Relații toxice. Când devine sufocantă iubirea și cum identificăm abuzul?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Oricât de mult ne-am dori, nu totul este lapte și miere când vine vorba de relații. Astăzi aducem în atenție un subiect delicat, care ne vorbește despre iubirea care doare.

Da, iubirea poate deveni sufocantă atunci când depășește limite sănătoase și începe să domine viața unuia sau ambilor parteneri.

Relațiile toxice sunt relații în care unul sau ambii parteneri își fac rău reciproc, fie emoțional, fizic sau psihologic.

Sufocarea în relație poate apărea atunci când unul dintre parteneri devine prea posesiv sau prea gelos, iar acest comportament poate fi dăunător pentru relație și pentru bunăstarea emoțională în general.

Este important ca într-o relație să existe echilibru și respect reciproc, iar iubirea să fie exprimată într-un mod sănătos. FĂRĂ DRAME.

Comunicarea deschisă și sinceră este cheia pentru a evita sufocarea într-o relație. Fiecare partener trebuie să-și păstreze propria autonomie și să aibă spațiu personal, care i se cuvine.

Descoperă cele mai frumoase citate despre iubire. Lasă-te inspirat!

Iată câteva semne că relația ta ar putea fi toxică

Controlul excesiv. Unul dintre parteneri încearcă să controleze fiecare aspect al vieții celuilalt, inclusiv cu cine se întâlnește, ce face și ce gândește.

Manipulare emoțională. Un partener încearcă să-l manipuleze pe celălalt, folosind vinovăția, jignirile sau alte tactici, pentru a obține ceea ce își dorește.

INDICIILE care îţi spun că te-ai îndrăgostit în funcție de zodie

Lipsa de respect: Lipsa de respect față de nevoile, dorințele și sentimentele celuilalt poate fi un semn că relația este toxică.

Violența fizică sau verbală: Orice formă de violență, fie fizică sau verbală, este inacceptabilă și demonstrează o relație toxică.

Izolarea: Un partener încearcă să îl izoleze pe celălalt de familia și prietenii săi, fapt care nu trebuie să existe.

Avem câteva sfaturi care îți arată cum poți să scapi de abuz!

Recunoaște problema

Admite că ești într-o relație toxică. Este primul pas important pentru a te elibera din ea.

Cere ajutor

Vorbește cu prieteni, cu familia sau cu un consilier pentru a primi sprijin și pentru a-ți face un plan de ieșire din relație.

Stabilește limite clare

Până când poți să ieși din relație, este important să-ți stabilești limite și să nu tolerezi comportamentele toxice. Pur și simplu.

Nu este ușor să scapi dintr-o relație toxică, dar este important să-ți amintești că meriți să fii fericit și să trăiești într-o relație sănătoasă, din care ai doar lucruri bune de învățat.

Îți sugerăm să citești și: Cum iertăm cu adevărat? Metode de a ierta și de a fi iertat care nu vor da greș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel