Ne apropiem de cea mai romantică zi din an. Pregătește acest desert inedit alături de partener!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Din punct de vedere astrologic, pe 23 mai vom avea cea mai romantică zi din an. Împarte cu partenerul tău un desert delicios și bucurați-vă de tot ceea ce ne oferă astrele!

Pe 23 mai, Venus se întâlnește cu Jupiter în semnul Taurului. Venus este planeta feminității, a iubirii, a esteticului și a plăcerii. Jupiter o poate amplifica și îi poate oferi mai mult decât are. Arhetipul Taurului are legătură tot cu esteticul, resursele și senzualitatea. Totodată, Taurului îi place foarte mult și mâncarea bună, delicioasă.

Așadar, pregătește această prăjitură alături de partener și profitați din plin de cea mai romantică zi a anului!

Ingrediente

  • 330g făină - obișnuită, pentru toate utilizările
  • O linguriță și jumătate praf de copt
  • Jumătate de linguriță sare
  • 185 g iaurt - obișnuit (nu grecesc), la temperatura camerei
  • 300 g zahăr alb granulat
  • O linguriță și jumătate extract de vanilie
  • Jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu
  • 113 g unt nesărat
  • 50g ulei vegetal fără aromă
  •  240 g lapte

Pregătește aceste TREI rețete de pizza! Ai nevoie de un ingredient mai puțin folosit în acest preparat

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 160 °C cu ventilatorul pornit (175 °C dacă nu ai ventilator) și unge și/sau tapetează două forme de tort de 20 cm
  2. Cerne împreună făina, praful de copt și sarea. Amestecă-le cu un tel și pune-le deoparte.
  3. Într-un bol mare, combină iaurtul, zahărul, vanilia și bicarbonatul de sodiu. Amestecă până se combină bine și pune deoparte.
  4. Într-un bol sau recipient sigur pentru microunde, combină untul, uleiul și laptele. Încălzește în microunde (poți face asta și pe aragaz, dacă preferi) până când untul se topește complet și amestecul este fierbinte la atingere.
  5. Până acum, amestecul de iaurt și bicarbonat ar trebui să fie spumos. Adaugă jumătate din amestecul de lapte încălzit și amestecă cu un tel până se combină. Apoi, adaugă jumătate din ingredientele uscate cernute și amestecă ușor cu telul până când se combină doar. Apoi adaugă restul de amestec de lapte și amestecă ușor până se combină. La final, adaugă restul de ingrediente uscate și amestecă ușor până când se combină. Nu amesteca prea mult.
  6. Distribuie aluatul uniform în cele două forme de tort de 20 cm, apoi bate ușor formele de blatul mesei pentru a elibera bulele mari de aer.
  7. Coace timp de 28 de minute sau până când o scobitoare iese curată. Lasă torturile să se răcească în forme pentru aproximativ 20 de minute, apoi răstoarnă-le pe un grătar pentru a se răci complet.
  8. După ce torturile s-au răcit complet (aproximativ două ore), nivelează partea de sus a fiecărui strat cu un cuțit zimțat. Plasează primul strat de tort pe un suport pentru tort și adăugă o cantitate generoasă de cremă de frișcă, răspândind-o uniform cu o spatulă. Adăugă al doilea strat de tort și repetă procesul cu crema de frișcă.
  9. Aplică un strat subțire de cremă de frișcă pe marginile tortului și netezește.

BĂUTURI sănătoase pe care să le încerci la micul dejun pentru o zi plină de energie și vitalitate

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel