Mesaje antibullying transmise prin poezie, scenete, cântece şi desene de Ziua Copilului(Brăila)

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Ziua de 1 Iunie este folosită pentru evenimente care să îi învețe pe copii să se protejeze. 

O acţiune preventiv-artistică, prin care au fost transmise mesaje antibullying prin poezie, scenete, cântece şi desene, a fost organizată la Brăila, de Ziua Internaţională a Copilului. Elevii Liceului de Arte 'Hariclea Darclee' Brăila au participat la 'Festivalul Dulciurilor', organizat de Ziua Copilului, şi au transpus mesaje antibullying în poezie, scenete, cântece şi desene, astfel încât efectele şi consecinţele acestui fenomen să fie pe deplin înţeles. Acţiunea a fost una de tip preventiv-educativă şi a fost organizată împreună cu poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară, Primăria Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

'În cadrul activităţii, elevii au purtat tricouri albe, cu mesaje antibullying, asigurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila. Drept răsplată, cei 150 de elevi implicaţi în programul artistic au primit brăţări fitness din partea Primăriei Municipiului Brăila. Mesajele au ajuns la aproximativ 500 de elevi participanţi, 30 de cadre didactice şi 200 de părinţi şi bunici', se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Brăila. De asemenea, poliţişti, jandarmi şi pompieri brăileni au fost prezenţi în Parcul Orăşenesc Ianca, unde au prezentat, în faţa a aproximativ 200 de copii, o parte din tehnica de lucru şi intervenţie, ateliere creative, precum şi exerciţii demonstrative.

Din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost prezenţi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, care au pus la dispoziţia micilor curioşi laboratorul mobil de educaţie rutieră, au organizat jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor şi au colorat fişe cu mesaj rutier toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere. De asemenea, copiilor le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulaţie şi a fost exersată traversarea regulamentară cu ajutorul covoraşului tematic.

Sursă: AGERPRES/ (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Antonia Niţă)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel