Negocierea poate fi o artă! Iată zece sfaturi ca să transformi orice negociere într-una de succes

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
freepik.com
freepik.com

Laitmotivul anului 2024 la Astrosens.ro este monetizarea.

Pe 21 aprilie, conjuncția dintre Jupiter (expansiunea) și Uranus (inovația și instabilitatea) în semnul Taurului, asociat resurselor, va aduce schimbări semnificative în domeniul financiar la nivel global, cu impact direct asupra portofelelor noastre.

Cei care sunt dispuși să se adapteze vor avea multe de câștigat, în timp ce persoanele care se opun vor întâmpina unele dificultăți.

PATRU pași de bază pentru a înțelege EDUCAȚIA FINANCIARĂ

Pentru a înțelege procesul de monetizare, ar fi bine să înțelegi și ce înseamnă o negociere de succes! Îți oferim niște sfaturi utile la orice vârstă.

Indiferent dacă trebuie să negociezi ceva de ordin personal sau profesional, sunt câteva aspecte cheie de care poți tine cont.

1. Pregătește-te în avans

Înainte să începi o negociere, ar fi bine să îți faci temele înainte. Fii la curent cu subiectul, asigură-te că îți cunoști interlocutorul. Cu cât ești mai bine pregătit, cu atât vei fi mai încrezător în discuția pe care o porți.

2. Stabilește-ți niște obiective clare, dar asigură-te că îți cunoști și limitele

Ar fi ideal să știi ce iți dorești să obții dintr-o negociere, dar să îți știi și limitele. Astfel, vei fi capabil să îți construiești o strategie eficientă.

3. Pregătește-te să asculți și să înțelegi și perspectiva altora

Negocierea nu presupune ca tu să vorbești fără oprire în susținerea cauzei tale. Trebuie să și asculți, să înțelegi punctul de vedere al celorlalți și să vezi dacă existe perspective comune. În acest mod, o să găsești soluții care să satisfacă toate părțile implicate în negociere.

Cele mai comune mituri despre bani, DEMONTATE!

4. Fii creativ și apelează la flexibilitate

Deseori, unele soluții par imposibile într-o negociere. De aceea, trebuie să găsești și unele abordări creative. Nu te încăpățâna, fii deschis la idei noi și adaptează-ți strategia de succes, în funcție de modul în care evoluează negocierea.

5. Rămâi calm și păstrează-ți controlul

Poate fi greu să îți păstrezi calmul, mai ales dacă nu îți place ce auzi, ești presat de timp sau întâmpini diferite provocări. Totuși, dacă te enervezi, nu vei lua decizii bune. Calmul te ajută să eviți conflictele inutile.

6. Fii pregătit să renunți și tu la unele dorințe

Ca să obții ce vrei dintr-o negociere, poți fi nevoit să faci compromisuri. Fii deschis să negociezi și poate renunți la un lucru, în favoarea altuia mai important.

7. Caută beneficii reciproce

În limba engleză, se numesc situații de win-win, adică ambele părți câștigă. Negocierea nu trebuie să privească doar o singură parte, ci dacă este posibil, să îi mulțumească pe toți.

8. Fii transparent

Este recomandat să construiești cu încredere relația ta cu interlocutorul, să fii sincer cu el și să îți exprimi clar gândurile și intențiile. Asta poate face negocierea mai ușoară. Nu minți și nu schimba scenariul, pentru că poți fi repede prins.

9. Gândește pe termen lung

Negocierea nu se oprește la un acord, așa că gândește-te și ce consecințe au deciziile tale. Este important să ai relații solide și să menții o șansă de colaborare pe viitor, mai ales dacă discutăm despre planul profesional.

10. Învață din experiențe

Că au sau nu succes garantat, negocierile sunt pentru orice om o oportunitate de învățare. Asigură-te că știi ce ai făcut bine și ce nu, ca să îți poți îmbunătăți capacitatea de a negocia.

TREI metode prin care poți obține ceea ce îți dorești într-o negociere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel