Noaptea Muzeelor - la cea de-a XX-a ediţie, pe 18 mai

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Evenimentul Noaptea Muzeelor ajunge la cea de-a XX-a ediţie. Află mai multe detalii despre desfășurarea acestuia!

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la cea de-a XX-a ediţie, va avea loc în România pe tot parcursul zilei de 18 mai, până târziu în noapte, în același timp cu mai multe ţări europene.

Conform unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR) invită muzeele şi entităţile culturale interesate să fie parte din programul general să solicite fişa de înscriere la eveniment, printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail [email protected].

'Ne vom mobiliza în toată ţara, totul pentru a aduce publicului şi fanilor sute de expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, instalaţii urbane, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar şi multe alte tipuri de instituţii culturale, spaţii şi studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovaţie artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ţinem naţiunea trează şi receptivă la cultură, până dimineaţă', a declarat Dragoş Neamu, coordonator Relaţii internaţionale şi proiecte culturale - RNMR, citat în comunicat.

Noaptea Muzeelor a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale şi un adevărat fenomen social, cu cifre de audienţă ce se învârte în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii ţări.

În anul 2023, ediţia cu numărul XIX a Nopţii Muzeelor a fost organizată împreună cu instituţii culturale din Republica Moldova şi a fost prezentă în peste 360 de muzee şi spaţii din 90 de localităţi din România şi alte nouă de peste Prut.

Acestea au acoperit geografic 38 de judeţe şi cinci raioane ale ţării vecine. În Bucureşti, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse - de la 34 de muzee, la festivaluri de design şi de la case ale creaţiei şi ale experimentelor, până la palate şi galerii de artă.

AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu)

Iată câteva lucruri interesante despre Noaptea Muzeelor!

  • Noaptea Muzeelor, cunoscută și sub numele de Nacht der Museen, este un eveniment cultural foarte așteptat care are loc în orașe din întreaga lume. Oferă vizitatorilor posibilitatea de a explora muzee, galerii și instituții culturale până târziu în noapte.
  • Noaptea Muzeelor a început la Berlin în 1997 ca o modalitate de a celebra scena artistică vibrantă a orașului și de a atrage mai mulți vizitatori la muzeele sale. De atunci, s-a răspândit în alte orașe din Europa și chiar și pe alte continente.
  • Are loc de obicei în lunile mai calde, când oamenii sunt mai predispuși să se aventureze seara târziu. Acest timp permite vizitatorilor să se bucure de ofertele culturale în timp ce experimentează viața de noapte vibrantă a orașului.
  • Pe lângă expozițiile muzeelor, Noaptea Muzeelor oferă adesea spectacole de muzică live, spectacole de dans, spectacole de teatru și alte forme de divertisment. Această atmosferă plină de viață se adaugă emoției și asigură vizitatorilor o noapte memorabilă.
  • Când participă la Noaptea Muzeelor, vizitatorii cumpără de obicei un bilet care le oferă acces la mai multe muzee și locuri culturale. Acest lucru le permite să exploreze o varietate de exponate și locații pe tot parcursul nopții.
  • Atrage o gamă largă de oameni, inclusiv pasionați de artă, pasionați de istorie, familii și turiști. Natura sa inclusivă contribuie la popularitatea evenimentului și stimulează un sentiment de implicare în comunitate.
  • Noaptea Muzeelor își propune să creeze oportunități pentru ca vizitatorii să cunoască  arta și cultura la un nivel mai profund. Prin expoziții interactive, activități practice și personal calificat, participanții pot obține o mai bună înțelegere și apreciere a lumii artistice.
  • Ceea ce a început ca un mic eveniment la Berlin, a devenit acum un fenomen global. Noaptea Muzeelor este sărbătorită în orașe din întreaga lume, de la New York la Tokyo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel