Nodul Sud în Scorpion, Nodul Nord în Taur. Astrologul Daniela Simulescu: "O moştenire GREA"

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari

Nodurile lunare (alias Noduri ale Destinului) sunt punctele de pe cer unde Luna și Soarele se intersectează. Acest lucru se întâmplă de câteva ori pe an, timp în care experimentăm fenomenul astrologic cunoscut sub numele de eclipse. Daniela Simulescu, astrolog şi redactor-şef Astrosens.ro, vorbeşte despre tranzitul actual al celor două Noduri, respectiv Nodul Sud în Scorpion şi Nodul Nord în Taur. Ce semnificaţie şi influenţă poartă cele două, află în cele ce urmează:

Este un subiect mai controversat, iar oamenii au tendinţa de a-l exagera. Este, dacă vrei, punctul sensibil al astrologiei iar noi nu suntem atât de pregătiţi să primim o asemenea informaţie şi tot timpul îi acordăm un topping mai fantasmagoric.

Tot ce este necunoscut, tot ce este legat de destin, de karmă, ne sperie, ne zguduie şi începem să ne facem propriile poveşti.

Este o tematică care nu poate fi privită obiectiv nici de astrologi. Trebuie multă sensibilitate şi multă atenţie.

Nodus Sud în Scorpion, Nodul Nord în Taur

Voi vorbi despre tranzitul Nodurilor Lunare, tranzitul Nodului Sud în Scorpion şi Nodul Nord în Taur. Acest tranzit a început pe 23 decembrie 2021 şi se va termina pe 12 iulie 2023. Eu folosesc mişcarea medie a Nodurilor, nu cea reală. Cea reală a avut schimbarea în ianuarie.

Nodurile lunare reprezintă punctele de intersecţie între ecliptică, adică parcursul aparent al Soarelui prin zodiac şi orbita Lunii. O să vedeţi că se intersectează şi formează o cruce, de aceea spun că Nodul Sud este crucea pe care o ducem. Veţi găsi informaţii despre Nodul Nord. Astrologia de astăzi ne forţează să ne ducem către un sens, către o misiune. 

Sunt două puncte virtuale, două intersecţii. Veţi vedea că Nodul Nord reprezintă destin, sensul nostru în viaţă. Din perspectiva mea, cel mai important este Nodul Sud. Veţi găsi că înseamnă karma, vieţi trecute, pedepse din trecut. Din perspectiva mea, nu este adevărat. Nodul Sud este cel mai important punct din astrogramă din perspectiva mea. Eu consider că acest punct reprezintă ceea ce preluăm noi din spatele alor noştri. Nu pot să spun despre tine ce ai fost în vieţi trecute, dar pot să îmi dau seama din Nodul Sud de nişte tipare generaţionale. Are legătură cu ceea ce preluăm din spate. 

Nu degeaba acolo unde avem Nodul Sud şi Nodul Nord veţi găsi tot timpul oameni care au legătură cu ele.

Nodul Sud, mulţi dintre voi, îi zic karmă de familie. Mi se pare dură această expresie. Sunt de fapt nişte tendinţe în ADN-ul nostru, în psihicul nostru. Ăsta este Nodul Sud, este ceea ce am moştenit.

Din perspectiva mea, Nodul Sud nu e neapărat negativ. Pot intra aici calităţi, abilităţi, reuşite, dar pot intra şi chestii pe care şi le-au dorit cei din trecut să le facă şui nu au reuşit. Poate vine tipare relaţionale. În Nodul Sud sunt şi frici pe care nu ştim de unde le avem. De aici pleacă totul în viaţa noastră.

În prima fază a vieţii, ori respingem acest Nod Sud, ori îl acceptăm de-a întregul. Dar, la un moment dat, de-a lungul  vieţii, apar momente în care trebuie să te opreşti să vezi dacă eşti pe drumul care trebuie şi Nodul Sud este ca o valiză pe care o duceţi cu voi şi în valiza respectivă intră foarte multe elemente. De unele vă puteţi ajuta, la unele puteţi renunţa. 

Ce vor Nodurile să ne arate, este să ne acceptăm condiţia de muritor şi de om. Când te naşti, nu ai 100% liber arbitru, ţi se dă o direcţie. E ca o buclă care te tot duce în acelaşi punct. E un tipar care poate fi vindecat.

Nodul Sud, când ne naştem cu el, poate să fie şi o cruce, poate să fie un lucru bun. Iar, la un moment dat, lucrurile se întorc pe la 18-19 ani. Atunci încă nu ne dăm seama. Se setează ceva, e un punct de plecare. Următoarea întoarcere a Nodurilor, undeva la 36-37 ani, dacă apar evenimente importante fără să faceţi voi nimic, acolo sunt Nodurile voastre. Pentru că dacă nu sunteţi pe linia de tren care trebuie, veţi fi puţin debalansaţi.

Nodurile acestea stau cam un an şi jumătate în anumite zodii şi la fiecare se regăsesc undeva în astrogramă.

De fiecare dată când veţi regăsi pe cineva care are marcaj pe Nodul Sud sau Nodul Nord, sunt persoane importante. Tendinţa este să spunem că sunt relaţii karmice. Şi când auzi de relaţie karmică, ţi se pare că e sfârşitul lumii. De multe ori, sunt relaţii toxice. Dacă vreţi voi să spuneţi că sunt karmice, bun. Dar să zici că sunt într-o relaţie karmică, să nu exagerăm, să punem etichete de relaţii karmice şi să laşi aşa.

Cine vine pe Nodul Nord, te scoate din zona de confort. Nodul Nord e cea mai mare provocare a vieţii noastre. Până nu ne rezolvăm Nodul Sud, până nu acceptăm că avem o moştenire în spate, nu vom putea folosi Nodul Nord. Când acceptăm Nodul Sud, putem să mergem spre Nodul Nord şi să îl folosim ca pe o soluţie.

Dacă ne ducem spre Nodul Nord fără să ne uităm în spate, o să vă duceţi degeaba. 

Cine vă vine pe Nodul Sud, faceţi "click". Nu cu oricine, ci cu aceia care au primit aceeaşi zestre astrologică care trebuie rezolvată. Dacă vă ştiţi Nodul Sud şi Nodul Nord, gândiţi-vă cine din viaţa voastră are zodiile respective. Nu vorbim doar de zodie, ci şi de Lună, ascendent, planete şi alte aspecte din astrogramă.

O să observaţi că 90% din oamenii pe care îi întâlniţi vă vin pe Noduri ori ca să vă arate care este direcţia, ori să vă arate unde puteţi să creşteţi, să evoluaţi. Nodul Sud este zona de confort, Nodul Nord este zona de disconfort. Cine vă vine pe aceste Noduri, au o importanţă, au un sens, au ceva de rezolvat. Trebuie să învăţaţi de la ei şi să vă daţi seama dacă trebuie sau nu să staţi în acea relaţie.

Deci, nu priviţi Nodul Sud ca pe ceva rău şi Nodul Nord ca e ceva bun. De multe ori s-ar putea ca Nodul Sud să nu doară şi Nodul Nord să doară îngrozitor. Gândiţi-vă că nu putem să ne ducem spre misiune, spre sens până nu ne rezolvăm problemele din trecut, până nu accepţi faptul că eşti om şi că eşti condiţionat. 

Pe 23 decembrie 2021 a intrat Nodul Sud în Scorpion şi pe 12 iulie Nodul Nord a intrat în Taur. 

Cei care sunt acum spre 36, 37, 38 ani, vor resimţi întoarcerea Nodurilor. Este un moment important. Vă invit, mai ales pe cei născuţi între 1985-1986. În perioada aceasta a fost Nodul Sud în Scorpion şi Nodul Nord în Taur. Acum vor retrăi întoarcerea Nodurilor, un moment foarte important care începe după 36 de ani şi apoi vor reveni în jurul vârstei de 72 de ani.

Nodul Sud în Scorpion

Nodul Sud în Scorpion: Nodul Sud înseamnă şi un blocaj, şi un dezechilibru, dar pot fi şi nişte abilităţi. Şi Nodul Nord în Taur.

În perioada următoare, copiii care se vor naşte până pe 12 iulie 2023 vor avea Nodul Sud în Scorpion.

Despre ce vorbeşte Nodul Sud în Scorpion?

Vorbeşte despre moarte, despre criză, despre resurse, despre pierderea puterii, a controlului, despre intimitate, despre sexualitate şi oarecum, despre probleme psihice, despre abandon, trădare, anxietate, un pic de paranoia. Şi gândiţi-vă că aceste Noduri şi după o perioadă de pandemie, ca să spun aşa. Deci, copii care se nasc acum nu au cum să moştenească altceva decât frica în care am stat noi în ultimii doi ani. Şi nu doar asta vor moşteni. Probabil şi în familiile lor sunt anumite poveşti. Toată lumea care are Nodul Sud în Scorpion are o poveste de pierderi, de luat de la capăt. Poate cineva din familie nu şi-a calculat bine riscurile şi a greşit foarte mult.

Şi voi, cei care aveţi Nodul Sud în Scorpion, dar şi în următoarea perioadă, când Nodul Sud va parcurge acest semn, vorbim despre lupta pentru supravieţuire. Toată lumea care are Nodul Sud în Scorpion stă la pândă, stă să supravieţuiască şi pentru că ştie din spate, de la alor lui, că nu a fost încredere, că a fost trădare multă, nu ai încredere în oameni.

Cu Nodul Sud în Scorpion, vrem să obţinem prin ceilalţi tot felul de foloase. Energia Scorpionului vorbeşte despre banii la comun, banii partenerului şi vom încerca prin celălalt să obţinem o casă, anumite venituri, o stabilitate financiară. Dar tocmai că Nodul Sud în Scorpion ne învaţă că trebuie să fim independenţi. Nodul Sud în Scorpion este unul dintre cele mai sensibile noduri. Eşti mereu în luptă pentru supravieţuire, eşti mereu suspicios şi eşti pregătit să manipulezi. Vrei să ai control asupra celorlalţi pentru că cineva din spatele tău ţi-a transmis că nu poţi să ai încredere în oameni şi trebuie să îi foloseşti. Veţi observa în perioada următoare că vom ţine cu dinţii de tot felul de situaţii.

Nodul Nord în Taur vorbeşte despre partea concretă şi ne spune că după atâţia ani, în care v-aţi dat seama că nu e niciun control, mai controlaţi ce? Trebuie să fie totul practic, pragmatic, să te descurci singur. 

Cu Nodul Sud în Scorpion veţi auzi foarte multe informaţii legate de bănci, de energie, de tot ce este pe sub mână. Vorbim şi despre intimitate, despre cât îi oferim celuilalt. 

Vedeţi voi? Energia Scorpionului nu cunoaşte limite. Merge ori la minus infinit, ori la plus infinit şi se aruncă cu totul, este devotat. După care îi sunt înşelate aşteptările, pentru că nu toată lumea procedează ca cineva cu energia Scorpionului şi atunci intră în criză, se victimizează, se plânge, se supără şi începe să manipuleze şi veţi vedea o frică de a lăsa puterea, e o frică de pierdere. 

Am observat ceva la oamenii cu Nodul Sud în Scorpion: absolut orice pierdere este o oportunitate de a deveni mai independenţi, de a merge mai mult către zona pragmatică. Deci, Nodul Sud în Scorpion te predispune la crize, de a te băga în situaţii în care să nu îţi calculezi bine riscurile şi să devii o victimă, dar de fapt la tine stă cheia, iar Nodul Nord în Taur presupune o independenţă financiară, să nu mai aşteptăm de la alţii sau să nu îi considerăm pe ceilalţi obligaţi să ne facă lucruri, să ne protejeze.

Cei care vă ştiţi cu aceste noduri, aveţi aceste dezechilibre legate de putere, de control, de resurse, de sexualitate, de manipulare, de o oarecare co-dependenţă pentru că energia Scorpionului vine şi cu un ataşament bolnăvicios, o obsesie faţă de oameni, faţă de anumite situaţii.

Cu ce vine Nodul Sud în Scorpion? Vine cu o putere de regenerare extraordinară. Revin oricând, oricum, chiar dacă au o moştenire foarte grea. Un Nod Sud în Scorpion este foarte dur, dar e capabil să nu cadă.

Încercaţi să nu exageraţi nimic. Nodul Nord în Taur îl roagă să fie mai conştient, mai prezent, mai practic, să folosească ce are în dotare. Adică să nu vă faceţi planuri în funcţie de ce are soţul, soţia, părinţii, ci în funcţie de ce aveţi voi. Despre asta vorbeşte Taurul, despre confort, despre stabilitate. Energia Scorpionului, când e prea multă stabilitate, începe să înţepe ca să testeze oamenii însă o dată, să fie siguri că sunt acolo. Pe când energia Taurului vrea să vadă practic ce are, nu vrea crize. 

Acest Nod Sud în Scorpion va intensifica puţin conjuncţia Jupiter - Neptun din Peşti din data de 12 aprilie şi se va zbate puţin cu Saturn din Vărsător, dar şi cu Uranus din Taur, ceea ce înseamnă că vom fi nevoiţi să ne dăm seama că doar singuri vom face lucruri şi nu trebuie să aşteptăm ca ceilalţi să ne împingă de la spate, să ne salveze, să ne fie devotaţi doar pentru că noi avem frici.

Nodul Sud în Scorpion are tot timpul impresia că cineva are ceva cu el. Vorbesc de energia Nodului Sud.

Cine are Nodul Nord în Taur/Nodul Sud în Scorpion: Ai tendința de a fi prea dăruitor *și* hedonist. Se sugerează că tu ești responsabil de finanțe, mai degrabă decât partenerul tău. A fi consecvent în fluxul de emoții și a ține promisiunile este esențial, deoarece ai tendința de a fi prea concentrat pe evoluția personală. Nu ridica prea multe ziduri în jurul tău faţă de ceilalţi oameni.

Citeşte aici mai multe detalii despre Noduri şi semnificaţia lor în funcţie de zodie şi casa în care se aflau când te-ai născut: Nodurile din harta ta natală spun o "poveste despre soartă și destin"

Urmăreşte aici emisiunea despre Nodul Sud în Scorpion, prezentată de astrologul Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel