Patru studii despre mituri legate de alimente

Stella Soare | Dată: 14 aug, 12:39 | Categorie: Wellness
Ciupercile Shiitake
Ciupercile Shiitake

De multe ori unele mituri sunt confirmate și de studiile științifice în timp ce altele nu sunt confirmate. 

1- Migdalele nu sunt atât de bogate în calorii

Unele dintre lipidele pe care le conțin nu sunt asimilate de organism. Acest lucru reiese dintr-un studiu efectuat în Canada la 22 de persoane care suferă de hipercolesterolemie și hipertrigliceridemie, notează Science & Vie.

Timp de o săptămână, au mâncat o gustare formată din 75 g de migdale sau o brioșă care oferă aceeași cantitate de fibre, grăsimi și proteine, sau o jumătate de doză din fiecare. 

Rezultat: consumatorii de migdale absorb cu aproximativ 6% mai puțină energie decât consumatorii de briose. Clinica Mayo, martie 2021

2- Omega-3 protejează împotriva stresului

Un studiu american efectuat pe 138 de persoane a arătat că 2,5 g de omega-3 pe zi pot reduce nivelurile de cortizol cu ​​19% și inflamația cu 33% în urma unui eveniment stresant. Suficient pentru a încetini îmbătrânirea celulelor și pentru a reduce riscul de depresie. „Mol. Psy.”, Aprilie 2021

3- Feriți-vă de ciupercile shiitake crude sau prost gătite

Shiitake, aceste ciuperci de origine asiatică care au devenit foarte populare în ultimii ani în Europa, trebuie consumate întotdeauna gătite la 150 ° C, cel puțin 15 minute. Când acest lucru nu este făcut, pot rezulta probleme dermatologice.

Pe baza declarațiilor centrelor franceze de control al substabțelor toxice, s-au identificat 70 de cazuri de dermatită asociată cu consumul de shiitake între 2014 și 2019. Deși toate acestea nu erau cazuri grave, uneori durat câteva zile sau chiar săptămâni până la vindecare. Anses, aprilie 2021

4- Da, laptele fermentat combate bacteriile

Drojdia Kluyveromyces marxianus, principalul microorganism identificat în chefirul tibetan, produce un antibacterian. Acetat de triptofol care atacă chiar bacteriile responsabile de holeră! Strategia sa: dereglarea geneticii bacteriilor, reducând astfel capacitatea sa de comunicare și virulența acesteia. „Microbiom”, martie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play