Remediul perfect pentru zilele stresante în funcție de zodia ta

Autorul articolului: Daniela Simulescu |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Sursă foto: Pexels/Pixabay
Sursă foto: Pexels/Pixabay

Astăzi sărbătorim Ziua conștientizării stresului. 

Conform Agerpres, astăzi sărbătorim Ziua mondială conștientizării stresului. Termenul de 'stres' a fost inventat zece ani mai târziu, în 1920. În urma studiilor sale universitare, Hans Selye, un om de ştiinţă de origine austriacă, a împrumutat termenul 'stres' din fizică, unde descrie o forţă care exercită o tensiune asupra unui corp fizic. Ziua de conştientizare a stresului (#StressAwarenessDay) a fost instituită în 1998 de către Asociaţia Internaţională de Management al Stresului (ISMA), cu sediul în Regatul Unit, ca un moment de conştientizare a stresului în lumea modernă, de înţelegere a impactului acestuia şi de a depune eforturi pentru a atenua daunele pe care acesta le poate provoca. Este marcată în prima miercuri din noiembrie. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Berbec

Condus de Marte orientat spre acțiune, mersul la sala de gimnastică este modul tău de calmare a stresului. În același timp, știi că vei beneficia la maximum de rutina ta de fitness doar dacă ai grijă de nevoile nutriționale ale corpului tău.

Taur

Ca un semn de pământ cu inimă mare, sentimental, condus de Venus - iubitoare de lux - aproape nimic nu te mai încântă mai mult decât să fii răsfățat într-un mod senzual. Pentru tine, una dinte cele mai bune soluţii poate fi aromaterapia. Aceasta poate fi prin masaj sau poţi să îţi iei un difuzor în casă. Vezi amestecurile de ameliorare a stresului cu diverse plante precum lavanda sau arome dulci precum vanilia. 

Gemeni

Supra-stimularea este modul tău de a trăi în viaţa de zi cu zi, având în vedere că ești un semn de aer a cărui planetă guvernatoare este Mercur. Dar este totuși imperativ să ştii cum să te relaxezi şi să mai stai pe loc, astfel încât să poţi funcționa la capacitate maximă. Trecerea în modul de relaxare poate fi o provocare pentru tine, așa că poţi încerca o sesiune de meditaţie de preferat sub îndrumarea unui specialist, cel puţin până înveţi să îţi opreşti trenul gândurilor din când în când.

Rac

Ca semn de apă, cel mai rapid mod în care te poţi relaxa este în timp ce faci o baie sau petrecând timp lângă o piscină sau pe plajă. Dacă nu ai din întâmplare o casă pe malul unei ape, te poţi bucura în continuare de băile fierbinţi cu nişte accesorii în plus, precum o tavă specială pentru cadă unde să îţi aşezi cartea preferată şi un pahar de vin. 

Leu

Având Soarele încrezător ca guvernator, natura ta veselă, iubitoare de distracție și romantică atrage mulți admiratori. Dar chiar și cele mai strălucitoare stele au nevoie de o rutină de îngrijire de sine, demne de o regină sau rege. Pentru o sesiune spa la domiciliu, poţi să alegi un ulei de corp cu infuzie de cristal care stimulează vindecarea spirituală, petale de trandafiri şi arome de scorțișoară pentru cameră. Adaugă şi ciocolata ta preferată în ecuaţie şi bucură-te de o seară de vis!

Fecioară

De obicei, eşti interesat de tot ce este natural şi sănătos, dat fiind faptul că eşti un semn de pământ care stăpânește casa a șasea și este condus de Mercur care colectează informații. Știi foarte bine că trebuie să dai prioritate sănătății și cauţi adesea să te linişteşti și să te energizezi simultan. Din acest motiv, există o şansă să ai deja în casa ta pudra de matcha, cu o aromă plăcută și antioxidanți care stimulează sănătatea.

Balanță

Cu Venus ca planetă conducătoare a semnului tău, adori ritualurile de frumusețe şi îngrijire. Gravitezi către produse care îţi consolidează starea de sănătate și te eliberează de stresul interior, astfel încât să străluceşti şi în exterior. Dacă nu ştii de unde să începi, poţi căuta un set cu produse de calitate superioară de îngrijire a pielii, inclusiv o mască de față cu ingrediente naturale. Dacă e nevoie, consultă mai întâi un medic dermatolog înainte de a-ţi umple coşul de cumpărături.

Scorpion

Ca semn fix de apă, te lupți să te abați de la rutinele tale, dar această inflexibilitate înnăscută poate declanșa cu siguranță tensiunea. Ai putea găsi modalități de relaxare și eliberare, chiar dacă asta înseamnă doar să stai aproape de casă cu cei dragi, să savurezi un ceai relaxant sau chiar să alegi un loc nou unde să mergi cu prietenii tăi.

Săgetător

Condus de Jupiter vesel, expansiv, ai o abilitate naturală de a goni stresul, adesea creând propria aventură improvizată sau apelând la umor într-o situație tensionată. Dar s-ar putea să ajungi şi la extreme și să exagerezi fie cu petrecerea, fie cu munca, așa că ai beneficia de metode de gestionare a stresului la fel de mult ca oricine. Acestea fiind spuse, un supliment ușor şi rapid s-ar putea să îţi convină cel mai mult, deoarece eşti mereu în mișcare. Nu lua, însă, suplimente după ureche. Vorbeşte cu un specialist înainte.

Capricorn

Deși ai tendința de a nu dori să te plângi în legătură cu stresul, lucrezi atât de mult - datorită planetei tale conducătoare, Saturn - încât este inevitabil să fii epuizat uneori. Motto-ul tău este 'Tot înainte!', așa că o cană de cafea bună este, poate, tot ce îţi trebuie.  Aşadar, poţi să îţi faci acasă o mică selecţie de cafea premium sau chiar şi decofeinizată pentru momentele în care simţi că trebuie să o iei mai uşor.

Vărsător

Deși ești cunoscut că ai o gândire vizionară - datorită planetei tale revoluționare Uranus - Vărsătorul este, de asemenea, semn fix de aer, astfel încât ajungi uneori să te blochezi în propriile tale căi. Destul de mult paradox! Având în vedere că te încântă tot ce ţine de știință, tehnologie şi inovaţie, s-ar putea să doreşti să explorezi gadgeturi care pot sprijini ameliorarea stresului, precum dispozitive care utilizează biofeedback-ul pentru a te ajuta să fii mai conștient de stres. 

Pești

Condus de Neptun mistic, spiritual și ca un semn de apă empatic, ai tendința de a fi uneori copleşit de sentimente, ceea ce poate amplifica stresul. O metodă care poate lăsa aceste tensiuni să curgă din mintea şi corpul tău este meditaţia sau un hobby artistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel