OMS, avertisment internațional. ”Riscăm să schimbăm o boală mortală cu alta”

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la focarele de rujeolă ce pot să apară în perioada următoare din cauza ratei mici de imunizare a copiilor. 

Peste 22 de milioane de copii nu au făcut prima doză de vaccin împotriva rujeolei în 2020, marcând cea mai mare creștere din ultimele două decenii. Acest lucru duce la îngrijorări cu privire la apariția mai multor focare, potrivit unui nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății și al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, scrie politico.eu.

În timp ce cazurile raportate au scăzut cu peste 80% în 2020, riscul de rujeolă este de fapt în creștere, informează OMS. Situația este cauzată de faptul că imunizarea a scăzut. Mai mult, către laboratoare s-a trimis cel mai mic număr de probe pentru a fi testat. Acest lucru pune în pericol capacitatea țărilor de a preveni focarele, a avertizat OMS.

”În timp ce cazurile de rujeolă raportate au scăzut în 2020, dovezile sugerează că probabil vedem calmul de dinainte de furtună, deoarece riscul de focare continuă să crească în întreaga lume”, a declarat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare, Vaccinuri și Biologie al OMS.

Campanii amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Cei 22 de milioane de copii, care au omis prima doză, marchează o creștere de 3 milioane față de 2019. În plus, doar 70 la sută dintre copii au primit a doua doză, ceea ce este sub ținta necesară de 95 la sută. În total, 24 de campanii de vaccinare împotriva rujeolei, care erau planificate pentru 2020, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

O’Brien a spus că ”țările trebuie să se asigure că resursele pentru imunizări de rutină nu sunt deturnate către eforturile de vaccinare împotriva coronavirusului” și că vaccinările legate de pandemia în curs de desfășurare au fost sprijinite prin noi finanțări. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ea a spus că „riscăm să schimbăm o boală mortală cu alta”.

Situația COVID-19 la nivel internațional

În intervalul 28 octombrie 2021 – 4 noiembrie 2021, au fost raportate 41.150.659 de cazuri în UE / SEE. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Franţa, Italia, Spania și Germania.

Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.730.433 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.508 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.542.661 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.416 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 73 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel