O chitară distrusă de Kurt Cobain pe scenă va costa aproape 100.000 de dolari

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

O chitară distrusă de Kurt Cobain pe scenă va fi scoasă la licitație.

O chitară Fender Stratocaster neagră, pe care Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a distrus-o pe scenă, va fi scoasă la licitaţie în SUA la sfârşitul lunii mai. Chitara a fost reparată, dar nu mai poate fi folosită, a spus Kody Frederick de la Julien’s Auctions.

Chitara are însă autografele celor trei membri ai Nirvana, o formaţie legendară cu piese memorabile, cum ar fi “Smells Like Teen Spirit” sau “Come As You Are”. Erau în plin succes. Potrivit casei de licitaţii, chitara se va vinde cu 80.000 de dolari.”

„Era un animal pe scenă”

Kody Frederick a declarat pentru AFP că se văd încă crăpăturile făcute de Kurt Cobain când a spart chitara. “Kurt Cobain era un animal pe scenă, când cânta. Era plin de furie şi asta se simţea. Mai ales în modul în care îşi trata instrumentele”. Această chitară “avariată” a unui “artist controversat” simbolizează această “perioadă dură şi tumultuoasă din istoria muzicii”.

Cu sunetul său grunge, Nirvana a captivat publicul tânăr de la sfârşitul anilor '80, oferindu-le cântece despre frustrarea post-adolescenţei şi revitalizând rock-ul.

Mai multe despre Cobain

Kurt Cobain, vocalist şi chitarist cu părul blond şi neîngrijit, a ajuns în vârful faimei. Poate prea repede pentru acest om sensibil, care se confrunta cu dependenţa şi depresia şi avea o relaţie complicată cu soţia sa, cântăreaţa Courtney Love.

S-a sinucis în aprilie 1994, la vârsta de 27 de ani. La aproape 30 de ani de la dispariţia sa, influenţa pe care a avut-o asupra rock-ului şi asupra generaţiilor de adolescenţi şi tineri adulţi este încă puternică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel