Prăjitură cu budincă de ciocolată și pâine toast

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să prepari un desert delicios, poți încerca rețeta de prăjitură cu budincă de ciocolată și pâine toast.

Ingrediente

Blat

- o pâine feliată toast

Sirop

- 340 grame de zahăr
- 300 ml de apă

Budinca de griș 

- 1 litru de lapte
- 3 linguri de griș
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de amidon
- 1 lingură de unt
- 1 linguriţă de zahăr vanilat
- 230 grame de zahăr

Budinca de ciocolată

- 1 litru de lapte
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de amidon
- 2 linguri de cacao
- 1 ciocolată neagră

Cum se prepară

Transferaţi zahărul destinat siropului într-o cratiţă şi caramelizați-l, amestecând în tot acest timp. După ce zahărul a făcut cocoloaşe, adăugaţi apa şi amestecaţi în continuare. Când cocoloaşele au dispărut, opriţi focul, căci siropul e gata, potrivit retetepractice.ro. Într-o tavă, aşezaţi feliile de pâine toast una lângă cealaltă, apoi însiropaţi-le folosind o lingură. În timp ce feliile de pâine absorb siropul, apucaţi-vă de budincă.

Puneţi amidonul, făina, grișul şi zahărul într-o cratiţă încăpătoare, apoi amestecaţi. Adăugaţi treptat laptele şi amestecaţi în continuare, ţinând focul mic. Când budinca începe să fiarbă, adăugaţi untul şi zahărul vanilat. După ce untul s-a topit, stingeţi focul şi lăsaţi-o puţin să se răcească înainte de a o turna în tavă peste feliile de pâine, distribuind cu ajutorul unei spatule.

Adăugaţi făina, amidonul, cacaua şi zahărul într-o cratiţă şi omogenizaţi. Apoi, adăugaţi laptele, tot treptat. Porniţi focul şi amestecaţi în continuare, pentru a nu face cocoloaşe. Când e aproape de punctul de fierbere, adăugaţi ciocolata, lăsaţi-o să se topească şi apoi stingeţi focul. După ce s-a răcit puţin, turnaţi budinca de ciocolată peste cea de griș şi distribuiţi cu ajutorul spatulei. Lăsaţi-o să se răcească 2-3 ore la  frigider, înainte de a o consuma.

BONUS: Prăjitura "ORA 12"

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 180 gr zahăr, 150 gr făină, 35 gr cacao, 35 ml lapte, 35 ml ulei, un pliculeț praf de copt

Ingrediente pentru sirop: 200 gr zahăr, 50 gr miere, 400 ml apă, 30 ml esenţă rom,

Ingrediente pentru glazură: 300 gr ciocolată menaj, 60 gr unt cu 80% grăsime

Ingrediente pentru decor: 400 ml frişcă lichidă, un întăritor pentru frişcă, 30 gr ornamente de ciocolată

Cum se prepară

Ouăle se sparg într-un bol și se mixează impreuna cu un praf de sare până se spumează. Peste ele se adaugă treptat zahărul și se continuă mixarea până se topește zahărul, apoi se adaugă în fir subțire uleiul, se încorporează făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, laptele ținut la temperatura camerei și se amestecă ușor cu un tel până se omogenizează bine toate ingredientele, potrivit gustoase.net.

Compoziţia obtinută se  toarnă într-o tavă  cu dimensiunea de 20x30cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Se dă prăjitura la copt circa 25-30 de minute în cuptorul încins la 180˚ grade. După ce este copt, blatul se  lasă la răcit in tavă. Prepararea siropului. Într-o oală se pun 2 linguri apă  cu zahar şi se lasă să fiarbă la foc mic până se topeşte tot zahărul. Se opreste focul si se adaugă in compozitia caldă mierea şi esenţa de rom, se  amestecă bine şi se lasă să se răcească complet. Blatul se lasă în tavă și se însiropează cu ajutorul unei linguri, apoi se taie în pătrățele egale .

Prepararea glazurii

Într-un bol metalic se pune ciocolata ruptă în bucățele împreună cu untul și se topesc la bain-marie, amestecând încontinuu până se topește ciocolata, apoi se lasă la răcorit.

Asamblarea prăjiturii

Blatul tăiat se asează pe o tavă şi cu ajutorul unei linguri se glazurează fiecare bucată. Frişca se mixează, se adaugă peste ea întăritorul și se amestecă până se întărește apoi se pune într-un poș cu stea mare și se ornează fiecare pătrat Se poate decora cu puţină ciocolată rasă. Se ține prăjitura la frigider pentru o circa o oră, apoi o putem servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel