Obiceiurile părinților le sunt transmise copiilor prin puterea exemplului

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Obiceiurile părinților le sunt transmise copiilor prin puterea exemplului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Obiceiurile părinților le sunt transmise copiilor prin puterea exemplului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Potrivit unui studiu, există o corelație între timpul petrecut de părinți pe dispozitivele mobile și timpul petrecut de copiii lor.

Un nou studiu arată o corelație directă între timpul petrecut de părinți pe dispozitivele mobile și timpul petrecut de copiii lor. În loc să-și facă griji cu privire la pedepse eficiente, părinții ar trebui, mai întâi, să-și reducă propriul consumul de media.

Cu 82% dintre adulți și 70% dintre copii petrecând cel puțin trei ore pe gadget-uri în fiecare zi, datele arată că este probabil ca aceștia să copieze timpul petrecut de părinți utilizând dispozitive.

Copiii observă și copiază mereu ceea ce fac părinții lor. Acest lucru este valabil și atunci când vine vorba despre obiceiurile lor digitale. Când copiii văd că părinții lor își folosesc în mod constant dispozitivele, consideră un astfel de comportament normal și petrec mult timp online. Deși uneori poate fi greu să fie un model de comportament, părinții ar trebui să fie conștienți de acțiunile lor asupra comportamentului copiilor și să încerce să dea un exemplu bun atunci când vine vorba despre regulile legate de timpul petrecut în fața ecranelor.

Rezultatele studiului Kaspersky demonstrează corelația dintre timpul petrecut de părinți în fața ecranelor și cel petrecut de copii. Majoritatea copiilor și adulților – 48% dintre aceștia – își folosesc dispozitivele simultan în timpul zilei, timp de 3-5 ore. În plus, majoritatea părinților sunt convinși că atât ei (62%), cât și copiii (58%) petrec suficient timp online.

Rezultatele arată că cei mici adaptează în mod activ modul în care folosesc dispozitivele în funcție de timpul de utilizare observat la părințiilor lor. De exemplu, când 80% dintre părinți petrec mai puțin de 2 ore pe zi pe dispozitive, la fel fac și copiii lor. Între timp, dacă adulții își folosesc gadget-urile mai mult de 2 ore pe zi, copiii sunt, cel mai probabil, dispuși să facă același lucru. Doar 19% dintre cazuri arătă că cei mici care sunt expuși la acest exemplu petrec timpul folosind gadget-uri mai puțin de 2 ore pe zi.

În același timp, copiii ai căror părinți folosesc în mod regulat dispozitive, petrec mai mult timp în fața ecranului cu diverse alte obiceiuri digitale. De exemplu, copiii ai căror părinți folosesc în mod obișnuit gadget-uri petrec încă 39 de minute online în timpul meselor. Între timp, trimiterea de mesaje text în timpul conversațiilor adaugă copiilor o medie de 41 de minute de timp în fața ecranului, iar partajarea fotografiilor de familie pe rețelele de socializare adaugă încă 31 de minute pe zi.

Obiceiurile părinților de a petrece mult timp folosind gadgeturi sunt transmise celor mici

„După cum vedem din date – cu cât părinții petrec mai multe ore pe gadget-uri, cu atât copiii sunt predispuși să petreacă mai multe ore pe dispozitivele lor. Toți părinții doresc să asigure un echilibru mai bun între timpul petrecut în fața ecranului pentru copiii lor, dar principala problemă este cum să realizeze acest lucru. Astăzi există instrumente care îi pot ajuta pe părinți să îmbunătățească starea de bine a copiilor lor în mediul digital și să se asigure că timpul petrecut în online este sigur și echilibrat. Exemplul personal este o opțiune excelentă”, comentează Marina Titova, Vicepreședinte, Consumer Product Marketing la Kaspersky.

„Copiii beneficiază mult mai mult de interacțiunea tangibilă cu lumea reală decât de consumul de informații digitale. Copiii mai mici de doisprezece ani, de exemplu, mai au încă un drum lung de parcurs înainte ca nivelul capacității lor de abstractizare să fie comparabil cu cel al unui adult. Mai întâi trebuie să învețe să simtă, să audă, să vadă, să miroasă și să «guste» lumea. Și în practica noastră, utilizarea de către părinți și familii a mijloacelor digitale este întotdeauna un subiect proeminent. Mulți părinți sunt convinși că este suficient să reglementeze în mod clar timpul petrecut online de copiii lor și să controleze tipul de conținut la care au acces. Dar în loc să-și facă griji cu privire la pedepse eficiente, părinții ar trebui, mai întâi, să-și reducă consumul propriu de media”, susțin terapeuții Birgitt Hölzel și Stefan Ruzas.

Recomandările Kaspersky pentru folosirea dispozitivele într-un mod sigur:

– petreceți mai mult timp comunicând cu copiii despre măsurile de siguranță online. Încercați să acordați atenție propriilor obiceiuri – folosiți smartphone-ul când mâncați sau discutați cu cei mici despre diverse lucruri? Observați dacă există un alt model care îi determină pe copiii să facă același lucru sau dacă aceștia reacționează într-un mod diferit atunci când dumneavoastră puneți telefonul deoparte.

– luați în considerare descărcarea aplicațiilor de control parental și discutați acest subiect cu copilul dumneavoastră pentru a-i explica cum funcționează astfel de aplicații și de ce are nevoie de ele pentru a rămâne în siguranță online.

– explicați copilului importanța confidențialității, să nu accepte nicio setare de confidențialitate fără a cere ajutorul părinților. Adulții ar trebui să se obișnuiască să citească și orice acord de confidențialitate.

Sondajul a implicat adulți care locuiesc cu copiii lor, cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Eșantionul a inclus 1.000 de respondenți din Marea Britanie, Franța și Germania și 500 din fiecare dintre următoarele: SUA, Turcia, Egipt, Brazilia, Columbia, Rusia, Africa de Sud, Malaezia, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Nigeria, Peru, Chile, Argentina și Mexic, potrivit Descoperă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel