Pisicile suferă de anxietate din cauza stăpânilor care lucrează de acasă

astrosens Team | Dată: 14 sep 2021, 19:34 | Categorie: Bizar
Pisicile suferă de anxietate din cauza stăpânilor care lucrează de acasă
Pisicile suferă de anxietate din cauza stăpânilor care lucrează de acasă

Pisicile au început să devină anxioase de când stăpânii lor lucrează de acasă.

Din cauza pandemiei de Covid-19, mulți oameni au început să lucreze de acasă. Acest fapt a venit la pachet și cu o serie de probleme...pentru pisici. Felinele sunt mai stresate deoarece s-a dezechilibrat rutina lor solitară, spun specialiștii în bunăstarea animalelor, scrie ziarul britanic The Times.

Numeroase animale de companie se luptau să facă față conviețuirii cu proprietarii lor...

Conform Cats Protection, o organizaţie caritabilă dedicată salvării pisicilor, multe animale de companie se luptau să facă față conviețuirii cu proprietarii lor în timpul zilei.

Pisicile au fost în special afectate de schimbarea obiceiurilor stăpânilor. În schimb, proprietarii de pisici au fost mai puțin stresați atunci când au muncit de acasă și au dormit alături de animalele lor de companie. 

"S-ar părea că unele pisici ar fi putut fi mai stresate în casa lor în timpul pandemiei. Modificările aduse rutinei unei pisici au întotdeauna potenţialul de a provoca stres, deoarece sunt creaturi cu multe tabieturi. În plus, odată cu transferul biroului acasă, locurile sigure sau liniştite în care o pisică s-ar fi putut cuibări acasă, ar fi putut fi regândite.”, spune Cats Protection, o organizaţie caritabilă dedicată salvării şi reintegrării pisicilor, precum şi educării oamenilor în scopul bunăstării felinelor.

Anumite obiceiuri ale felinelor s-au schimbat

Chiar și după ridicarea unor restricții și a lockdown-ului, anumite obiceiuri ale felinelor s-au schimbat. De exemplu, s-ar putea ca pisicile să nu mai poată suporta singurătatea.

'De când a început pandemia, s-a concentrat o atenție mare asupra câinilor și asupra modului în care aceștia ar putea face față unor lucruri precum anxietatea de separare odată ce restricțiile au fost ridicate și stăpânii lor s-au întors la birou. S-a presupus că pisicile nu erau la fel de afectate de situația externă în continuă schimbare, dar cu siguranță au fost - nu numai prin schimbarea rutinei, pe care pisicile se dezvoltă -, ci și cu proprietarii lor în casă mult mai mult.'

Pisicile sunt o specie solitară...

Pisicile sunt o specie solitară, deci se bucură de obicei de interacțiunea umană în propriile condiții și cu alegere și control deplin asupra acelor interacțiuni. Pisicile domestice ar putea dori să interacționeze cu stăpânii lor de mai multe ori pe zi, dar pentru perioade scurte de timp pe care le pot controla.

'Având însoțirea constantă a proprietarilor lor în timpul pandemiei, s-ar putea ca unele pisici să aibă senzația că și-ar fi pierdut o parte din teritoriul lor sau ar avea mai puțin control asupra când și pentru cât timp primesc agitație.', JoAnna Puzzo, manager de asistență socială felină la Battersea, spune Metro.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play