Mituri Feng Shui pe care NU mai trebuie să le crezi!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Fengshui
Freepik.com
Freepik.com

Feng Shui este o artă și un domeniu fascinant care ne învață multe lucruri utile. Găsești o mulțime de informații care îți sugerează cum să muți mobila și cum să decorezi casa, pentru armonie și prosperitate. Însă, există și mituri care pot fi ușor demontate de către specialiști.

Vrei să știi care sunt cele mai cunoscute mituri despre Feng Shui?

1. Feng Shui este doar despre obiecte

De fapt, Feng Shui înseamnă, pe scurt, vânt și apă. Cum ne-a menționat și specialistul Octavian Sbârnă - acupunctor, consultant în Feng Shui și astrologie chineză, rădăcinile acestei arte nu au o legătură cu obiecte și statuete. Feng Shui este o știință, care se poate învăța, se poate aplica și poate fi folosită de orice persoană.

De exemplu, dacă apelezi la un consultant care te învață să faci niște ajustări în viața ta, lucrurile pot căpăta o turnură favorabilă pentru tine. Dacă îți pui doar pisici și broscuțe pe ușă sau prin casă, nu înseamnă musai că îți schimbi energia. Se știe că doar constelațiile și planetele au puterea de a te influența la un nivel atât de profund.

2. Feng shui vorbește mult despre design interior

Mulți cred că Feng Shui presupune doar alegerea culorilor pentru decorul casei și pentru o ambianță plăcută. Trebuie să înțelegem lucrurile un pic mai profund de atât, chiar dacă ne interesează și modul în care ne arată locuința.

Un specialist în Feng Shui nu o să-și pună neapărat amprenta pe modul în care arată casa ta prin statuete sau alte obiecte. Ci o să te învețe cum să capeți o stare de bine.

3. Feng Shui ne învață cum să ne așezăm mobila

Acesta este un mit care are și un sâmbure de adevăr, dacă vorbim despre așezarea mobilei în fiecare încăpere. În sensul că mobilierul poate fi strâns legat de locul în care ne petrecem timpul. Deci, corpul nostru poate funcționa ca o antenă, iar Feng Shui-ul are element principal prezența noastră, nu pereții casei.

Dacă te afli într-o zonă cu energie negativă, la fel o să absorbi și tu. Ca un caz concret, degeaba vei plasa patul într-o poziție, dacă nici nu dormi acolo. Sau îți pui o masă în bucătărie conform regulilor Feng Shui, dar servești preparatele în living. Totul este despre om și energia lui, nu despre mobilier.

4. Dacă apreciezi Feng Shui-ul, nu ești o persoană serioasă

Unii cred că Feng Shui nici nu este pentru oameni serioși. Că este o simplă superstiție. Din contră, această știință chiar oferă rezultate puternice, palpabile. Există oameni în Malaezia sau Singapore care plătesc mulți bani pentru consultanții în Feng Shui, ce le oferă rezultate și schimbări concrete.

În Orient, chiar și oamenii de afaceri angajează consultanți în Feng Shui. Atunci când este realizat de profesioniști, Feng Shui este individualizat pentru prioritățile fiecărei persoane. Are un impact puternic.

5. Feng Shui nu este destinat pentru orice locuință

Un alt mit care poate fi demontat? Feng Shui nu se poate face în orice casă. Oamenii pot spune că au încredere în beneficiile acestei științe dar că la ei acasă nu poate da rezultate, din cauza spațiului de dimensiuni reduse sau a mobilei care nu poate fi mutată.

Din fericire, Feng Shui-ul nu implică neapărat schimbări majore în ceea ce privește mobilierul. Da, contează și mobila, dar degeaba, dacă nu o folosești. Unele schimbări de Feng Shui pot presupune anumite activări. Așadar, în afară de a te pune pe tine într-un loc cu energie bună, poți să amplifici pozitiv anumite zone din casă.

Poți plasa acvarii în diferite zone atent calculate de către un consultant în Feng Shui. Nu neapărat cu pești. Dar acvariile au legătură cu o componentă esențială a acestui concept - apa. Deci dacă nu poți muta mobilă prin casă, un acvariu într-un loc simplu și banal poate schimba energia locului.

Vezi și: Ritualuri Feng Shui: cum să atragi norocul și abundența în 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel