O capsulă a lui Elon Musk a adus pe Terra rezultate științifice de pe Stația Spațiala Internațională 

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Horoscop
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Capsula Dragon de tip cargo a SpaceX a revenit triumfal pe Terra, încheind cu succes misiunea sa de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Capsula Dragon de tip cargo, construită de compania SpaceX, a revenit cu succes pe Terra vineri, încheind astfel cea de-a 28-a misiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale (ISS) pentru Administrația Națională a Statelor Unite pentru Aeronautică și Spațiu (NASA), potrivit informațiilor furnizate de agenția de presă Xinhua.

Aterizarea capsulei spațiale a avut loc la ora locală 10:30 în apele din apropierea orașului Jacksonville, în statul american Florida. La bordul acesteia se aflau rezultatele unor experimente științifice de mare importanță desfășurate pe Stația Spațială Internațională.

Misiunea s-a desfășurat fără probleme, iar desprinderea capsulei Dragon de Stația Spațială Internațională a avut loc cu o zi înainte, la ora 12:30, pe coasta estică a Statelor Unite.

Ce a transportat capsula Dragon aparținând Space X

Lansarea capsulei Dragon s-a realizat pe 5 iunie cu ajutorul unei rachete Falcon 9 de la Centrul Spațial Kennedy, care este administrat de NASA. La data de 6 iunie, capsula s-a conectat cu ISS, livrând la bordul avanpostului orbital peste 3.175 de kilograme de echipamente științifice, provizii pentru astronauți și piese de schimb pentru dispozitivele din structura stației.

Această reușită marchează un alt pas înainte pentru compania privată SpaceX și NASA în ceea ce privește misiunile de aprovizionare și cercetare la bordul ISS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel