Pluto în astrologie. În ce semn era când te-ai născut?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Pexels.com
Pexels.com

Pluto simbolizează schimbarea, forța, visele și iluziile, fiind legată de lumea subterană și influențele subconștiente. Această planetă își trage numele de la zeul grec Hades. Pe lângă semnificația sa de transformare, Pluto poate dezvălui și nivelul tău de sârguință și disciplină personală.

Pluto, descoperită în 1930, este relativ recentă în astrologie. Poziția sa în semnul nașterii indică aspecte precum puterea, transformarea și moartea. În funcție de casa sau semnul în care se află, Pluto evidențiază rezistența, puterea sau nevoia de schimbare fizică și emoțională.

Având Pluto într-o anumită casă poate însemna că exerciți un control puternic asupra vieții tale, manifestat prin rezistență și putere. Cu toate acestea, există și aspecte negative, sugerând posibile lupte pentru putere, manipulare sau dorința de a obține ceea ce îți dorești.

În prezent, Pluto este în semnul Capricornului. Anul trecut, pe 23 martie, Pluto a intrat pentru prima dată în semnul Vărsătorului, după care s-a întors în Capricorn, unde a și rămas.  Pe 21 ianuarie, va intra din nou în Vărsător. Pe 2 mai, Pluto își începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, iar pe 2 septembrie Pluto retrograd se întoarce în Capricorn unde va sta până pe 20 noiembrie 2024. După aceea, va intra definitiv în Vărsător până în 2044.

Datorită mișcării sale lente, Pluto influențează generații întregi, având un impact semnificativ asupra culturii și vieților individuale. De aceea, este considerată o planetă generațională.

Planetele noastre personale, cum ar fi Marte, Venus, Mercur, Soarele și Luna, se deosebesc de planetele transpersonale, precum Jupiter și Saturn, și cele două planete generaționale, Uranus și Neptun. Pluto, una dintre aceste planete generaționale, influențează relațiile dintre părinți și copii, schimbându-și influența de la o generație la alta.

Datorită mișcării sale lente, Pluto petrece între 12 și 31 de ani în fiecare semn zodiacal, parcurgând cele douăsprezece semne în aproximativ 248 de ani. Această persistență face ca Pluto să fie o forță semnificativă în definirea și modelarea tendințelor astrologice pe termen lung.

Tranzitul lui Pluto aduce cu sine o dimensiune a creșterii și reînnoirii în toate aspectele vieții noastre. Chiar dacă trecerea prin aceste schimbări poate fi dificilă, Pluto influențează fiecare semn într-un mod distinct.

Este extrem de benefic să cunoști detaliile tranzitului lui Pluto în semnul tău, indiferent dacă ești un pasionat al astrologiei sau te afli la un nivel avansat în studiu. Această cunoaștere adâncește înțelegerea influenței acestei planete asupra vieții tale și poate oferi ghidare în navigarea prin transformările și schimbările pe care le aduce cu sine.

Descoperă semnul în care se află Pluto în astrograma ta!

1. Pluto în Berbec (1823 - 1853)

Sub energiile lui Pluto, dragostea de acțiune a Berbecului se transformă în nerăbdare și insistență pentru a-și obține propria cale.

Berbecul este conducător și, în acest semn zodiacal, planeta emană trăsături de conducere. Berbecul din Pluto arată inițiativă și preia controlul într-un mod bun.

Când Pluto era în Berbec, planeta însăși încă nu fusese descoperită; totuși, Lumea Nouă a fost descoperită în acest interval de timp. Pluto se va întoarce la Berbec în anul 2068.

2. Pluto în Taur (1853 - 1884)

Cu Pluto în Taur, această planetă transformă natura blândă și încăpățânată de protecție a Taurului și aprecierea bogăției materiale în lăcomie și comportament de control.

Taurul guvernează agricultura și este atât de concentrat pe obținerea cât mai multor resurse încât nu reușesc să aprecieze ceea ce au deja; ignoră aspectele valoroase ale vieții. Taurul este așezat, arătând consistență și încăpățânare față de schimbare, așa că Pluto în acest semn poate fi fixat și în căile sale.

Când Pluto era în Taur, planeta nu fusese descoperită, dar marxismul a început în această perioadă. Pluto se va întoarce la Taur în anul 2098.

3. Pluto în Gemeni (1884 - 1914)

Gemenii sunt și mai distraţi și mai hiperactivi atunci când Pluto este în el. Ideile și proiectele vin rapid, dar rareori se termină. Gemenii pot avea atât de mulți cunoscuți, încât nu își dezvoltă niciodată o prietenie reală.

Gemenii reglementează transportul și comunicarea; sunt deschiși transformărilor și sunt foarte influențați de lucrurile din jurul lor.

Pluto a fost în Gemeni între 1884 și 1912, dar retrograd a reintrat în Gemeni după ce a plecat la sfârșitul anului 1912 și a rămas în acest semn până în 1914. În acea perioadă, industria de asamblare auto a explodat, s-a inventat electricitatea și s-au inventat avioanele. Pluto va trece din nou prin Gemeni în 2132.

4. Pluto în Rac (1914 - 1939)

Racul este un semn zodiacal privat, emoțional. Pluto este un iubitor de secrete, care devine o problemă atunci când Racul se retrage prea mult în sine, refuzând să lase pe oricine altcineva și învinovățind pe ceilalți când încetează să încerce.

Racul stăpânește casa și, de obicei, este foarte util și matern. Le place să fie în preajma oamenilor care îi influențează în transformarea lor. Au nevoie de o conexiune emoțională, dar au probleme în a găsi modalități pozitive de a o exprima.

În timpul șederii lui Pluto în Rac, piața bursieră s-a prăbușit, New Deal a fost stabilit, a avut loc al doilea război mondial și Marea Depresiune a lovit America.

5. Pluto în Leu (1939 - 1958)

Leul tânjește după atenție și este bun în a împărtăși dragostea sa cu ceilalți. Nativii Leu sunt încrezători în ei înșiși și sunt conștienți de potențialul lor, ceea ce îi ajută să realizeze lucruri grozave. Din păcate, Pluto blochează aceste trăsături generoase și îl transformă pe Leul cu inima caldă într-un smucit necugetat, egocentric.

Leul stăpânește creativitatea, ceea ce ar putea explica de ce mulți dintre Baby Boomers „Free Love” și „Generation Me” din anii 1970 își au Pluto în Leu. (Gândiți-vă doar la modul în care au creat problemele economice și de mediu cu care ne confruntăm astăzi.)

În timp ce Pluto era în Leu, bomba atomică a fost creată, moda femeilor a început să decoleze și Mișcarea de Eliberare a Femeilor abia începea.

6. Pluto în Fecioară (1959 - 1972)

Întotdeauna perfecționistul observator, Fecioara devine de-a dreptul pretențioasă și destul de încăpăţânată, când este asociată cu Pluto. Îndemnul onest al Fecioarei de a ajuta este încă acolo, dar se răstoarnă cu nevoia de a-i îndemna pe ceilalți.

Fecioara guvernează sănătatea și obiceiurile. Dar acest semn este, de asemenea, strict și respectă regulile și este greu să admită că greșeşte. Dacă există o distrugere pentru Pluto, s-ar putea să se auto-învinovățească.

Când Pluto a fost în Fecioară, a început revoluția sexuală, iar procedurile medicale care implică transplanturi de organe au devenit populare în știința modernă.

7. Pluto în Balanță (1971 - 1984)

Balanța caută echilibrul și egalitatea, dar cu Pluto în acest semn, îi este greu să ia o decizie. Cu Pluto în Balanță, ei petrec mult timp evaluând opțiunile și luând în considerare toate posibilitățile, dar nu vor să-și asume responsabilitatea pentru o greșeală, așa că nu mai iau măsuri reale.

Balanțele guvernează noile perspective. Au bun simț și sunt echilibrate, dar poziția lui Pluto le poate face să se simtă dezechilibrate sau nesigure de la ce să se aștepte.

Când Pluto a fost în Balanță, Războiul din Vietnam s-a încheiat, Nixon a fost pus sub acuzare și a început lupta împotriva foametei globale.

8. Pluto în Scorpion (1984 - 1995)

Unul dintre motivele pentru care Scorpionul are o reputație atât de întunecată este faptul că Pluto este planeta sa conducătoare. Pluton în Scorpion amplifică toate trăsăturile naturale ale Scorpionului, bune și rele: secretism, emoții intense, schimbări dramatice de dispoziție și rebeliuni.

Scorpionul guvernează intimitatea, transformarea și chiar moartea. Sunt intrigați de mister și curiozitate și folosesc acest lucru pentru a-și găsi schimbările necesare.

Când Pluto a fost în Scorpion, s-a descoperit SIDA, a început războiul din Golful Persic și Uniunea Sovietică a fost dizolvată.

9. Pluto în Săgetător (1995 - 2008)

Cu influența lui Pluto, Săgetătorul neconvențional pur și simplu nu se poate așeza. Întotdeauna caută următorul mare fior și realizează o creștere personală și spirituală. Pluto în Săgetător se plictisește repede, dar în loc să găsească modalități pozitive de a rămâne ocupat, nevoia de stimulare constantă și noutate provoacă un comportament riscant și periculos.

Săgetătorul guvernează călătoriile și învățământul superior. Și căile lor filosofice îi fac să înțeleagă în mod natural, astfel încât transformarea cu energiile lui Pluto este cea mai ușoară pentru acest semn.

Când Pluto era în Săgetător, s-a născut internetul, 11 septembrie a schimbat întreaga lume, iar populația Statelor Unite a crescut la 300 de milioane.

10. Pluto în Capricorn (2008 - 2024)

Practicitatea eficientă a Capricornului devine fastidioasă și inflexibilă cu Pluto. Acest lucru afectează generația actuală de copii care sunt pe cale să crească și să se ocupe de mizeria pe care au moștenit-o, așa că această abordare atentă, fără prostii, ar putea ajuta doar la transformarea lucrurilor.

Capricornul guvernează succesul și aspirațiile în carieră, iar cu Pluto în Capricorn, generația actuală poate prelua controlul și poate schimba lumea, chiar dacă este posibil să creeze o mulțime de tensiuni incomode. Capricornii sunt, de asemenea, capabili să facă aceste transformări, deoarece majoritatea lucrurilor din jurul lor se schimbă și ele.

Cu Pluto în Capricorn, am văzut începutul Brexitului, Barack Obama devenind președinte și am experimentat cu toții o schimbare majoră în climatul politic din întreaga lume.

11. Pluto în Vărsător (1778 - 1798; 2024 - 2044)

Pluto în Vărsător va lua schimbările create de Pluto în Capricorn și le va împinge în tărâmuri pe care nu ni le putem imagina încă astăzi. Este probabil ca oamenii născuți cu viitorul Pluto în plasamentul Vărsător să se ocupe de dezvăluirea tuturor negativităților din trecut și de concentrarea asupra construirii unui viitor mai bun.

Vărsătorul guvernează umanitarismul și inovația, făcând acest semn bine adaptat la un plasament Pluto. Vărsătorul este un semn progresiv și se ocupă de schimbarea fără efort, deoarece le oferă un sentiment de libertate și independență.

Această generație urmează să înceapă, dar ultima dată când Pluto a fost în Vărsător, revoluțiile sociale și politice s-au petrecut în Europa și America.

12. Pluto în Pești (1798 - 1823; 2044 - 2068)

Transformările tulburătoare ale lui Pluto sunt deosebit de grele pentru Peștii emoționali și sensibili. Cu Pluton în Pești, totul se simte ca o rană deschisă, iar Peștii sunt la fel de preocupați de durerea celorlalți ca și de ai lor.

Peștii guvernează intuiția, visele și emoțiile. Și datorită creativității și imaginației lor, Pluto dă acestui semn sentimentul că poate realiza ceva mai mare decât ei.

Această generație se va naște în viitorul îndepărtat și se va trezi în urma efectelor ulterioare ale deceniilor precedente, în timp ce încearcă să afle cum să facă totul mai bun. Ultima dată când Pluto a fost în acest semn, poezia a prins rădăcini cu scriitori precum Byron și Keats și s-au născut compozitori de muzică precum Beethoven.

Citește și Pluto în astronomie. Planetă pitică și foarte rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel