Prăjitura "care se face singură". Rețeta simplă și delicioasă

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Această prăjitură se prepară foarte ușor și poate reprezenta un desert perfect când ai poftă de ceva dulce.

Ingrediente

115 g făină
1 pahar apă
1 pahar zahăr
2 pahare lapte cald
4 ouă
125 g unt
1 linguriță esență de vanilie

Cum se prepară

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, batem albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Separat, topim și răcorim untul. Într-un alt bol, punem gălbenușurile, apa, zahărul și mixăm totul bine, după care încorporăm și untul topit, potrivit kiloretete.ro.

Încorporăm și laptele, după care și făina cernută, amestecând până la omogenizare. La final, încorporăm cu o spatulă și spuma de albușuri. Tapetăm o tavă cu unt și făină și turnăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 1 oră aproximativ.

După ce prăjitura este gata, o lăsăm să se răcească complet, o pudrăm cu zahăr pudră și, opțional, o mai decorăm după gust.

Prăjitură cu budincă

Ingrediente

1 l de apă

2 plicuri de nescafe 2 în 1

200 g zahăr brun

200 g de făină

Crema

1 l de lapte

2 pungi de budincă de vanilie

12 linguri zahăr

170 g unt

150 ml de frişcă

Glazura

150 g de ciocolată

4 linguri de lapte

2 linguri de ulei

50 g unt

Cum se prepară

Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.

Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.

După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.

Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel