Planeta guvernatoare a zodiei tale şi "SUPERPUTEREA" sa ascunsă

astrosens Team | Dată: 05 ian, 17:49 | Categorie: Recomandari
Planeta guvernatoare a zodiei tale şi "SUPERPUTEREA" sa ascunsă (sursa foto: Greg Rakozy / Unsplash.com)
Planeta guvernatoare a zodiei tale şi "SUPERPUTEREA" sa ascunsă (sursa foto: Greg Rakozy / Unsplash.com)

Îţi cunoşti semnul zodiacal, dar ştii care este planeta sa conducătoare? Planetele au un rol important şi vin cu o energie aparte, ce se contopeşte cu energia semnelor pe care le guvernează. Mai mult, acestea au o influenţă aparte şi asupra celorlalte semne zodiacale. Află ce aduce planeta conducătoare a semnului / ascendentului tău în viaţa ta şi cum le afectează pe celelalte zodii.

Planeta conducătoare a fiecărui semn zodiacal este arhetipul sau modelul original pentru cunoașterea semnificației acestuia. Pentru a-ți cunoaște mai bine semnul zodiacal, trebuie să-i cunoști planeta conducătoare.

Pe baza observațiilor asupra calităților și „energiilor” planetelor și semnelor zodiacale, primii astrologi au început să le asocieze. Unele sunt neschimbate, în timp ce alte asocieri au fost făcute după descoperirea lui Uranus (1781), Neptun (1846) și Pluto (1930). Descoperirea lui Chiron (1977), care este considerată o cometă și o planetă pitică, și retrogradarea lui Pluto la planetă pitică (2006) pot modifica aceste asocieri în timp.

 

Ce înseamnă planeta "conducătoare" a unui semn?

A fi „conducătorul” unui semn înseamnă că planeta guvernatoare și energiile sale sunt influența principală. De exemplu, dacă Soarele este în Gemeni în harta ta natală, influența lui Mercur prevalează pentru semnul tău solar. „Energia” Soarelui este valorificată de Mercur, a cărui influență anulează calitățile Soarelui și determină modul în care este exprimată puterea solară.

Fiecare semn zodiacal are o planetă dominantă sau două, ceea ce adaugă o dimensiune calităților sale (asociațiile moderne ale Taurului și Fecioarei nu sunt universal acceptate sau integrate): 

Conducătorul Berbecului: Marte

Conducătorii Taurului: Venus (vechi) și Ceres (modern)

Conducătorul Gemenilor: Mercur

Conducătorul Racului: Luna

Conducătorul Leului: Soarele

Conducătorii Fecioarei: Mercur (antic) și Chiron (modern)

Conducătorul Balanței: Venus

Conducătorii Scorpionului: Marte (antic) și Pluto (modern)

Conducătorul Săgetătorului: Jupiter

Conducătorul Capricornului: Saturn

Conducătorii Vărsătorului: Saturn (antic) și Uranus (modern)

Conducătorii Peștilor: Jupiter (antic) și Neptun (modern)

Aceste asocieri, făcute mai întâi de greci, se bazează pe anotimpuri, nu pe atribute ale semnelor zodiacale. Cu toate acestea, au devenit o muză în limbajul simbolic al astrologiei. Ele sunt o "arhivă cosmică" folosită atunci când este interpretată o diagramă. De exemplu, dacă cineva are o constelație de planete în Pești, se caută semnificaţia planetei Neptun în povestea de viață a persoanei.

 

Planeta guvernatoare a semnului / ascendentului tău

 

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Berbecul este condus de Marte. Marte este Zeul Războiului și planeta acțiunii și curajului. Berbecul este hotărât și impulsiv, susținut de foc și curaj, făcându-te primul care acceptă o provocare și îi conduce pe alții spre victorie.

Berbec, ca prim semn al zodiacului, ești cel mai mare "copil" din această familie. Tu stabilești ritmul în timp ce restul lumii joacă. Forța ta te duce acolo unde trebuie să ajungi. Pur și simplu, ești un războinic. Conform mitologiei romane antice, Zeul Războiului. Marte înseamnă energie, pasiune și auto-pornire, lăsând Berbecului o încredere inerentă, de netăgăduit. Nu numai că știi că vei face treabă, dar ești sigur că nu există nimeni mai potrivit pentru asta. Acesta este Marte care vorbește.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (21 martie – 19 aprilie)

În timpul sezonului Berbec, cu toții simțim influența lui Marte. Este obișnuit ca și celelalte semne să se simtă mai sigure de sine și provocate să treacă la acțiune, făcându-l un moment minunat al anului pentru a începe un proiect sau a începe un nou capitol al vieţii. Este o perioadă în care te exprimi mai mult şi cu curaj. 

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Taurul este condus de Venus. Venus este planeta iubirii și a banilor, iar pentru un Taur acestea sunt numărul 1 și 2 pe lista dorințelor de a se simți stabil și inspirat. Taurul este un iubitor al tuturor lucrurilor plăcute, moi, delicioase, luxoase și scumpe. 

Când te gândeşti la Venus, șansele sunt ca mintea ta se se îndrepte către dragoste, frumusețe. Iubitor de mâncare bună, de țesături fine, de artă plastică și de dragoste, te atrag toate lucrurile plăcute din punct de vedere estetic. Influența lui Venus este puternică în semnul Taurului, încurajând nativii să-și răsfețe simțurile. Zeița Iubirii joacă, de asemenea, un rol în loialitatea și angajamentul tău profund față de cei de care îți pasă. Ea nu se încurcă când vine vorba de inima ei, și nici tu.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (20 aprilie – 20 mai)

Când sezonul Taur începe, fiecare zodie se poate gândi la această perioadă ca la o oportunitate de a face mai mult din ceea ce îi place. Fii deschis la simțurile tale - spre ce te atrag ele? Acordă-ți timp să te bucuri de lucrurile care îți atrag atenția. Petreceți o zi întreagă într-un magazin universal jucându-vă îmbrăcați-vă sau pierdeți-vă ore întregi într-un muzeu de artă. În timpul sezonului Taur, puterea lui Venus ne pune mai în contact cu frumusețea lumii din jurul nostru, precum și în interiorul nostru. Gândește-te la asta ca pe un cadou și răsfăț. Venus ar fi.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Gemenii sunt conduși de Mercur. Mercur este planeta comunicării, iar Gemenilor le place să vorbească și să împărtășească gânduri, idei, mistere și filozofie. Mercur guvernează, de asemenea, conștiința, comunicarea nonverbală și tehnologia.

În mitologia romană, Mercur, despre care se credea că este mesagerul zeilor, a oferit știri și a împărtășit opinii. Planeta îi încurajează pe Gemeni să facă același lucru, de unde și natura lor vorbăreaţă. Toate cele trei semne de aer (Gemeni, Balanță și Vărsător) sunt ambiţioase pe plan intelectual, dar accentul pus de Mercur pe minte îi încurajează pe Gemeni în special să învețe, să gândească și să împărtășească mai mult.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (21 mai – 20 iunie)

Începutul verii ar putea inspira fiecare semn să-și folosească mintea mai mult decât de obicei. S-ar putea să te simți inspirat să citeşti mai mult decât doza standard de știri zilnice sau să aprofundezi un subiect care te interesează. Începe un nou podcast. Caută mai multe variante de a rezolva anumite situaţii. 

Rac (21 iunie – 22 iulie)

Racul este guvernat de Lună. Luna este reprezentativă pentru emoțiile noastre, femininul, apa, întunericul care trăiește în noi toți (partea întunecată a lunii) și fazele prin care trecem cu toții în mod natural. Racii sunt în contact cu emoțiile lor, care pot fi foarte intense uneori şi uşor schimbătoare.

Luna reprezintă, de asemenea, figura cerească a „mamei”, influențând Racii să fie profund legaţi de casă și familie și să dezvolte o înclinație pentru a-i îngriji pe ceilalţi. În curând îți vei da seama că, datorită influenței Lunii, cauți de la alții exact ceea ce oferi tu: siguranță și confort.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (21 iunie – 22 iulie)

Sezonul Racului cade chiar în mijlocul verii, când ne este cald și tânjim să facem plajă pe nisip (crabii noștri din interior ies la suprafaţă). În acest timp, toate semnele pot simți lucrurile mult mai intens sau pot simți atracții mai puternice către familii și cei dragi. Acest lucru ar putea duce la un roller coaster de emoții care ar putea chiar întări  relațiile și să te simți mai în siguranță. Emoțiile tale care orbitează pot avea suișuri și coborâșuri, dar, ca și Luna, te vei întoarce mereu acasă.

Leu (23 iulie – 22 august)

Leul este condus de Soare. Soarele este centrul galaxiei noastre, iar Leului îi place să fie centrul strălucitor al atenției. Soarele ne guvernează voința, ego-ul și exprimarea de sine, iar Leul este un maestru al tuturor celor trei. Leul este, totodată, darnic şi  pasional în relaţiile sale.

Exuberanța ta, bunătatea ta, energia ta aparent nesfârșită - totul se datorează influenței Soarelui. Cum Soarele reprezintă sinele, principiile de bază ale ființei noastre care alcătuiesc cine suntem, așa că are sens că tu ești cel mai implicat semn. Deși asta poate suna negativ, este de fapt un punct forte. Ești în contact cu tine însuți, mândru de cine ești și nu te temi să o cânți de pe acoperișuri.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (23 iulie – 22 august)

Sezonul Leului vine pe măsură ce vara se termină și începem să ne luăm rămas bun de la cea mai interesantă perioadă a anului. Cu toate acestea, este și un moment firesc să te priveşti mai atent. Influența Soarelui în sezonul Leului îi încurajează pe toți să se conecteze cu ei înșiși într-un mod mai profund decât de obicei. S-ar putea să te simți mai încrezător în această perioadă a anului sau mai dispus să te împrietenești cu cei din jurul tău. Urmează-ți instinctele și lasă-te să strălucești. Cu toții merităm să fim în centrul atenției din când în când.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Fecioara este condusă de Mercur. În timp ce Mercur guvernează și zodia Gemeni, are o expresie diferită în acest semn de pământ. Fecioara este persoana care rezolvă problemele, cea care face planurile, care priveşte totul logic și care arată cea mai multă responsabilitate din zodiac. Mercur este foarte productiv în zodia Fecioarei, iar ușurința comunicării este exprimată într-un mod foarte liniar, plin de rațiune.

Poate ai observat că există mai multe semne decât planete. Născuți pentru a rezolva probleme, influența lui Mercur asupra Fecioarei se exprimă printr-o abilitate înnăscută de a discerne și de a discrimina, făcând din zodia ta un critic înnăscut, în sensul bun. Ești extrem de concentrat pe cernerea zgomotului lumii într-o manieră organizată, precisă, care lasă puțin imaginației.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (23 august – 22 septembrie)

În ciuda instinctului majorității oamenilor de a începe un nou capitol în ianuarie, sezonul Fecioarei ar putea fi de fapt cel mai bun moment pentru „curățenia personală de primăvară”. Accentul lui Mercur pe separarea grâului de pleavă poate împinge pe toată lumea într-un spațiu mai organizat. Comunicarea clară, spațiile de lucru ordonate și programele stabilite te pot ajuta cu adevărat să te orientezi. Iar sezonul Fecioarei, mai mult decât în ​​orice altă perioadă a anului, este atunci când poți reuși cel mai bine să-ți recapeţi sentimentul de control. Urmează tehnicile nativilor Fecioară - ordine, disciplină și spune lumii cine este șeful. Cel mai probabil, te vor asculta.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Balanţa este condusa de Venus. Din nou, avem o altă planetă care aduce aici cu o expresie complet diferită de Taur (condus și el de Venus). Balanța este un semn de aer și este profund angajată în echilibru și parteneriat. Senzualitatea lui Venus este exprimată de Balanță prin parteneriat, design, prietenii de durată și carismă.

Influența lui Venus te face să prețuiești armonia atât în ​​tine, cât și în relațiile tale. Ești un mediator natural; apreciezi corectitudinea și onestitatea în timp ce lucrezi din greu pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubești. Relațiile tale înseamnă foarte mult pentru tine. Te mândrești că ești un bun prieten și partener și cauți acele calități în alții.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (23 septembrie – 22 octombrie)

Dacă ai vrut să reiei legătura cu un vechi prieten sau să remediezi o relație care se clatină, sezonul Balanței este un moment bun pentru a realiza acest lucru. Cu toții s-ar putea să ne simțim mai înclinați să ne punem în pielea altuia în această perioadă. Încearcă să accepţi noi perspective și să aprofundezi relațiile cu cei dragi. Lasă puterea planetei iubirii să te încurajeze să îţi întăreşti conexiunile cu cei de care eşti aproape și să păstrezi o minte deschisă cu cei cu care nu eşti de acord. Cel mai probabil te vei simți mai echilibrat după ce faci asta.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Scorpionul este condus de Pluto. Pluto reprezintă transformarea profundă și a fost mult timp asociat cu lumea interlopă, subconștientul, moartea și viața de apoi. Scorpionul nu se teme de profunzimea emoțională sau de întunericul care trăiește în interior. De fapt, aceşti nativi se simt cel mai confortabil în aceste locuri unde alții rareori se aventurează.

Nu îţi place când lucrurile sunt uşoare. Tânjești după mister și intensitate. Pluto joacă un rol în fascinația ta nesfârșită pentru toate lucrurile neştiute. Această capacitate de a intra în contact cu sinele tău inconștient te face unul dintre cele mai puternice semne din zodiac.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (23 octombrie – 21 noiembrie)

În timpul sezonului Scorpion, cu toții putem beneficia de rezolvarea propriilor mistere. Ce secrete ascunzi de tine? Ce gânduri și sentimente profunde nu sunt dezvăluite sau așteaptă să fie despachetate? Acesta este momentul să te provoci să te transformi în orice mod consideri necesar. Poate că încerci să desluşeşti un vis sau poate vrei să îţi înţelegi mai bine mintea şi ascunzişurile sale. Orice ar fi, folosește puterea lui Pluto pentru a te conecta cu tine însuți. Știi ce este mai distractiv decât să dai peste un mister? Rezolvarea unui mister.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Săgetătorul este condus de Jupiter. Jupiter este arhetipul expansiunii și creșterii, făcându-i pe Săgetători iubitori de călătorie, aventură, dezvoltare personală și spontaneitate. Norocul este, de asemenea, asociat cu Jupiter, iar Săgetătorul are o energie pozitivă infecțioasă.

Săgetător, ești mereu în mișcare. Ești cel mai bun prieten de aventură pe care și l-ar putea cere oricine – vrei să vezi și să experimentezi totul, și probabil că te vei distra făcând asta. Ai o energie inerentă despre tine. Oamenii sunt atrași de spontaneitatea și vibrația ta pozitivă. Nu există nimeni mai bun decât tine cu care să vezi obiectivele turistice și să explorezi lumea.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (22 noiembrie – 21 decembrie)

Toată lumea ar trebui să se forțeze în timpul sezonului Săgetător. Influența lui Jupiter ne face pe toți mai aventuroși, așa că de ce să nu foloseşti această perioadă a anului pentru a ieși din zona ta de confort ? Poţi să mergi în locuri noi din orașul tău, să faci o plimbare în cartierul tău, să vezi obiective pe care poate nu le-ai observat înainte. Norocul este de partea tuturor în timpul sezonului Săgetător, așa că asumă-ți riscuri și vezi unde aterizezi. Dacă pici, curăță-te de praf și încearcă din nou. Câteva zgârieturi nu vor opri bucuria de a trăi a unui Săgetător, iar dacă vei canaliza corect această energie, vei fi de neoprit.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Capricornul este condus de Saturn. Saturn este planeta responsabilității, a muncii asidue, a hotărârii și a disciplinei. Deși s-ar putea să nu sune foarte interesant, Capricornul știe să muncească din greu și să se joace la fel de intens. Integritatea și lipsa de iluzie a nativilor Capricorn este amprenta lui Saturn.

Unii îl numesc pe Saturn stăpânul planetelor, ținând totul sub control și asigurând rute directe către linia de sosire. Saturn are, de asemenea, mult de-a face cu învățarea lecțiilor și înțelegerea limitărilor. Nativii Capricorn pot fi foarte autocritici - ești dur cu tine însuți când lucrurile nu merg conform planului și încerci mereu să înveți din greșelile tale pentru ca acestea să nu se repete. Influența lui Saturn îi face pe aceşti nativi genul de oameni pe care vrei să-i ai mereu în echipa ta și, în același timp, genul de persoane pe care nu vrei să le dezamăgeşti.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (22 decembrie – 19 ianuarie)

Sezonul Capricornului este o perioadă plină a anului. Sărbătorile, Noul An, multe (prea multe) cine în familie. Este un timp de reflecție și gândire profundă în care toată lumea, indiferent de semn, sărbătorește succesele anului, deplânge eșecurile și face amendamente și rezoluții pentru anul care vine. Toată lumea s-ar putea simți un pic mai hotărâtă să învețe din trecut în această perioadă sau să împacheteze cadoul perfect pentru a-i impresiona pe cei dragi. Încearcă să joci după reguli în timpul sezonului Capricorn. S-ar putea să nu te simți cel mai spontan, dar te vei simți bine dacă ești în control. 

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Vărsătorul este condus de Uranus. Uranus este rebelul, revoluționarul și planeta originalității, inovației și conștiinței extinse. Vărsătorul are dorința de a trăi împotriva curentului, de a vorbi, de a se implica în activism și de a fi un lider de gândire revoluționar.

Vărsător, ești o gură de aer proaspăt atât la propriu, ca semn de aer al zodiacului, cât și la figurat, pentru că ești priceput în a-ți lăsa semnătura în tot ceea ce atingi. Energia lui Uranus îi ajută pe cei care ies din cutie și se îşi deschid mintea pentru noi moduri de gândire. De exemplu, Vărsătorul ar putea fi semnul cel mai deschis pentru o practică precum astrologia – ești adesea dispus să crezi în lucruri dincolo de ceea ce poți vedea în mod tangibil. De asemenea, se crede că Uranus controlează dezastrele naturale. Alții văd asta și la tine, Vărsător. Ai o forță de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de pasiunile și interesele tale.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (20 ianuarie – 18 februarie)

Cu toții am putea beneficia de intrarea în contact cu partea noastră ciudată, iar sezonul Vărsător este momentul perfect pentru a o face. Acea pereche de pantofi pe care ți-e teamă că nu o apreciază colegii tăi? Poartă-i. Teoria pe care o ai despre cartea citită săptămâna trecută? Începe un club de lectură și discută despre asta cu prietenii tăi. Prezintă-ți cele mai nebunești idei, cele mai ciudate vise. Excentricitățile tale merită să strălucească.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Peştii sunt conduşi de Neptun. Neptun este planeta conștientizării psihice și Zeul Mărilor. Energia fluidă, psihică, mistică și magică a Peștilor reprezintă vise, imaginație, spiritualitate și uimire. Realitatea nu este atât de atrăgătoare pentru Pești pe cât este idealismul.

Neptun reprezintă visele, imaginația și toate lucrurile spirituale. Ca nativ Peşti, ești plin de energie creativă și respingi hiper-realismul. Preferi să fii  în nori, plutind deasupra restului lumii, deşi înțelegi linia dintre fantezie și realitate. Există în această stare de vis care te face atât de special, Pești. Ești în contact cu un nivel profund de emoție și te conectezi cu ceilalți prin capacitatea ta de a percepe și de a empatiza.

Ce înseamnă pentru restul zodiilor (19 februarie – 20 martie)

În timpul sezonului Peștilor, s-ar putea să ne simțim cu toții puțin mai spirituali. Acest lucru va însemna, desigur, ceva diferit pentru toată lumea, dar în cea mai mare parte, te poţi aștepta să te simți deosebit de sensibil față de emoțiile altora și de energia mediului înconjurător. Lasă-te să te relaxezi în această conștientizare și vezi ce observi. Poate vei simți stresul de unui coleg sau pasiunea reaprinsă a unui prieten pentru un hobby sau proiect. Lasă aceste observații să te inspire și să te încânte. Acum că vezi lumea prin alţi ochi, s-ar putea să vrei să trăieşti aşa mereu.

surse:

liveabout-com

yogiapproved-com

repeller-com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play