Psihologul Radu Leca despre divorțul de un partener psihopat: Realmente îl vezi cum se tăvălește pe jos!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre partenerii psihopați. Iată ce aflăm de la aceștia!

În cadrul emisiunii ”Ultrapsihologie” de pe DC News, psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit despre abordarea unui psihopat în cadrul divorțului.

Prima întrebare pe care Ramona A. Dumitru i-o adresează invitatului este: Se pregătește psihopatul pentru divorț?

”Există niște pregătiri pe care aceste persoane le realizează înainte de divorț. Sunt două variante mari și late. Ori este surprins dintr-o greșeală absurdă pe care nu a luat-o-n calcul de către parteneră și cineva l-a auzit sau văzut în oraș. Aici constă greșeala. Oamenii încep să își adune informații și el se apucă să se pregătească înainte de divorț.”, ne spune psihologul Radu Leca.

După care, aceasta ne explică ce se întâmplă inițial: ”În primă fază, vei auzi așa: Niciodată nu voi divorța de tine! Divorț? Nici nu vreau să aud așa ceva. Nu se pune problema”, ar putea să-ți transmită psihopatul. ”Realmente îl vezi cum se tăvălește pe jos!”, spune Radu Leca.

Întârzierea vorbirii la copii. Logoped: "Din păcate, a crescut foarte mult frecvența acestei dificultăți!”

Ulterior, acest om va încerca cu tot felul de pretexte să întârzie procesul, de la bunuri comune până la motivul copilului. Deși se va preface a fi surprins, este doar o prefăcătorie. Îți va invada spațiul personal și va începe cu invitații în oraș. ”Patologia omului este în nebunia lui. Nebunia lui spune în felul următor: Fac orice ca să rămân pe confortul ăla.”, spune psihologul.

Ce te faci când e copilul implicat? Ce jocuri mentale face psihopatul cu tine?

”Aici, din ziua zero și până după divorț mult timp dacă nu cumva își găsește altă victimă, dar sunt slabe șanse să își găsească alte victime. Ai intrat în jocul acesta, trebuie să-l joci. Oricum ar fi, cu sau fără el, nu prea ai încotro. Mai ales dacă există copii la mijloc, nu sunt șanse să ieși. Poți să mergi în paralel, dar totdeauna va găsi ceva cu care să te atace.”, spune psihoterapeutul Ramona A. Dumitru.

Radu Leca este de părere că ambii părinți au aceeași valoare, așa că păstrarea legăturii se face în temeiul legii.

Cele CINCI etape ale iubirii. Majoritatea cuplurilor se opresc la a treia

Psihologul vine cu un exemplu concret și le recomandă femeilor care trec printr-un proces de divorț să rețină ceea ce spune deoarece este important: ”Dacă îți dă un mail...Tu îl blochezi peste tot și el îți dă mail, așa e strategia. Și tu la un moment dat răbufnești că te face cu capul omul. Și îi spui: Prietene, ai nevoie de ajutor, te rog frumos să vorbești cu un psiholog sau psihoterapeut pentru că ești bolnăvior. El îți va spune așa: Îndepărtezi copilul de mine sugerându-i că sunt bolnav. Dacă mie mi-ai spus că sunt bolnav, asta i-ai spus și copilului. Ia spune-mi concret cât de bolnav sunt eu? Ce pregătiri ai tu să îmi spui mie că sunt bolnav?”

Tot Radu Leca afirmă că ”Mai presus de Dumnezeu este psihopatul. Profund bolnav, educat, manipulator, mincinos patologic, mizer interior. Cu el stai în casă! Va împrăștia vorbe despre tine.”

Vezi aici emisiunea completă:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel