Oregano poate înlocui antibioticele

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ştiai că ne putem lua aproape totul din natură, inclusiv antibioticele?

Marea provocare a medicinei moderne este apariţia unor viruşi rezistenţi la antibiotice. Prima reacţie a pacienţilor este să fugă la medic, apoi la farmacie pentru a-şi procura blistere întregi cu antibiotice. Există, însă, şi o alternativă "naturală" pentru cei care aleg să se ţină cât mai departe de medicamentele sintetice. Oregano, busuiocul, cimbrul sunt doar câteva dintre plantele care pot lupta împotriva infecţiilor din corp.

Oregano, proprietăţi curative recunoscute din antichitate

Predilecţia popoarelor orientale pentru mirodenii şi uleiuri aromatice nu este doar un simplu moft. În trecut, aşa se protejau de infecţii oamenii! Studii aprofundate a plantei oregano din Himalaya au dezvăluit că aceasta conţine o varietate de substanţe aromatice, dintre care una - carvacrol – demult suscită interesul savanţilor graţie proprietăţilor sale. Este cunoscut faptul că uleiurile esenţiale cu un conţinut ridicat de carvacrol ucid nu doar multe bacterii, dar şi paraziţii, cum ar fi lambliile (viermi care trăiesc în intestinul subţire şi vezica biliară). Aceste proprietăţi au fost confirmate şi la oregano, scrie Healthline.

Cercetătorii britanici au comparat efectul uleiului produs din acesta cu 18 cele mai populare antibiotice şi au ajuns la concluzia că acţionează mai rapid şi că omoară chiar şi microbii rezistenţi la medicamente. De exemplu, Staphylococcus aureus, care a devenit flagelul tuturor spitalelor din lume - focarele unor forme rezistente ale acestuia îi obligă pe oameni să ardă clinici întregi, altfel nu poate fi distrus. Rezultatele obţinute permit să se înceapă nu numai producţia de săpun şi detergent, cu extras de oregano, dar, de asemenea, a şerveţelelor speciale şi bandajelor, precum şi a spray-urilor cu uleiuri esenţiale.

Producătorii de suplimente biologice şi uleiuri esenţiale cu carvacrol se aşteaptă la un mare boom. Vestea este bună şi pentru noi: consumînd regulat plante aromatice ne protejăm împotriva multor infecţii şi paraziţi. Pentru aceasta adăugaţi în mod regulat la salate, supe, ceai, oregano proaspat, dar şi busuioc, cimbru, cimbrişor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel