Ora de vară 2022. Când se schimbă ora. Ziua în care ceasurile se dau cu o oră înainte

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

ORA DE VARĂ 2022. România va trece la ORA DE VARĂ duminică, 27  martie. Vezi ce trebuie să știi, de la efecte adverse și istoricul acestei schimbări. 

ORA DE VARĂ 2022. România este una dintre puținele țări ale lumii care prezintă două fusuri orare ce se schimbă în funcție de perioada anului și de anotimp. Astfel, există ora de vară prin care lumina zilei este mai mult timp pe cer și ora de iarnă prin care ziua este mai scurtă.

Scopul acestei schimbări este acela de a folosi cât de mult posibil lumina solară, însă anumiți experți susțin că „datul ceasului” poate avea consecințe devastatoare din punct de vedere al sănătății pe termen lung. Iată momentul exact când se dă ceasul în 2022 și ce trebuie să știi despre acest lucru.

Duminică, 27 martie, 2022, ora 03:00 va deveni ora 04:00, se va face trecerea de la fusul orar EET la cel EEST, iar timpul de compresie în ore se va muta de la GMT2 la GMT3, duminică devenind cea mai scurtă zi a anului.

Trecerea la ora de vară se face în preajma echinocțiilor de primăvară, când ziua este egală cu noaptea. Acest lucru se face într-o noapte de sâmbătă spre duminică, ca să existe o adaptare a organismului la ora nouă.

Citește mai mult pe DCNews.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel