și nu putem controla totul. Și lucrul acesta are frumusețea sa, până la urmă.

Îți recomandăm și: Mercur retrograd nu este acest „bau-bau” de care să îți fie frică. Mai bine pune în aplicare planul B!

Mercur retrograd se întâmplă de aproximativ patru ori pe an, iar acum urmează a 4-a serie. Astrologul Daniela Simulescu afirmă că acest Mercur retrograd este puțin mai special, pentru că se petrece în preajma sărbătorilor și are loc doar în semne de pământ. Așadar, Mercur vrea să vadă dacă am învățat ceva din greșelile realizate in 2022.

Să nu uităm că Mercur retrogradează în semnul dur al Capricornului, așa că, dacă nu ne-am învățat lecțiile în acest an, vom fi nevoiți să o facem. Și nu cu frumosul.

Daniela Simulescu insistă asupra faptului că aceste zile nu sunt potrivite pentru crearea rezoluțiilor pentru 2023, mai ales odată cu retrogradarea lui Mercur în Capricorn. Aspectele finalului de an nu sunt bune nici pentru obiective, dorințe sau planuri noi. De ce? Mercur retrograd la final de an vrea, mai întâi de toate, să reluăm dorințele vechi. De aceea, se spune că expresia lui preferată este: trecutul se actualizează!

Gândește simplu: poate că ai avut multe planuri la începutul anului 2022, dar nu toate erau autentice. Sau poate ți-ai dat seama, pe parcursul lunilor, că obiectivele setate nici nu țineau de tine. Revino asupra idealurilor de la început de an și vezi care mai merită păstrate. O parte din ele le mai poți relua, pentru 2023, dar de altele, te poți descotorosi.

Putem spune că în preajma Revelionului, dar și cu ocazia celorlalte sărbători care urmează la început de ianuarie, apar tot felul de evenimente năstrușnice, care te pot zăpăci. Mercur este planeta comunicării, iar Capricornul, un semn al organizării și al timpului.

Astfel, vom asista la o mulțime de încurcături, bruiaje, întârzieri, amânări, anulări sau reluări. Atât în viața de zi cu zi, cât și în ceea ce privește aspectele profesionale. Deși această retrogradare a lui Mercur în Capricorn o să creeze situații frustrante, ne învață o lecție extrem de prețioasă: cea a răbdării.

Poți să fii destul de dur începând de mâine. Mercur în Capricorn poate fi asemănat cu un Grinch, căruia nu îi convine nimic. De fapt, Mercur vrea să te învețe că dacă visezi cu ochii deschiși, acel ideal nu are cum să se întâmple. O să-ți amâne planuri sau obiective ca să-ți dai seama că pur și simplu nu merge, mai ales că este și Marte retrograd în Gemeni până pe 12 ianuarie.

Nu este momentul să forțezi nimic în această perioadă, fiindcă nu vei obține rezultatele dorite. Ia în calcul și partea profesională. Privind din altă perspectivă acest Mercur retrograd, el își dorește să fim mai asumați pe acest plan și să nu mai visam cu ochii deschiși. Vorbește și despre decizii la nivel înalt, în ceea ce privește liderii cei mai importanți.

Daniela Simulescu continuă prin a spune că, pe acest final de an, nu o să le poți face singur pe toate. Deși Mercur retrograd ne învață să avem răbdare, nu o să fie ușor în această perioadă aglomerată a sărbătorilor. Din acest motiv, trebuie să înveți să delegi din sarcinile pe care le ai de îndeplinit. 

Pot să apară și certuri, discuții sau frustrări, așa că se impune grijă la partea de comunicare și relaționare. Te poți simți neluat în calcul, neînțeles sau neiubit, mai ales în timpul sărbătorilor. Lui Mercur retrograd în Capricorn nu îi pasă de așteptări, ci vrea acceptare. 

Trebuie menționat și faptul că Mercur în Capricorn este mai introvertit. E în lumea lui. Depresiv. Este posibil ca mulți dintre noi să nu avem chef de prea multe discuții sau glumițe de sărbători.

În final, Daniela Simulescu spune că trebuie să avem grijă și la tot ce înseamnă birocrație între 29 decembrie și 18 ianuarie. Dar și la drumuri, mai ales dacă pleci undeva de Revelion.

Poți să urmărești emisiunea cu Mercur retrograd în Capricorn și aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel