O nouă șansă la viață pentru 3 români, după ce familia unei tinere a fost de acord cu donarea organelor

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
O nouă șansă la viață pentru 3 români, după ce familia unei tinere a fost de acord cu donarea organelor / Foto: Pixabay
O nouă șansă la viață pentru 3 români, după ce familia unei tinere a fost de acord cu donarea organelor / Foto: Pixabay

O tânără din Arad aflată în moarte cerebrală a salvat viața a 3 români după ce familia ei a fost de acord cu donarea de organe.

Trei români au primit o nouă șansă la viață, după ce familia unei tinere de 32 de ani, în moarte cerebrală, a fost de acord cu donarea de organe, transmite Mediafax. Prelevarea a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Arad. 

Speranță pentru alte 3 familii



La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, familia unei tinere de doar 32 de ani, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni, astfel că a fost de acord să doneze organele acesteia și să salveze viețile altor semeni aflați în suferință.

Echipa de coordonare a spitalului arădean, formată din dr. Dana Moţ – coordonator de transplant, dr. Adrian Crişan – kdp, alături de membrii secţiei ATI au început procedura de prelevare a organelor, astfel că alţi 3 români se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.

Echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj au încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor. Familia pacientei a fost de acord şi cu donarea cordului, dar, din păcate, în ciuda eforturilor ANT, nu a fost găsit un receptor compatibil pentru acesta, potrivit Agenției Naționale de Transplant.

De asemenea, la Arad a fost prezentă şi echipa de prelevare plămâni de la Spitalul Clinc Sf. Maria Bucureşti, dar din motive medicale organele nu au putut fi eligibile pentru transplantare.

Cine sunt cei trei pacienți care vor beneficia acum de transplant de organe



Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic, sub coordonarea prof. dr. Irinel Popescu, echipa de chirurgi, coordonată de dr. Doina Hrehoreţ, alături de echipa ATI, a încheiat cu succes încă o intervenţie de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 39 de ani aflat în suferinţă.

În acelaşi timp, alţi doi pacienţi (doi bărbaţi de 40 de ani şi, respectiv, de 44 de ani) au primit, după aproape 3 ani de aşteptare, şansa mult visată pentru un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca. Intervenţiile de transplant renal au fost realizate cu succes de echipele conduse de dr. Silviu Moga şi dr. Dan Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel