Neptun retrograd: un tranzit de auto-reflecție, claritate și transformare interioară

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

De pe 2 iulie până pe 8 decembrie, Neptun, planeta iluziilor, va fi retrogradă în ultimul semn al zodiacului, cel al Peștilor. Iată ce teme aduce în discuție tranzitul lui Neptun retrograd.

În astrologie, Neptun simbolizează iluziile, visele și aspectele subtile ale conștiinței umane. Este recunoscut ca planeta inspirației, creativității și imaginației nelimitate. Neptun guvernează și sfera spiritualității, a iluziilor și a misterului, oferind o înțelegere profundă a lucrurilor. Cu toate acestea, Neptun poate provoca confuzie și iluzii, subliniind importanța discernământului și a clarității în gândire și acțiune.

Neptun retrograd în Pești, până pe 8 decembrie. Care sunt cele mai afectate zodii?

Neptun retrogradează pentru aproximativ jumătate de an, anual. 

Care sunt, în general, semnificațiile lui Neptun retrograd?

Auto-reflecție și introspecție. Neptun retrograd este un moment bun pentru a reflecta asupra propriilor visuri, iluzii și credințe. De asemenea, acest tranzit ne poate ajuta să identificăm autoamăgirile și să ne clarificăm viziunile despre realitate.

Clarificarea confuziei. În timpul retrogradării, este mai ușor să vedem prin iluziile și minciunile pe care ni le spunem nouă înșine sau pe care le primim de la alții. Neptun retrograd poate aduce claritate în zonele unde am fost înșelați sau unde am avut percepții greșite.

Spiritualitate și conectare interioară. Este o perioadă favorabilă pentru explorarea spiritualității și a sinelui interior. Practici precum meditația, visarea lucidă și scrierea într-un jurnal pot deveni mai semnificative și mai revelatoare.

Revizuirea viselor și idealurilor. Poate fi un timp potrivit de reevaluare a viselor și idealurilor. Unele visuri pot părea mai realizabile, în timp ce altele ar putea fi reconsiderate sau chiar abandonate.

Sensibilitate și empatie crescută. Neptun retrograd poate intensifica sentimentele de empatie și compasiune, dar poate aduce și o sensibilitate mai mare la energia și emoțiile celorlalți.

Neptun în primele șase case astrologice. În ce domenii vei experimenta confuzii, iluzie sau creștere spirituală?

Cum influențează semnele zodiacale?

Efectele retrogradării lui Neptun variază în funcție de poziția sa în raport cu zodia fiecărei persoane.

Semnele de apă (Rac, Scorpion, Pești) -  Pot resimți o intensificare a intuiției și a percepțiilor emoționale.

Semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător) - Ar putea avea parte de revelații legate de pasiunile și aspirațiile lor.

Semnele de aer (Gemeni, Balanță, Vărsător) - Se pot confrunta cu clarificări în relațiile sociale și în modul lor de gândire.

Semnele de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) - Pot vedea schimbări în atitudinea lor față de stabilitate și siguranță materială.

În general, Neptun retrograd este o perioadă de transformare interioară și de ajustare a percepțiilor. Este important să ne lăsăm ghidați de intuiție și să fim deschiși la descoperiri și revelații personale.

Influența lui Neptun în ultimele șase case astrologice: confuzii, iluzii, idealizare, evadare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel