Procesiune de Floriile romano-catolice. Când are loc în Capitală?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București așteaptă reunirea credincioșilor pentru Procesiunea de Florii. Când va începe celebrarea?

Procesiunea tradițională de Florii, desfășurată în Capitală duminica aceasta, va fi organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și se așteaptă să reunească credincioși, persoane consacrate și preoți din comunitățile și parohiile romano-catolice din București și din împrejurimi.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, procesiunea va începe la ora 15,00, din Piaţa 'Fer. Vladimir Ghika' de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur - Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sfântul Iosif, având următorul traseu: Piaţa 'Fer. Vladimir Ghika', Str. Cpt. Demetriade, bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. General Berthelot, Catedrala Sfântul Iosif. Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sfântul Iosif, în jurul orei 16,00, se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de IPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

'Duminica Floriilor ne cheamă la o comuniune profundă cu credincioşii din România şi din întreaga lume, în timp ce ne unim cu suferinţa lui Cristos şi a semenilor noştri. Prin participarea la procesiunea de Florii şi la Sfânta Liturghie, ne mărturisim public credinţa şi ne unim în rugăciune pentru cei aflaţi în suferinţă. De aceea, în această zi specială, când la Sfânta Liturghie se rememorează Pătimirea Mântuitorului, ne rugăm pentru toţi cei care suferă în lume. Medităm la jertfa lui Isus şi, totodată, ne deschidem inimile către suferinţele semenilor noştri, care îmbracă atâtea forme: singurătate, sărăcie, abandon, abuzuri, consecinţe ale războaielor, violenţă. Ne rugăm ca Pătimirea şi Învierea lui Cristos să ne inspire compasiune şi să ne îndemne la o iubire activă a aproapelui, care să nu se rezume la gesturi simbolice, ci să se manifeste concret în viaţa de zi cu zi, prin ajutorul oferit celor aflaţi în nevoie', transmite arhiepiscopul mitropolit romano-catolic de Bucureşti, citat în comunicat.

În Duminica Floriilor, se celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim, un eveniment comemorat prin procesiunea credincioșilor pe străzile orașului.

Ceremonia deschide Săptămâna Sfântă, care aminteşte de Patimile lui Cristos şi culminează cu Sărbătoarea Învierii Domnului, Paştele, sărbătorit de credincioşii romano-catolici în acest an pe data de 31 martie.

Procesiunea religioasă de Florii va avea loc începând cu ora 14,30, când participanţii se vor aduna la Biserica Franceză 'Sacre Coeur' de pe strada Căpitan Demetriade nr. 3, după care vor merge pe traseul Biserica Franceză - Statuia Aviatorilor - bulevardul Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - strada General Berthelot - Catedrala Sf. Iosif, între orele 15,00 - 16,00. Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, în sensul de mers, atât pe bulevardul Aviatorilor, cât şi pe Calea Victoriei, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul de deplasare menţionat, pe banda I de circulaţie, precum şi pe străzile care acced către acesta, anunţă Brigada Rutieră.

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Știai că...?

  • Catolicismul a fost o forță mobilizatoare în dezvoltarea culturii occidentale. Continuă să influențeze probleme religioase, instituții sociale, artă, educație, medicină, știință, muzică, filozofie, literatură și politică.
  • Biserica Catolică, Vaticanul, are relații diplomatice cu aproape fiecare țară din lume.
  • Papa Ioan Paul al II-lea a călătorit în peste 129 de țări diferite, a avut peste 750.000 de mile parcurse, echivalentul distanței de trei ori mai mare decât până la Lună.
  • Cuvântul "catolic" a fost folosit pentru prima dată de Ignatius din Antiohia, în jurul anului 110 d.Hr. Provine din cuvântul grecesc "katholikos", care înseamnă "către întreg". Ignatius sugera că Biserica este un dar oferit de Cristos tuturor oamenilor.
  • "Avocatul Diavolului", sau Advocate Diaboli, susține o poziție reală în cadrul Bisericii Catolice.
  • Un studiu din 2008 sugera că majoritatea catolicilor practicanți ignoră învățăturile Bisericii despre contracepție.
  • Femeilor nu li se permite să devină preoți catolici.
  • Brazilia are cei mai mulți catolici din lume. Brazilia are mai mulți catolici decât Italia, Franța și Polonia combinate.

Citește și Aritmia cardiacă: mit și realitate 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel