O copie a "Giocondei", din secolul al 16-lea, vândută la licitație pentru o sumă uriașă / VIDEO

astrosens Team | Dată: 10 noi, 22:09 | Categorie: Lifestyle
O copie a "Giocondei", din secolul al 16-lea, vândută la licitație pentru o sumă uriașă / Captură VIDEO Artcurial YouTube
O copie a "Giocondei", din secolul al 16-lea, vândută la licitație pentru o sumă uriașă / Captură VIDEO Artcurial YouTube

O copie a "Giocondei" a fost vândută la licitaţie, marţi, la Paris, pentru suma de 273.000 de euro, potrivit unui anunţ al casei de licitaţii Artcurial, relatează EFE.

Gioconda este considerată una dintre cele mai bune din lume şi atribuită unui reprezentant al şcolii franceze de pictură de la începutul secolului al XVII-lea.

Cine este cumpărătorul

Cumpărătorul este "un colecţionar european", a dezvăluit miercuri un purtător de cuvânt al casei Artcurial, care nu a dorit să ofere şi alte detalii privind identitatea acestuia.

Purtătorul de cuvânt a ţinut să precizeze că preţul de vânzare este superior estimării iniţiale, care a fost stabilită la o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro.

Unde a fost expus tabloul înainte de punerea în vanzare


Înainte de punerea sa în vânzare, tabloul a fost expus în luna octombrie la Viena şi Bruxelles, iar săptămâna trecută la Paris.

Datorită caracteristicilor sale stilistice şi folosirii unei planşe din stejar ca suport, experţii casei Artcurial sunt de părere că această copie a celebrului tablou "Mona Lisa" a fost realizată în jurul anului 1600.

VIDEO

Mai mult chiar, se crede că acest tablou a fost pictat în acelaşi spaţiu în care se afla pe atunci adevărata "Giocondă" pictată de Leonardo da Vinci.

Tabloul celebrului pictor italian, realizat în perioada 1503-1506Tabloul celebrului pictor italian, realizat în perioada 1503-1506, a fost cumpărat de regele Francisc I al Franţei.

Originalul, care este marea vedetă a Muzeului Luvru din Paris, a fost expus la Palatul Fontainebleau, unde au lucrat pictori francezi din "A Doua Şcoală de la Fontainebleau".

O altă licitație. "Brăţările reginei Marie-Antoinette", vândute cu suma de 8,1 milioane de dolari

Amintim faptul că și două brăţări care i-au aparţinut reginei Marie-Antoinette a Franţei au fost vândute cu 7,46 milioane de franci elveţieni (8,1 milioane de dolari) la o licitaţie organizată marţi la Geneva, depăşind de câteva ori estimările specialiştilor, au anunţat reprezentanţii casei Christie's, citaţi de Reuters.

Rahul Kadakia, directorul diviziei internaţionale de bijuterii din cadrul casei Christie's, a condus licitaţia de marţi şi a dezvăluit în faţa participanţilor reuniţi în sala de licitaţii din Geneva că aceste brăţări au rămas în familia ultimei regine a Franţei timp de aproape 200 de ani. Cumpărătorul lor a licitat prin telefon, iar identitatea sa nu a fost dezvăluită.

Preţul de vânzare a fost de 6,2 milioane de franci elveţieni, dar după adăugarea taxelor şi comisioanelor preţul final a fost de 7,46 milioane de franci elveţieni (8,1 milioane de dolari), a precizat Alexandra Kindermann, purtătoare de cuvânt a casei Christie's.

"Brăţările reginei Marie-Antoinette"


Cele două brăţări, fiecare alcătuită din trei şiruri de diamante şi totalizând 112 de nestemate, au fost prezentate într-o cutie din catifea albastră pe care era scris mesajul "Brăţările reginei Marie-Antoinette"

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite