Meseria sărbătorită pe 10 noiembrie. Cui trebuie să-i spui "La Mulți Ani"

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Meseria sărbătorită pe 10 noiembrie. Cui trebuie să-i spui "La Mulți Ani" / Foto: Pixabay, de stevepb
Meseria sărbătorită pe 10 noiembrie. Cui trebuie să-i spui "La Mulți Ani" / Foto: Pixabay, de stevepb

Află în articol ce sărbătorim astăzi.

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua internaţională a contabilului - 10 noiembrie



În fiecare an, la data de 10 noiembrie, Ziua Internaţională a contabilului promovează importanta profesie de contabil şi recunoaşte toată munca pe care aceşti profesionişti o depun pentru ca întreprinderile şi organizaţiile să prospere, notează Nationaldaycalendar.com. Scopul #InternationalAccountingDay este, prin urmare, de a promova profesiile din domeniul contabilităţii şi finanţelor, de a oferi o oportunitate de relaţionare cu colegii din profesie şi de a oferi o educaţie continuă de calitate, relatează Agerpres.

Contabilii de succes posedă abilităţi organizatorice, atenţie la detalii, o bună gestionare a timpului, raţionament deductiv şi gândire critică. Pentru cei care au aceste aptitudini, contabilitatea poate fi o alegere de carieră excelentă. Cererea de contabili calificaţi este deosebit de mare în România, Singapore, China, Australia şi Elveţia, în timp ce în Statele Unite, există aproape 1,4 milioane de contabili, susţine Nationaldaycalendar.com.

Data de 10 noiembrie marchează ziua în care, în 1494, călugărul, matematicianul şi teologul veneţian Luca Bartolomeo de Pacioli (1445-1517) - considerat "părintele contabilităţii" - a publicat lucrarea de referinţă "Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalita". Pacioli a fost primul care a publicat o lucrare despre principiul dublei înregistrări în contabilitate, cartea conţinând, de altfel, şi o descriere detaliată despre contabilitatea Veneţiei.

Istoria contabilităţii ca practică consacrată datează însă de câteva milenii, explică Nationaltoday.com. Înregistrări şi documente provenind din regiunea Mesopotamiei, datând încă din anul 5.000 î.Hr., ne arată că sistemele de contabilitate erau folosite pentru a urmări schimbul de bunuri între temple. Alte dovezi ale răspândirii contabilităţii vin din Egiptul Antic şi Babilon, însă cele mai cuprinzătoare descoperiri privind utilizarea contabilităţii provin din perioada Imperiului Roman. Informaţiile notate în nenumărate documente din această epocă ne arată păstrarea în evidenţă a veniturilor publice, cheltuielilor private, a distribuţiei mărfurilor şi a multor altele.

Domeniul contabilităţii va cunoaşte progrese deosebit de solide de-a lungul Evului Mediu şi al perioadei Renaşterii. Disciplina se va confrunta apoi cu o puternică creştere a cererii din partea domeniului afacerilor şi finanţelor începând cu mijlocul secolului al XIX-lea. Revoluţia industrială a crescut numărul şi dimensiunea companiilor din întreaga lume la un nivel fără precedent şi a devenit imperativ pentru companii să menţină departamente de contabilitate puternice pentru a participa la toate aspectele operaţiunilor comerciale. În prezent, contabilitatea este una dintre cele mai bine plătite specializări în afaceri, cu un domeniu de aplicare care variază de la întreprinderi mici la corporaţii internaţionale, potrivit Nationaltoday.com. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel