Noul simptom COVID la care ar trebui să fii atent. Un nou val în Vestul Europei

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

Un nou simptom COVID a devenit motiv de îngrijorare pentru experții din domeniul sănătății. 

Experții din sănătate au avertizat că o creștere „devastatoare” a cazurilor de coronavirus în Vestul Europei este pe cale să lovească Marea Britanie în această iarnă, situația fiind agravată de lipsa testării noilor variante imun-evazive. Marea Britanie este „oarbă” față de noile variante imunitar evazive de COVID care s-au dezvoltat, creând oportunitatea „perfectă” pentru un val devastator, potrivit liderilor din domeniul sănătății, citați de The Mirror.

Conform celor mai recente cifre, infecțiile cu COVID-19 în Marea Britanie au crescut cu 14% - cea mai mare creștere din vară și până în prezent.

Deși nu există nicio dovadă clară a începerii unui nou val COVID de toamnă, Oficiul pentru Statistică Națională (ONS) a constatat că un total de 1,1 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID. În plus, cu un nou simptom dominant fiind raportat, profesorul Tim Spector, co-fondatorul aplicației COVID ZOE, spune că persoanele care acum au simptomele anterioare care erau considerate importante exclud complet diagnosticul de COVID.

Noul simptom ete durerea în gât acută, două treimi dintre toți oamenii infectați raportând în prezent că au acest simptom de când au contractat pentru prima dată COVID, a spus profesorul Young pentru The Independent.

„Mulți oameni încă folosesc sfaturile emise de guvern cu privire la simptome, care sunt greșite. În acest moment, COVID-ul începe la două treimi dintre persoane cu durere în gât. Febra și pierderea mirosului sunt foarte rare acum, așa că mulți bătrâni s-ar putea să nu creadă că au COVID. Consideră că este o răceală și nu vor fi testați”, a spus Young.

Comisia Europeană vrea ca 90% din populația UE să fie testată pentru cancer până în 2025

Potrivit Planului European pentru Combaterea Cancerului, până în anul 2025, 90% din populația UE care îndeplinește criteriile de screening ar trebui să fie testată pentru cancerul de sân, de colon și de col uterin. Totul vine după o recomandare a Uniunii Europene a Sănătății pentru diagnosticarea timpurie a bolilor oncologice, care este luată în considerare acum în Comisia Europeană. 

Scopul modificărilor propuse este de a crește numărul de examinări, prin acoperirea mai multor grupuri țintă și mai multor boli canceroase.

În februarie 2021, Comisia a prezentat Planul European de Combatere a Cancerului, cu solicitarea ca această luptă împotriva cancerului să fie prioritatea principală și un pilon - cheie pentru o Uniune Europeană a Sănătății puternice. Îmbunătățirea detectării timpurii este unul dintre cele patru domenii cheie din acest plan. Schimbările urmăresc să accelereze adoptarea screening-ului pentru cancerul de sân, colorectal și de col uterin pentru a îndeplini obiectivul stabilit în Planul European pentru Combaterea Cancerului, pentru screening-ul a 90% din grupurile țintă până în 2025.

Screening-ul cancerului va acoperi cancerele care reprezintă împreună aproape 55% din toate cazurile noi diagnosticate în UE în fiecare an. Mai mult, screening-ul țintă ar trebui extins pentru a se diagnostica cancerul de prostată, plămâni și cancerul la stomac. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel