Refugiul din tine. Lună Nouă în Rac pe 29 iunie 2022. „Avem nevoie de rădăcini”

Autorul articolului: Elena Airini |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
EXCLUSIV

Astrologul Daniela Simulescu ne aduce vești cu privire la evenimentul astrologic de pe 29 iunie 2022. Avem o Lună Nouă în semnul Racului. Ce anume poate aduce aceasta? Ei bine, pe lângă intenții legate de familie și casă, ar trebui să existe și intenții legate de refugiul nostru interior. Și mai este ceva de care avem nevoie să ne amintim cu ocazia acestei Luni Noi: de rădăcinile noastre. 

Luna Nouă în semnul Racului se petrece pe 29 iunie 2022 la ora 05:52, ora României. Soarele și Luna se întâlnesc în aceeași zodie, în același grad și ne oferă ocazia unui nou început, ne dau senzații noi, aduc alt gen de trăiri pe care să le simțim în acord cu energia momentului. Vorbim despre această energie a Racului, adică de casă, familie, atașamente, dar și de victimizare uneori. 

Luna Nouă se petrece în casa a 12-a, așadar chiar dacă vine cu izul unui început, fiind în casa a 12-a, ne vorbește în același timp despre final, despre renunțare, abandon, dizolvare.

Racul are nevoie de refugiu, de confort, de a primi. Luna nu are lumină proprie, o ia de la Soare și ne-o oferă nouă. De aceea, la rândul nostru, avem nevoie să primim această lumină și să o oferim și noi mai departe. Să ne simțim inspirați și să inspirăm la rândul nostru.

Însă acest refugiu este nevoie să crească în noi înșine, să fie acel loc din noi în care să putem să redevenim, să acceptăm toată istoria de care suntem legați, să ne acceptăm familia, rădăcinile și să găsim sursa pentru a crea mai departe și pentru a reuși astfel, să dăm și celorlalți lumina din noi. Însă dacă noi nu reușim să o găsim încă noi, nu o vom putea oferi nici celorlalți. De aceea, dacă în această perioadă ne gândim să ne întemeiem o familie, să pornim către o relație, o casă, bine ar fi să o facem având o bază luminoasă în interior. Să nu pornim din poziția de victimă încercând să protejăm, fără resurse, o altă victimă în care ne oglindim rănile. Mai multe detalii despre relații și „contractul relațional” cu ce pornim și cu ce ar trebui să pornim când punem bazele unui cuplu găsiți aici

Luna Nouă este data aceasta în careu cu Jupiter din Berbec. Jupiter cel expansiv s-ar putea să creeze o notă de exces care să ne facă să dorim să acționăm în exterior, însă toate răspunsurile se află înăuntrul nostru. Este nevoie să lucrăm cu noi înșine. Să ne acceptăm emoțiile, energia care s-ar putea să se strângă în noi și să ne întrebăm de la ce pornește. De ce simțim nevoia să explodăm, să aruncăm cu furie, cu cuvinte grele în cei din jurul nostru, în familia noastră? Astrologul Daniela Simulescu ne spune că asta s-ar putea să se întâmple tocmai pentru că în noi nu există o bază solidă, un refugiu propriu, ca un „uter”. Cei mai afectați de această Lună Nouă vor fi cei cu marcaj cardinal: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Aceștia ar trebui să se întrebe: unde îmi lipsește confortul, unde îmi lipsește echilibrul? Unde să mă simt mai bine în pielea mea?

Furia ar putea fi activată și de apropierea lui Uranus de Nodul Nord care la rândul său face un careu cu Saturn, în timp ce Marte în Berbec se apropie de un careu cu Pluto. Va trebui să dăm seama de emoțiile, de trăirile pe care le-am ascuns de familie și să ne dăm seama că oamenii din jur ne sunt oglinzi. 

Sfatul astrologului este să nu acționăm, să căutăm refugiul din noi, să ne liniștim, să ne calmăm și să nu ne îndreptăm către oamenii nepotriviți doar din nevoia de a ne atașa din nou. 

În același timp, această Lună Nouă în Rac ne spune povești legate de părinții noștri, de copilăria noastră. Ne îndeamnă să acceptăm tot ce s-a întâmplat, să conștientizăm că atât au putut ei să facă în momentul respectiv. Trebuie să înțelegem că avem nevoie de rădăcinile care cresc prin noi, rădăcini pe care nu le știe nimeni, dar pe care le simțim, le purtăm în noi și vor crește mai departe prin copiii noștri. 

Acest eveniment astrologic amintește de versurile lui Lucian Blaga din poezia „Părinții”: „Coboară-n lut părinții rând pe rând,/ în timp ce-n noi mai cresc grădinile./ Ei vor să fie rădăcinile,/ prin cari ne prelungim pe sub pământ. Se-ntind domol părinții pe subt pietre,/ în timp ce în lumini mai adăstăm, în timp ce fericiri ne-mprumutăm/ și suferinți și apă vie pe la vetre”. 

Precum în poezia lui Blaga, cresc grădinile în noi, înrădăcinați de multe ori cu suferințele părinților noștri, bine ar fi să aducem lumină în grădini pentru a putea crește cu înțelepciune mai departe, pentru a lumina, pentru a oferi oxigen și inspirație și celor din jurul nostru. 

Urmăriți mai jos întreaga emisiune VIDEO!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel