Mutarea într-o altă țară presupune schimbarea ascendentului

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data publicării:
| Categorie: Interviu
Dan Ciubotaru la interviurile Astrosens
EXCLUSIV
Dan Ciubotaru la interviurile Astrosens

Dan Ciubotaru, astrolog, ne-a oferit câteva informații despre acest subiect. 

Mi-am propus să dărâm acel mit despre ascendent. Cel pe care, cu siguranță, l-ai auzit deseori: cum că te transformi în zodia ascendentului după 30 de ani. Un sâmbure de adevăr există în acest mit, însă nu este înțeles corect. Să nu uităm de faptul că ascendentul este calculat în funcție de data, ora și locul nașterii. Și că reprezintă semnul zodiacal de la orizontul estic din momentul nașterii. Am detaliat mai multe într-un articol pe care îl poți citi AICI.

Zilele trecute, l-am avut invitat pe Dan Ciubotaru, unul dintre cei mai experimentați astrologi din România. Dan ne-a spus cât de important este să mapezi de fiecare dată astrograma unei persoane pe țara unde s-a născut, povestea neamului, dar și pe țara unde se mută. 

Mai jos vei găsi câteva extrase din dialogul cu el:

"Ascendentul îl folosim cel mai des în viață. Dimineața, când te trezești, primul lucru care se activează este ascendentul. Gândește-te la lucrurile la care te gândești în mod constant, care sunt primele percepții când te trezești și ai să vezi că se regăsesc ca tipare pe acel semn zodiacal, al ascendentului. Un ascendent în semn de aer când se trezește se gândește la cum mă mișc, unde mă duc, ce fac, care este activitatea. Un ascendent în semn de pământ tot timpul se gândește: ce mâncăm, ce bem. Vrei nu vrei, ca să trăiești în lumea asta, îți manifești acest ascendent. De-abia la 30 de ani, tu devii cu adevărat conștient de această parte din tine care se dezvoltă. Și e momentul acela de la 30 de ani când îți dai seama că ești ca mama și ca tata. Toată viața până la această vârstă ți-ai zis: eu nu voi fi cum vor părinții mei, dar ești produsul educației lor. Relația cu părinții ne influențează.

Partea bună la ascendent este faptul că poate fi reeducat cumva. Tu poți lucra foarte ușor pentru că ascendentul indică acele tipare comportamentale educate, pe care cumva creierul tău le-a asimilat din exterior și nu este ceva nativ. Ascendentul este mult mai maleabil, mai flexibil.

Dacă tu te muți în altă țară și stai acolo câțiva ani și te integrezi în societatea respectivă, se calculează un nou ascendent, cel relocat. Și acesta începe să îți modifice personalitatea. Cel mai simplu mod de a te schimba pe tine este să te muți în alt loc, altă țară. Contează distanța și locul. Îți nuanțezi ascendentul natal. Ascendentul natal rămâne, dar cumva vii cu o altă suprascriere. Și de aceea, persoanele care se mută în altă țară, automat integrându-se în societatea respectivă, suferă transformări destul de mari pentru că acolo, ele văd lumea altfel. De aceea și noi, atunci când mergem în excursii, ne simțim extraordinar. De exemplu, cineva cu un ascendent încărcat în harta natală, care nu are acel sentiment de libertate ca individ, și se duce într-o altă țară unde acel ascendent se mută într-un semn mai ușor, simte că poate să respire.

Noi, ca indivizi, suntem produsul a multor lucruri: al neamului, al educației și al propriilor alegeri.

Astrologia trebuie adaptată la condițiile sociale. Adică, una este să discuți de un individ născut în Europa, și alta de un individ născut în Asia.

Astrologia descrie ce se întâmplă, dar la un mod foarte abstract. Și astrologul trebuie să cunoască mediul oamenilor pe care îi studiază.

Ascendentul reprezintă ochii noștri care percep lumea. Și modul în care suntem percepuți de lumea exterioară."

Te invit să privești întreaga emisiune cu Dan Ciubotaru: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel