Mercur retrograd îşi arată efectele la nivel NAŢIONAL şi MONDIAL

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Horoscop
Mercur retrograd 2022 (sursa foto: GR Stocks / Unsplash)
Mercur retrograd 2022 (sursa foto: GR Stocks / Unsplash)

Mai în glumă, mai în serios, Mercur retrograd a devenit blamat pentru orice neregulă, iar "legenda" construită în jurul său uneori sperie sau bagatelizează semnificaţia sa în astrologie. De la probleme de comunicare, de tehnologie, decizii importante, decizii reluate, reanalizate sau anulate cu totul, Mercur are doar o simplă menire: să ne arate unde greşim, de putem repara, ce putem reanaliza sau întări şi da, ne face să verificăm de zece ori dacă am trimis bine mailul important de la serviciu sau mesajul acela intim cui trebuie şi unde trebuie. Şi nu doar atât, dar implicaţiile sale sunt şi la nivel mondial şi vedem aceste lucruri în evenimente precum defecţiuni tehnice ce afectează grupuri mari de oameni, atacuri cibernetice, negocieri, decizii drastice sau anulate. Mai jos, Daniela Simulescu, astrolog şi redactor-şef Astrosens.ro, prezintă efectele primei retrogradări a lui Mercur din 2022 şi câteva evenimente notabile care au avut loc odată cu începerea acestui tranzit.

Mercur retrograd

 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare scurtă pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi o încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt mult înainte de 14 ianuarie şi continuă până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn. Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

"Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră", precizează astrologul Daniela Simulescu.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.

În primă fază, vor fi afectate semnele fixe, adică cei care au marcaj fix în astrogramă, adică Taur, Leu, Scorpion şi Vărsător. În a doua fază, când Mercur va retrograda în Capricorn, vor fi afectate semnele cardinale, adică Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn.

Mercur retrograd mai are şi reputaţia de "răzgândac" al astrologiei, mai precizează Daniela Simulescu, întrucât nu apar doar problemele tehnologice sau de comunicare, ci se şi revine asupra unor decizii.

Iată câteva exemple apărute chiar de pe 14 ianuarie, când Mercur şi-a început prima retrogradare din 2022, î semnul Capricornului.

Câteva evenimente de la începutul retrogradării lui Mercur, în acest an (14 ianuarie 2022):

- Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare (CNCAV) anunţa joi, 13 ianuarie, posibilitatea programării pentru vaccinarea copiilor de 5-11 ani, în platforma realizată de STS. Mai mulţi părinţi au reclamat apoi faptul că nu reuşeau să facă programarea, întrucât apăreau zero locuri disponibile la toate centrele pediatrice din ţară.

- CFR Călători informa în dimineaţa zilei de 14 ianuarie că a avut loc o defecţiune a sistemul electronic de rezervări survenite, activitatea de vânzare a biletelor de tren urmând a fi realizată la ghişeele CFR Călători din staţiile şi agenţiile de voiaj.

- Un atac cibernetic masiv a fost comis în noaptea de joi spre vineri şi a vizat website-uri ale guvernului ucrainean, unele dintre ele nefiind accesibile vineri dimineaţă. Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, cabinetului de miniştri, politicii agrare, Consiliului de securitate şi apărare şi Ministerului Educaţiei nu erau funcţionale.

Vineri, Ucraina a afirmat că deţine "indicii preliminare" care indică o posibilă implicare a serviciilor secrete ruse. Kremlinul a respins imediat acuzaţiile de vineri. Acest atac cibernetic a survenit în timp ce tensiunile dintre Ucraina şi Rusia au escaladat puternic, Kievul acuzând Moscova că ar fi comasat trupe la frontiera sa pentru a pregăti o invazie militară.

- Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost expulzat din Australia după ce autorităţile din această ţară au decis să-i anuleze viza. Decizia a venit după mai multe răsturnări de situaţii în cazul sportivului. Novak Djokovic s-a întors acasă după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19. 

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus.

Ce ne arată Mercur retrograd

 

Mercur retrograd, fiind cel mai des tranzit de care auzim, devine o normalitate şi fiecare se sperie, se supără. 

Când Mercur îşi începe mişcarea aparent retrogradă, nu face decât să ne arate că am scăpat ceva, că am greşit ceva sau că undeva ne-am grăbit. De aceea, voi recomanda ca de fiecare dată când auziţi de Mercur retrograd, să nu îl priviţi ca pe un bolovan, ca pe o greutate. 

Da, pe Mercur retrograd simţi că nu ai aer, că nu ajungi când trebuie, cum trebuie, simţi că nu faci lucrurile bine, mai vin şi alte lucruri de rezolvat din trecut. Nu este plăcut, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi către toate perioadele cu Mercur retrograd, ne dăm seama că nu a fost atât de dezastruos şi până la urmă, am rezolvat ce era de rezolvat.

Deci, aş vrea  să nu mai priviţi retrogradarea planetei comunicării ca fiind sfârşitul lumii. V-aş recomanda să o priviţi ca pe un moment extraordinar de a ajusta, de a corecta, de a rezolva şi de a relua nişte situaţii pentru care nu aţi avut curajul necesar în trecut şi acum le actualizaţi.

Şi nu se updatează oricum pentru că Mercur retrogradează în Vărsător, iar Vărsătorul ţine de tehnologie. Nu este îndeajuns că Mercur este planeta comunicării şi a tehnologiei, acum retrogradează şi în Vărsător. Deci, tot ce ţine de reţele sociale. Nu neapărat de funcţionare, ci de noi algoritmi, de noile decizii pe care le vom lua. Veţi citi tot felul de ştiri pe această temă. Vărsătorul ţine de telefoane, deci grijă la tot ce înseamnă discuţii la distanţă.

Mai are legătură şi cu drepturile noastre şi partea socială. Aşa că, deciziile care se vor lua pe următorul Mercur retrograd nu vor fi unele confortabile, atât la nivel personal, naţional şi mondial.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel