O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain, scoasă la licitație

astrosens Team | Dată: 11 noi 2022, 14:12 | Categorie: Stiri
O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain, scoasă la licitație / Foto: Pixabay, de Firmbee
O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain, scoasă la licitație / Foto: Pixabay, de Firmbee

O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain a fost scoasă la licitație.

O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain ar putea fi adjudecată pentru o sumă importantă în cadrul licitaţiei Icons & Idols: Rock 'N' Roll, organizată de casa Julien's Auction's la New York, transmite Agerpres, citând Reuters.

Instrumentul muzical, lipit cu bandă adezivă, este considerat de unii experţi un fragment din istoria rock-and-rollului şi a fost estimat la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de dolari.

Chitara a fost sfărâmată în Williamsport, Pennsylvania, în 1989, a spus directorul executiv al Julien's Auctions, Martin Nolan.

Vânzarea include peste 1.500 de loturi care cuprind obiecte ce le-au aparţinut unor artişti de seamă, precum Beyonce, Prince şi Carrie Underwood.

Și o pereche de ochelari purtaţi de John Lennon va fi scoasă la licitațieO pereche de ochelari purtaţi de John Lennon ar putea fi adjudecată cu peste 80.000 de dolari.

Îl identificai pe John Lennon ca purtând tipul acela de ochelari rotunzi de bunicuţă, aşa cum le spunea chiar el. Iar fotografia lor seamănă cu o fotografie făcută de Ian McKellen pentru volumul 'The Lives of John Lennon' - ochelarii sunt însoţiţi de această carte.

Nolan a spus că începând cu perioada pandemiei a crescut numărul celor care doresc să intre în posesia unor obiecte simbolice.

Oamenii îşi scot banii pe care îi aveau investiţi în obiecte intangibile sau chiar în proprietăţi imobiliare incluse în portofoliul de investiţii şi aleg să fie proprietarii a ceva cool, ceva la care să se poată raporta, a mai spus el.

Licitaţia se va desfăşura live la Hard Rock Cafe din Times Square New York City şi online în perioada 11-13 noiembrie.

Un diamant roz uriaș, vândut pentru o sumă de peste 28,6 milioane de euro

Un diamant roz uriaş extrem de rar, a fost vândut marţi în cadrul unei licitaţii desfăşurate la Geneva. "Fortune Pink" a fost vândut pentru o sumă de peste 28,6 milioane de euro unui colecţionar privat din Asia, informează Agerpres, citând AFP.

Piatra preţioasă este cel mai mare diamant roz în formă de pară de această calitate vândut vreodată la licitaţie, potrivit casei de licitaţii Christie's, deţinută de Artemis, holdingul familiei franceze Pinault.

Diamantul este montat pe un inel, flancat de o parte şi de alta de un diamant alb mare şi cântăreşte exact 18,18 carate, număr considerat norocos în Asia, unde înseamnă "prosperitate sigură", potrivit Christie's.

Diamantul roz strălucitor a fost adjudecat pentru suma de 24,5 milioane de franci elveţieni (24,7 milioane de euro), adică 28.436.500 de franci elveţieni (28.640.761 de euro) cu tot cu taxe.

Vânzarea, care a durat doar patru minute, a început de la 17 milioane de franci elveţieni şi a opus trei ofertanţi prin telefon. Câştigătorul s-a impus licitând o ultimă jumătate de milion.

"Cumpărătorul este mulţumit. Este un vis devenit realitate", a declarat pentru AFP angajatul Christie's care a preluat oferta câştigătoare la telefon, păstrând anonimatul noului proprietar.

Diamantul "a fost achiziţionat de un client privat din Asia", a declarat reporterilor Rahul Kadakia, directorul internaţional pentru bijuterii de la Christie's.

"Fortune Pink" a fost expus la Geneva, apoi la New York, Shanghai (China), Taiwan şi Singapore în octombrie, înainte de a se întoarce în Elveţia, şi se estima că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 25 şi 35 de milioane de dolari (aproximativ aceeaşi sumă de euro). Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play