Omer Atzili, israelianul care a învins-o pe Juventus Torino, putea juca pentru România

Florin Răvdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Facebook Omer Atzili
Facebook Omer Atzili

Maccabi Haifa a produs surpriza serii de marţi în Uefa Champions League după ce a învins-o pe Juventus Torino cu 2-0. 

Eroul meciului a fost Omer Atzili, un fotbalistul care are dublă cetăţenie, israeliană şi română. Bunicul acestuia este din Bucureşti, astfel că fotbalistul ar fi putut fi uşor un jucător de bază pentru naţionala României.

În sezonul 2021-2022, Atzili a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Israelului. A reușit 28 goluri și 14 pase decisive în 51 de meciuri (în toate competițiile).

În acest sezon, Omer Atzili are nouă goluri și două pase decisive în 18 meciuri, scrie Digisport. Acum, Atzili poate fi adversarul României în preliminariile EURO 2024, acolo unde România va juca împotriva Israelului.

Kylian Mbappe vrea transferul de la Paris Saint-Germain. Cel mai scump jucător din lume vrea să joace la o nouă echipă din ianuarie

Kylian Mbappe este nemulțumit la Paris Saint-Germain și vrea să plece în ianuarie, deși clubul nu intenționează să-l vândă pe atacant, după ce acesta a semnat un nou contract pe trei ani, în luna mai, după o discuție cu Emmanuel Macron. 

Kylian Mbappé este nemulțumit la Paris Saint-Germain și vrea să plece în ianuarie, deși clubul nu intenționează să-l vândă pe atacant, după ce acesta a semnat un nou contract pe trei ani, în luna mai.

Mbappe nu a fost impresionat de prestația celor PSG pe piața transferurilor, în această vară, și este supărat că i s-a cerut să joace, aproape toate meciurile în acest sezon, mai degrabă ca număr 9 (în mijloc), nu în ​​poziția sa preferată din stânga, notează The Guardian.

Situația dintre club și jucător este tensionată, dar PSG intenționează să respingă toate ofertele pentru tânărul de 23 de ani.

Mbappe era de așteptat să părăsească PSG pentru un transfer la Real Madrid vara trecută, dar a uimit clubul spaniol semnând prelungirea de contract cu parizienii, echipă unde a ajuns încă din 2017, de la Monaco.

Internaționalul francez a spus atunci: „Sunt convins că aici pot continua să cresc într-un club care oferă toate mijloacele pentru a performa la cel mai înalt nivel”. Jucătorul se aștepta ca PSG să adopte o abordare diferită în piață, față de aceea direcțonată de consilierul de fotbal Luis Campos.

Clubul i-a semnat în vară pe mijlocașii Vitinha, Fabián Ruiz, Carlos Soler și Renato Sanches, fundașii Nuno Mendes și Nordi Mukiele și tânărul atacant Hugo Ekitike pentru un total de aproximativ 125 de milioane de lire sterline.

Mbappé a marcat de 11 ori în 12 apariții în acest sezon pentru PSG, care se află în fruntea clasamentului Ligue 1, sub Christophe Galtier, cu opt victorii și două remize din 10 meciuri și joacă marți seară acasă cu Benfica, în Liga Campionilor.

Adversarele României în preliminariile EURO 2024 - grupă accesibilă, ca nume

Naţionala de fotbal a României a fost repartizată într-o grupă accesibilă în preliminariile Campionatului European - EURO 2024, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra, potrivit tragerii la sorţi efectuate duminică la Frankfurt.

Finalistele ultimei ediţii, Italia şi Anglia, fac parte din aceeaşi grupă, C, în care se mai află Ucraina, Macedonia de Nord şi Malta, scrie Agerpres. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel