Părerea Adelei Popescu despre creșterea copiilor. Sunt mamele exagerate? „Mi se pare ceva complet anapoda!”

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa foto: pagina de Facebook a Adelei Popescu
Sursa foto: pagina de Facebook a Adelei Popescu

Adela Popescu, actriță și vedetă de televiziune, a fost invitata lui Mihai Morar în podcastul Fain și Simplu. Iată ce ne împărtășește despre regulile pe care părinții le impun copiilor.

Le punem sau nu reguli copiilor? Cum tratăm acest subiect?

Iată ce ne împărtășește Adela Popescu, mamă a trei copii!

Actrița a fost întrebată ce observă la mamele de astăzi, din punctul de vedere a creșterii copiilor și ce i se pare exagerat.

„Mi se pare exagerat faptul că, de regulă, copilul este în centrul universului, iar noi, mamele, gravităm în jurul lui. Este ceva complet anapoda. Să ne înțelegem, eu nu mă exclud din această imagine. Sigur că, după ce am făcut al doilea și al treilea copil, nu am mai avut timp să gravitez în jurul lor și a trebuit să fac un pic de militărie. Măcar pentru ora de somn, care pentru mine este foarte importantă. Și nu m-am gândit doar la odihna copiilor, ci și la mine, să fie o oră cât mai potrivită. De exemplu, dacă la 8-8 jumătate dorm, are și cuplul timp să mai supraviețuiască.

De ce nu trebuie să pui o presiune inutilă pe copii? Psiholog: "Pot dezvolta o depresie mascată!”

Uneori, facem anumite lucruri, ca să ne fie și noua viața mai ușoară. Chiar cred că, de foarte multe ori, aceste limite pe care le punem, dar și regulile, sunt tot ca să ne ușureze munca. De exemplu, este foarte frumos și politicos ca atunci când copilul vine la masă, să se așeze pe scaun. Dar cum poți să îți imaginezi că un copil de 3 ani va sta la masă? Nu este natural! El trebuie să exploreze. Este problema noastră că ne imaginam că o să facă asta. 

Pensionare. Femeile cu copii se pot pensiona mai devreme

Să ne gândim la viața satului. De când se nășteau, copiii știau că trebuie să aibă respect pentru persoanele mai în vârstă. Te nășteai cu asta în minte, că e mai mare ca tine. Așa că se creează un soi de ierarhie absolut sănătoasă! (...) La sat, copiii se dădeau după părinți. Eu eram mereu în prezența mamei și luam mereu de la ea ce aveam nevoie. 

Noi singuri trebuie să ne luăm ce avem nevoie din anumite momente care sunt plăcute sau neplăcute. Daca mediul în care creștem este unul neprietenos, tindem să culegem buruieni în loc de flori.” 

Poți să citești și următorul articol de pe Astrosens: Întârzierea vorbirii la copii. Logoped: "Din păcate, a crescut foarte mult frecvența acestei dificultăți!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel