Piperul roz - un ingredient DESĂVÂRȘIT în bucătărie

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Boabele de piper roz sunt frecvent considerate ca fiind un fel de piper, datorită aspectului lor. Cu toate acestea, se disting prin aroma lor distinctă și originea lor botanică diferită. Iată la ce îl poți folosi!

Boabele de piper roz, folosite ca și condiment, se disting prin faptul că, spre deosebire de piperul obișnuit, acestea nu sunt picante. Dimensiunea lor, similară cu a unui bob de mazăre, nu aduce un nivel de iuțeală notabil. Aroma lor dulce, ușor lemnoasă și parfumată, cu nuanțe de rășină fluidă, amintește de aromele ienupărului. Deși au un gust distinct, boabele de piper roz au fost folosite ca înlocuitor pentru piper până în anii 1960.

Aroma distinctivă a boabelor de piper roz este folosită pentru a îmbunătăți fructele de mare, carnea de pasăre, legumele și sosurile ușoare, dar și deserturile și ciocolata. Băuturile și cocktailurile, punciurile de fructe, ginul și băuturile tonice prind viață atunci când sunt îmbogățite cu aceste boabe. Aceste fructe pot fi găsite nu doar în formă uscată, ci și ocazional murate în saramură. Aroma lor se eliberează doar atunci când sunt zdrobite sau măcinate. Dacă rămân întregi, devin doar un element decorativ. Fiind sensibile la căldură, este recomandat să le adăugați cu puțin timp înainte de servire și să le utilizați cu moderație.

Spre deosebire de sugestia implicită a numelui său, arborele brazilian de piper care produce boabele de piper roz nu are legătură cu planta de piper. Mai degrabă, face parte din familia caju, la fel ca și arborele de mango. Acest copac mereu verde necesită puțină îngrijire și, din această cauză, este un arbust ornamental popular, în special în Italia.

Se mai numește și piper brazilian, datorită originilor sale. Boabele de piper roz pot fi consumate întregi. În contrast cu boabele de piper obișnuite, acestea nu au o textură tare sau rigidă.

Ştiaţi că hipertensiunea arterială este denumită şi „ucigaşul tăcut” pentru că poate să nu prezinte niciun simptom? Aflaţi cum vă puteţi menţine tensiunea în limitele normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel