Presupusele secrete de frumusețe ale Cleopatrei. Ce trucuri folosea ultima regină a Egiptului antic?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Bizar
pixabay.com
pixabay.com

Se pare că secretele exacte ale frumuseții sale rămân în mare parte subiect de speculație și legendă. Care erau acestea?

Cleopatra, regina Egiptului antic, este cunoscută în istorie și mitologie pentru frumusețea ei și pentru abilitatea de a-și folosi "farmecele" ca să își atingă scopurile politice.

Desigur, există diverse povestiri și tradiții care pretind că regina Cleopatra avea diverse trucuri și obiceiuri pentru a-și menține frumusețea și pentru a-și îngriji pielea.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute speculații și presupuse secrete de frumusețe ale Cleopatrei!

Băile cu lapte de măgar

Se spune că regina folosea băi cu lapte de măgar pentru a-și menține pielea catifelată și frumoasă. Laptele de măgar era considerat un ingredient de înfrumusețare în cultura egipteană antică.

Folosirea uleiurilor esențiale

Se crede că aceeași regină folosea uleiuri esențiale precum uleiul de trandafir și uleiul de migdale pentru a-și hidrata pielea.

Cele mai ciudate trucuri de frumusețe din istorie. Ai auzit de ele?

Machiajul unic

Cleopatra era cunoscută pentru machiajul său sofisticat și strident, care includea tușul și fardul de pleoape, precum și folosirea unor pigmenți naturali, pentru a-și evidenția frumusețea.

Hidratare și protecție împotriva soarelui. Exista și atunci "SPF"?

Se presupune că regina Cleopatra folosea creme și unguente pentru a-și proteja pielea împotriva efectelor dure ale soarelui din Egipt. Acestea erau realizate din elemente naturale.

Dieta și nutriția

Se speculează faptul că dieta Cleopatrei ar fi inclus alimente bogate în nutrienți și antioxidanți, care să-i mențină pielea frumoasă și sănătoasă.

Secrete de frumusețe. Trucuri cosmetice la îndemâna oricui

Argila și lutul

Cleopatra ar fi putut folosi măști faciale din argilă sau lut pentru a-și curăța și detoxifia pielea.

Băile termale

Se crede că aceasta aprecia băile termale pentru proprietățile lor de hidratare și relaxare, care ar fi contribuit la menținerea sănătății pielii și la reducerea stresului.

Aromaterapia

Cleopatra ar fi folosit aromele și parfumurile naturale pentru a-și înfrumuseța corpul și pentru a-i oferi pielii un miros plăcut.

Magia și ritualurile oculte

În miturile și legendele antice, Cleopatra este asociată cu magia și vrăjitoria, iar unele surse spun că ar fi putut folosi ritualuri oculte pentru a-și păstra frumusețea și tinerețea.

Citește și: Aritmia cardiacă: mit și realitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel