Pericolul uriaș din PÂINE. Puțină lume știe asta

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pericolul uriaș din PÂINE. Puțină lume știe asta / Foto: Pixabay
Pericolul uriaș din PÂINE. Puțină lume știe asta / Foto: Pixabay

Consumul de pâine poate fi periculos. Află în articol de ce.

Unul dintre alimentele cele mai consumate de români poate provoca boli cardiace şi cardiovasculare, scrie Realitatea.net. O cercetare ştiinţifică a descoperit că cerealele de tipul grâului pot creşte nivelul colesterolului "rău" cu până la 60%.

Acest tip de colesterol este asociat cu bolile cardiace şi cele cardiovasculare, care principalele cauze de deces ale secolului 21. Potrivit unui sondaj realizat recent în ţara noastră a ieşit la iveală că românul de rând consumă nici mai mult nici mai puţin de 100 de kilograme de pâine pe an. Și doar pâine, ci și covrigi, cornuri, sau biscuiți. Persoanele care folosesc pâinea drept aliment principal si consumat preponderent tind sa fie si cele care au o problema cu greutatea si cu controlul kilogramelor acumulate in timp.

Pâinea albă este un aliment cu absorbție rapidă și cu un indice glicemic ridicat. Prin urmare, aceasta nu este o sursă bună de energie, reduce producția de insulină și produce hiperglicemie. Efectele pâinii albe asupra organismului se aseamănă cu cele ale zahărului rafinat. Ambele produse cresc glicemia, afectează funcțiile pancreasului și produc tulburări metabolice, cum ar fi diabetul zaharat, ducând la îngrășare, scrie Doza de Sănătate.

PÂINE RETRASĂ. Era contaminată cu oxid de etilenă

Potrivit ANSVSA, un lanț de magazine recheamă produsele din gama de panificație achiziționate în data de 6 octombrie, deoarece au în compoziție drojdie, iar un ingredient al drojdiei a fost contaminat cu oxid de etilenă.

Este vorba despre bagheta french de 300 de grame și de demi bagheta french de 110 grame.

„Cu toate acestea, produsele nu prezintă un risc direct pentru sănătate, deoarece concentrația de materie primă pentru obținerea căreia s-a folosit acest ingredient este foarte mică în produsele de panificație (sub 2,5%). Rechemarea privește exclusiv produsele din loturile comercializate în data 6.10.2021. Toate celelalte produse comercializate în raionul de panificație nu sunt afectate”, arată ANSVSA.

Lanțul de supermarketuri le cere consumatorilor să nu consume produsele cumpărate în 6 octombrie, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la magazin, transmite Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel